rss

Schimbari la plata RCA: Soferul pagubit va primi daunele de la propriul asigurator

  1. 04/10/2012
  2. Tags: asigurare, Rca
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii prejudiciati in accidente rutiere care au avut loc din vina altor participanti la trafic vor putea cere daune propriului asigurator RCA. Masura a fost anuntata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si va intra in vigoare la finele acestui an, conform Mediafax.

    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a facut public un nou proiect de lege conform caruia un sofer a carui masina a fost lovita in trafic va fi despagubit chiar de compania cu care are incheiat un contract de asigurare de tip RCA. Astfel, timpul necesar platii reparatiei va fi redus cu pana la 30%.

    In urma adoptarii acesti legi, oficialii CSA estimeaza ca timpul necesar pentru a rezolva un doar de dauna va scadea de la 90 la 60 de zile, in acest interval intrand inclusiv efectuarea platii reparatiilor catre service.

    Potrivit datelor CSA, dupa ce asiguratorul soferului pagubit va achita dauna, compania de asigurari isi va recupera banii prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA in anul anterior.

    O alta consecinta pozitiva a acestui schimbari se va rasfrange asupra siguratorilor cu o imagine buna pe piata, care nu au pus probleme in decontarea cheltuielilor. Astfel, jucatorii seriosi de pe piata asigurarilor vor castiga mai multi clienti.


    Vizualizari: 2349