rss

Sistemul de avertizare la pietoni cu functia City Braking primeste distinctia Euro NCAP Advanced Award 2014

  1. 10/12/2014
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sistemul de avertizare la pietoni cu functia City Braking este echipamentul de siguranta pentru care BMW Group primeste un Euro NCAP Advanced Award. Bazat pe informatiile pe care le primeste de la o camera video montata sub oglinda retrovizoare din interior, sistemul reduce pericolul coliziunilor cu pietonii in traficul urban si este disponibil in echiparea standard sau serie pentru aproape intreaga gama de modele BMW si MINI.

    Premiul Euro NCAP Advanced Award este oferit anual si recompenseaza inovatiile in domeniul sigurantei active si pasive. La prima prezentare a premiului, in 2010, a fost distins sistemul BMW intelligent Emergency Call cu localizarea automata a accidentului si algoritm de evaluare a gravitatii acestuia.


    Sistemul de avertizare la pietoni cu functia City Braking este disponibil pe aproape toata gama de modele BMW, de la BMW Seria 1, la BMW Seria 7, precum si pe noile MINI Hatch cu 3 si 5 usi, in diferite configuratii, standard sau optional. De exemplu, la noul BMW Seria 2 ActiveTourer, proaspat distins cu 5 stele la testele EuroNCAP, acesta este disponibil in echiparea standard.


    Sistemul functioneaza la deplasari cu o viteza intre 10 km/h si 60 km/h si este astfel ideal pentru evitarea accidentelor in utilizarea urbana. Informatiile livrate de o camera video amplasata sub oglinda retrovizoare interioara sunt evaluate pentru a analiza situatia de trafic. Imediat ce se detecteaza un potential risc de impact cu un pieton, conducatorul auto este avertizat printr-un indicator vizual pe display-ul de bord, pe Head-up Display (daca acesta este disponibil) si printr-un semnal acustic. Totodata franele sunt pregatite pentru o interventie rapida. La cea mai mica apasare a pedalei de frana, se aplica cea mai mare forta de decelerare. Suplimentar, dupa semnalul de avertizare, sistemul poate initia o franare automata cu o forta medie, suficienta pentru a evita majoritatea incidentelor din traficul urban.


    O serie extinsa de sisteme de siguranta activa sunt acum disponibile pe noile modele BMW si MINI, utilizand informatiile livrate de camera frontala: Sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare (prin vibratii in volan), Asistentul pentru faza lunga (activeaza/dezactiveaza faza lunga in functie de situatiile din trafic, impreuna cu farurile adaptive poate regla fascicolul de lumina, fara sa il dezactiveze, pentru a evita orbirea celorlalti participanti la trafic) sau Info pentru viteza maxima pe tronsonul de drum si depasirea interzisa (avertizeaza conductorul auto cu privire la restictiile legale de viteza si depasire).


    Sistemul de avertizare la pietoni cu functie de City Braking a fost testat riguros de catre laboratorele independente Euro NCAP pentru a primi aceasta distinctie. Rezultatele evaluarilor demonstreaza eficienta acestui sistem in traficul cotidian si este motivul pentru care fost distins cu Euro NCAP Advanced Award 2014. 

     

    Vizualizari: 1330
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »