rss

Sanctiunile din noul Cod Rutier se imblanzesc

  1. 18/09/2013
  2. Tags: cod rutier
    Vezi toate fotografiile (1)

    Unele sanctiuni propuse pentru noul Cod Rutier saptamana trecuta sunt prea mari si nu pot fi probate in instanta, din acest motiv MAI le va reevalua.

    La mai putin de o saptamana de la anuntarea unor sanctiuni drastice care urmau sa fie introduse in Codul Rutier, oficialii Ministerului Afacerilor Interne anunta imblanzirea lor. Radu Stroe, ministrul de resort, spune ca anumite sanctiuni contraventionale sunt prea aspre si anunta revizuirea proiectului e modificare a legii.

    Mai mult, o parte din faptele mentionate in propunerea de modificare a Codului Rutier nu pot fi probate in fata instantei. "Amenzile sunt intr-adevar prea mari, iar anumite fapte ce nu pot fi probate in fata instantei e greu sa le sanctionezi direct prin lege. Prin urmare, ne vom revizui punctul de vedere, dar fapte precum conducerea sub influenta alcoolului, depasirea vitezei, trecerea peste calea ferata, conducerea fara permis, toate aceste fapte vor ramane foarte grav sanctionabile inclusiv cu amenzi. Proiectul va suferi modificari”, a explicat Radu Stroe.

    Citeste mai mult pe www.amsonline.ro

    Vizualizari: 3444