rss

Renault Twingo, fabricat in Slovenia

  1. 27/04/2007
  2. Tags: Renault, Twingo
    Vezi toate fotografiile (2)
    Noua generatie de modele mini a constructorului francez a inceput productia la fabrica Novo Mesto din Slovenia, dupa ce Renault a investit 400 de milioane de euro si a angajat 700 de oameni antrenati la standardele sale.

    Twingo se va fabrica alaturi de Clio II, cu care imparte multe dintre componente.

    Investitia celor din Hexagon a inclus o presa pentru realizarea componentelor de caroserie de mari dimensiuni, un echipament special pentru tratarea caroseriilor si chiar si un circuit de testare acoperit.

    Apoi, in ceea ce priveste resursele umane, cei 700 de lucratori suplimentari au ridicat numarul total de oameni implicati in procesul de fabricare al celor doua modele la 3.000 (din luna mai se va lucra in trei schimburi), astfel incat Renault se asteapta ca pe portile uzinei Novo Mesto sa iasa anual circa 210.000 de masini.

    Insistenta cu care francezii investesc in Slovenia nu este intamplatoare: unul din obiectivele lui Twingo este plasarea in primii trei clasati din segment in ceea ce priveste calitatea fabricatiei, iar fostii iugoslavi s-au dovedit foarte buni la acest capitol.

    Ex-vecinii nostri l-au asezat pe Clio II (construit exclusiv in aceasta tara incepand cu 2005) in acest top in Franta pe segmentul sau si, in plus, au dovedit de ce sunt capabili chiar cu noul Twingo: cand aprobarea privind fabricarea acestei masini a fost obtinuta in 2007, numarul defectelor observate a fost la jumatate comparativ cu cele ale lui Modus sau Clio III in aceeasi faza de proiectare.

    Nu le facem reclama, dar nu putem sa nu ne gandim daca nu cumva blamarea importurilor devine uneori exagerata...
    Vizualizari: 1247