rss

SEAT a produs Ibiza cu numarul 5 milioane

  1. 30/09/2014
  2. Tags: SEAT
    Vezi toate fotografiile (2)

    Fabrica SEAT din Martorell celebreaza:  linia de productie nr. 1 a produs Ibiza cu numarul 5 milioane. Modelul iconic al brandului spaniol a atins anul acesta pragul a 30 de ani de existenta.

    Angajatii liniei de productie a celei mai bine vandute masini spaniole, impreuna cu Presedintele Comitetului Executiv Jürgen Stackmann, Vice-Presedintele pentru Productie, Dr. Andreas Tostmann,  Directorul departamentului Productie al fabricii din Martorell Stefan Loth, Mercedes Álvarez, Manager de produs Ibiza  si Presedintele Sindicatului,  Matías Carnero, celebreaza astazi productia Ibizei cu numarul 5 milioane.

    In aceasta saptamana, marca spaniola va fi prezenta la Salonul Auto de la Paris unde va prezenta noul Leon X-Perience, cea mai aventuroasa varianta compacta a marcii, si unde va celebra cea de-a 30-a aniversare a modelului Ibiza, impreuna cu intreaga industrie auto.  Paris este orasul care a prezentat acum 3 decenii prima versiune a modelului Ibiza, orasul care a prezentat lumii primul model 100% SEAT. 

    Acum, 30 de ani mai tarziu, SEAT Ibiza a devenit cel mai bine vandut model de export spaniol.  70% din cele 5 milioane de unitati (aproximativ 3,5 milioane) au fost vandute in afara granitelor Spaniei, in mai mult de 75 de tari in care marca este prezenta. Italia, Franta, Germania, Anglia, Portugalia si Mexic s-au dovedit a fi cele mai importante piete pentru cea mai bine vanduta masina din istoria SEAT.

    Esther García Castellanos, membru al echipei de productie SEAT Ibiza de mai bine de 10 ani, a declarat: “SEAT a fost intotdeauna parte din viata mea. Tatal meu a fost angajat al fabricii SEAT in Zona Franca, iar SEAT este compania care mi-a oferit oportunitatea de a avansa in cariera, mereu in linia de productie a modelului Ibiza. Pentru mine, atingerea pragului de 5 milioane de unitati produse este rezultatul pasiunii pe care o avem in fiecare zi, motivatia angajatilor si dovada lucrului bine facut.
    Stiati ca…?
    *         700 de unitati SEAT Ibiza ies pe poarta fabricii din Martorell in fiecare zi.
    *    Aproape 1,600 persoane sunt angrenate in productia acestui model.
    *    Aproximativ  700 de roboti contribuie la succesul modelului SEAT Ibiza.
    *    Un SEAT Ibiza parcurge aproximativ 12 km de-a lungul procesului de productie.
    *    5 milioane de unitati SEAT Ibiza pozitionate una in spatele celeilalte s-ar intinde pe aproximativ  19,300 km, distanta dintre  Martorell si Auckland  in Noua Zeelanda.
    *    Pentru cele 5 milioane de unitati s-au consumat  70 de milioane de kilograme de vopsea. 
    *    Modelul SEAT Ibiza are influente feminine:
    *    Primul model SEAT care a deschis poarta femeilor  in linia de productie.
    *    21% dintre anagajatii liniei de productie sunt femei.
    *    Doua vedete pop, Shakira si Katy Perry, si-au imprumutat muzica pentru spoturile de promovare ale acestui model.
    *    Pretul aproximativ al unui SEAT Ibiza in 1984 era de 825,000 pesetas (4,950€). Este echivalentul a  15,620€ in ziua de      astazi.
    *    SEAT Ibiza a fost modelul oficial al Jocurilor Olimpice de la Barcelona din 1992.

    SEAT este singura companie din sectorul auto, care dispune de o capacitate completa de design, dezvoltare, productie si vanzare de automobile in Spania. Membra a Grupului Volkswagen, multinationala are sediul la Martorell (Barcelona), exportand peste 80% dintre autovehiculele sale catre 75 de tari. In 2013, SEAT a avut o cifra de afaceri totala de 6.473 milioane de euro, cea mai mare cifra din istoria companiei,  la o cifra de livrari care totalizeaza 355.000 de unitati.

    Grupul SEAT are 13.500 de angajati calificati, la cele trei centre de productie din Barcelona, El Prat de Llobregat si Martorell, unde sunt fabricate, printre altele, modelele de mare succes Ibiza si Leon. In plus, compania produce modelul Alhambra, in Palmela, Portugalia, SEAT Mii in Bratislava (Slovacia) si Toledo la Mladá Boleslav (Republica Ceha).

    Multinationala spaniola dispune, de asemenea, de un Centru pentru Dezvoltare Tehnica, un adevarat „centru de know-how”, care reuneste peste 900 de ingineri, a caror misiune este aceea de a fi forta motoare a inovatiilor celui mai mare investitor industrial in cercetare, dezvoltare si inovatie din Spania. In privinta angajamentului declarat de a proteja mediul, SEAT are la baza activitatilor sale, criterii de sustenabilitate, mai exact, reducerea emisiilor de CO2, eficienta energetica, precum si reciclarea si reutilizarea resurselor.

    Vizualizari: 1887