rss

Rezultatul verificarilor tehnice in trafic: Cate masini cu probleme a gasit RAR in 2018

 1. 11/02/2019
  Vezi toate fotografiile (1)

  Registrul Auto Roman a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic in trafic, 67.807 vehicule, in toata tara. In urma controalelor s-a constatat ca aproape jumatate dintre acestea erau neconforme.


  Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalatia electrica de iluminare si semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punti, jante, anvelope si suspensie, vizibilitate precum si la sistemele de franare si directie.

  La nivel national, aproximativ una din 10 masini trase pe dreapta de politie si verificate de RAR poluau peste limita legala admisa.

  Aproximativ doua procente (2%) dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnica periodica (ITP fals, expirat sau anulat).

  In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in anul 2018 au fost aplicate aproape 23.000 de amenzi contraventionale, au fost retrase 17.678 de certificate de inmatriculare si retinute aproape 500 de permise de conducere.

  In situatia in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR din tara.

  Rezultatele controalelor desfasurate in trafic NU reflecta starea generală a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR-Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

  Vizualizari: 1518