rss

Sambata, 28 iunie, va avea loc la Sinaia Concursul de Eleganta

  1. 25/06/2014
    Vezi toate fotografiile (4)

    Sambata, 28 iunie, Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al Romaniei, cu sprijinul Primariei Orasului Sinaia si al Muzeului National Peles, organizeaza la Sinaia cea de-a IV-a editie a Concursului De Eleganta.

    Concursul are opt categorii, unde vor participa 42 de vehicule istorice, un sfert dintre acestea fiind prezentate in premiera publicului. Si in acest an vor fi prezente automobile unicat, de o mare valoare colectionistica. Cele opt categorii sunt : Antebelice Cabriolet, Antebelice Coupe, Antebelice Sedan, Clasice Cabriolet, Clasice Coupe, Clasice Sedan, Fabricat in Romania si Automobile de competitie.

    Cele 42 de vehicule istorice selectionate de juriul concursului vor fi expuse pe Domeniul Regal Peles sambata, 28 iunie, in intervalul 10 :00 – 16 :00 si vor defila incepand cu ora 11 :30.

    La ora 18 :00 va fi organizata o parada pe bulevardul central al orasului Sinaia, iar incepand cu ora 19 :00 in fata Casino-ului Sinaia se va desfasura festivitatea de premiere.

    Pe langa mult ravnitul trofeu "Best of Show", se vor mai acorda premii speciale pentru restaurare, conservare, cea mai mare distanta parcursa, cel mai vechi automobil etc.

    Ca in fiecare an, in paralel cu concursul, in parcajul din zona Economat va fi organizata o expozitie de vehicule istorice la care si-au anuntat participarea peste 50 de automobile.

    ASR Principele Radu si ASR Principele Nicolae, membri de onoare ai Retromobil Club Romania, vor asista la concurs. Juriul va fi prezidat de dl. Corrado Lopresto, cel mai important colectionar italian de vehicule istorice, recent castigator pentru a patra oara al celebrului concurs Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

    "Continuam la Sinaia o frumoasa traditie a concursurilor automobilisteice. Inca din perioada interbelica, orasul nostru, resedinta a regilor, a gazduit evenimente de acest gen, de o eleganta si un rafinament aparte", a precizat Vlad Oprea, Primarul Orasului Sinaia.

    "Concursul de Eleganta Sinaia, aflat la a patra editie in varianta moderna, dedicata vehiculelor istorice, este cel mai important eveniment din cele peste 25 organizate anual de Retromobil Club Romania. Prezenta dl. Corrado Lopresto in calitate de presedinte al juriului va contribui cu siguranta la cresterea prestigiului evenimentului, pe care ne straduim de la an la an sa-l facem cat mai atractiv", a adaugat Presedintele R.C.R., Bogdan Coconoiu.

    Vizualizari: 1790