rss

Sfertul de mila in 7 secunde intr-un... Mustang!

  1. 23/02/2009
  2. Tags: Dragster, Evolution Performance, Ford, Mustang
    Vezi toate fotografiile (1)

    Performanta de a parcurge 400 de metri (un sfert de mila) in doar sapte secunde  atrage inclusiv respectul participantilor la cursele de dragster, insa acesta ar putea fi chiar mai mare daca rezultatul respectiv este reusit cu ajutorul unui bolid derivat dintr-o masina de serie.

    Exact acest obiectiv este vizat acum de tunerul american Evolution Performance, care isi va dedica o bune parte din timp modificarii substantiale a unui Ford Mustang.

    Echipa din Pennsylvania au ales ca subiect de experiment un Mustang Super Shelby GT500, pe care il vor transforma intr-un dragster in cel mai scurt timp cu putinta (masina va participa la competitia de profil organizata in Bradenton, Florida in debutul lunii martie).

    Deja detinatori ai titlului de constructori ai primului Shelby GT500 ce a parcurs sfertul de mila in opt secunde, Evolution Performance spera sa economiseasca inca o secunda cu ajutorul unui sistem de supraalimentare cu doua turbocompresoare si a altor modificari importante efectuate la nivelul motorului (bloc din aluminiu, chiulase noi, etc); in final, se apreciaza ca puterea dezvoltata va fi in jurul a 1.000 de cai.

    Iar bomba" abia acum vine: dupa ce va termina cursa, masina va putea pleca acasa pe propriile roti, singurul lucru care trebuie facut pentru a deveni un model de strada fiind inlocuirea jantelor si gumelor de cursa cu unele normale. Asta da polivalenta...

    Vizualizari: 1213