rss

Senzorii de presiune pentru roti – obligatorii in dotarea autovehiculelor

  1. 27/11/2018
  2. Tags: presiune roti, senzor, senzori presiune
    Vezi toate fotografiile (1)

    De o importanta deosebita in prezent este ca fiecare automobil care ruleaza pe carosabil sa aiba in dotare senzori de presiune. Este obligatoriu inca din anul 2011, insa prea putini conducatori auto stiu acest lucru.

    Specialistii Senzori Presiune, despre care cei interesati pot afla mai multe pe site-ul oficial www.senzoripresiune.com, ies in intampinarea publicului interesat cu solutii in acest sens, precum si cu servicii de asistenta.

    Importanta si rolul senzorilor de presiune in dotarea autoturismelor

    De o importanta majora in ceea ce priveste siguranta conducatorilor auto, dar si a celorlalti pasageri, este ca presiunea aerului din anvelope sa fie tinuta sub control. Prezenta unor senzori de presiune pentru roti este astfel esentiala cand vine vorba despre siguranta activa a automobilului, insa totodata si a consumului de combustibil. Orice sofer responsabil se va interesa legat de acest aspect pentru a se asigura ca circula nu doar in siguranta, ci si in conformitatea cu ceea ce impune legea.

    Atunci cand presiunea din anvelope atinge o valoare mai mica decat cea pe care o specifica constructorul, la rularea pe carosabil este favorizata o deformare excesiva a a rotilor. In timp consecintele viseaza o crestere inseamnata a temperaturii din anvelopa, dar totodata si o aderenta transversala scazuta. Poate fi vorba si despre situatii extreme chiar, atunci cand anvelopa poate fi dezintegrata, mai ales cand este uzata si la limita duratei sale de viata.

    Despre accidentele si problemele care au survenit de-a lungul timpului din cauza ca nu s-a gasit o reglementare in aceasta privinta sunt multe de povestit. Astfel de vesti nefericite nu ar trebuie decat sa starneasca interesul conducatorilor auto vizavi de senzorii de presiune pentru roti, in cazul celor ce nu ii dau deja in dotare.

    Odata cu stabilirea acestei obligativitati, fabricantii au avut in vedere introducerea automata a acestor senzori, insa pana in momentul respectiv nu toate automobilele ii includeau.

    Recomandarea specialistilor Senzori Presiune este de a realiza cat mai curand o verificare in acest sens si de a lua o masura in cazul in care este necesar. De altfel, acestia pun la dispozitia publicului interesat servicii in acest sens, constand in senzori de presiune de calitate.

    Senzorul CUB ce poate fi comandat de pe site-ul mentionat reprezinta alegerea ideala pentru automobilele ce includ sisteme de monitorizare a presiunii din anvelope. Acesta prezinta de altfel posibilitatea de a fi personalizat, in functie de necesitatile pe care le impune fiecare model de autoturism. Este de altfel o alegere potrivita si acolo unde este necesara inlocuirea unui senzor care s-a defectat. Vestea buna pentru conducatorii auto este ca nu va fi nevoie de o reprogramare a unitatii de control a masinii.

    Dupa schimbarile de reglementari, este obligatoriu ca in dotarea fiecarui automobil sa existe senzori de presiune pentru roti, care sa monitorizeze presiunea aerului in fiecare dintre cele 4 anvelope. Conducatorul auto va fi avertizat astfel atunci cand presiunea din roti scade sub valoarea normala pe care ar trebui sa o prezinte, respectiv cand asta poate deveni un pericol. Pe site-ul www.senzoripresiune.com gasesc cei interesati senzori de presiune de calitate, la costuri echilibrate.

    Vizualizari: 3718
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »