rss

Reinventarea originalului: MINI Cooper Electric

  1. 16/09/2023
    Vezi toate fotografiile (139)

    Noul MINI adauga un pachet de tehnologii si inovatii moderne pe o istorie bogata de 60 de ani definita de o traditie si imagine puternica. Poveste marcii se construieste printr-un automobil care ofera cea mai mare utilizare posibila a spatiului pentru pasageri, in ciuda dimensiunilor exterioare compacte, totul impachetat intr-un design unic, puternic conturat de evolutia generatiilor. Noul MINI adauga functii ce aduc universul experientelor digitale, sisteme moderne de asistenta si un sistem de propulsie electric care garanteaza o mobilitate locala fara emisii. Prin urmare, a cincea generatie este un MINI tipic si, in acelasi timp, simbolizeaza viitorul complet electric al marcii.
    "Cu propulsia electrica si designul purist, noul MINI Cooper se potriveste perfect pentru un stil de viata urban. In cea de-a cincea generatie a MINI Cooper, combinam ADN-ul MINI traditional cu tehnologia inovatoare, de avangarda, permitand in acelasi timp placerea condusului fara emisii locale, atat de tipica MINI", declara Stefanie Wurst, directorul MINI.
    Charismatic Simplicity: noul limbaj de design MINI
    Designul noii generatii de modele MINI este modern, digital si inconfundabil. Cu noua familie MINI, brandul duce placerea condusului, experienta de utilizator si o atitudine responsabila intr-o noua era. Aceasta transformare de amploare pe drumul spre a deveni un brand complet electric pana in 2030 se reflecta in designul autentic al noilor modele, combinand tehnologia de avangarda cu elemente puternic inradacinate in istoria marcii.
    "Inspirati de istoria noastra, am dezvoltat propriul nostru limbaj de design, definindu-ne ADN-ul. Il numim «Charismatic Simplicity». Ideea din spatele acestuia este un design care confera fiecarui model MINI nou un caracter puternic, individual si se defineste printr-un limbaj de design clar, redus, concentrat intuitiv pe elementele esentiale ale marcii", declara Oliver Heilmer, directorul MINI Design.
    Exterior: reducere maxima la esential
    In noua generatie de modele, MINI Hatch 3 usi intruchipeaza nucleul marcii. Cu sistemul sau de propulsie electric, noul MINI Cooper este orientat in mod clar catre placerea condusului urban, transportand caracterul modelului emblematic in viitorul electric al marcii.
    Silueta dinamica si compacta prezinta proportiile MINI caracteristice: console scurte, capota scurta si ampatamentul lung cu rotile mari. Aceste elemente ofera celei de-a cincea generatii de modele MINI Cooper o imagine fascinanta cu caracteristici de design clasice. In acelasi timp, aceste elemente subliniaza caracteristicile dinamice si caracterul urban ale noului model.
    Detalii precum manerele discrete ale usilor si absenta evazarilor pentru aripi si semnalizatoarele laterale clasice sustin designul modern al exteriorului, oferind suprafetelor forme clare si elegante. Reducerea la elementele esentiale pune si mai mult accent pe culoarea exterioara a caroseriei. In acest fel, caracteristicile tipice de design MINI, cum ar fi diviziunea vizuala in trei volume a caroseriei, suprafata ferestrelor de jur-imprejur si plafonul contrastant, au un impact mai mare, ajutand noul stil de design sa aiba efect.
    Parte frontala atractiva o imagine moderna: faruri MINI LED cu moduri Signature
    La noua generatie de modele, partea frontala a modelului MINI Cooper electric este caracterizata din nou de farurile circulare emblematice MINI si de grila. Acestea contribuie impreuna la imaginea distinctiva MINI. Noua grila frontala octogonala, cu conturul sau filigran, este o evolutie de la generatia anterioara, hexagonala. In loc de crom, noua culoare de accent Vibrant Silver adauga exteriorului o linie mai eleganta.
    Luminile de zi ale farurilor LED vin cu o tehnologie in premiera si o imagine moderna. Grafica luminoasa orizontala face parte din echiparea Essential. Optional, se poate comuta intre trei designuri de lumini de zi, pentru un plus de personalitate. In plus, toate modurile de lumina incep si se termina cu o animatie special orchestrata de bun venit si ramas bun. Aceasta adauga un nou element de a interactiona cu modelul MINI chiar si inainte de a intra in automobil.
    Detalii reduse pentru o prezenta puternica si performanta dinamica sporita
    Ca si in cazul designului caroseriei, farurile nu mai sunt incadrate cu elemente cromate. Astfel, sectiunea frontala are o expresie mai clara. Impreuna cu curbele tipice capotei si designul clar al spoilerului fata, noul MINI Hatch 3 usi are un aspect distinct si sportiv. Aceasta impresie este sustinuta de latimea ecartamentului automobilului si de concavitatea dinamica a pasajelor rotilor.
    Imaginea laterala a noului MINI Cooper vine, de asemenea, cu o abordare simplificata si clar definita. Pentru prima data, modelul apare fara banda neagra de jur-imprejur din zona montantilor Reducerea numarului de componente aduce culoarea caroseriei in prim plan, asigurand astfel o prezenta puternica. Pragurile negre apropie vizual MINI Cooper de drum. Automobilul combina o interpretare moderna a designului MINI distinctiv cu proprietati aerodinamice remarcabile. Coeficientul Cd de 0,28 este remarcabil pentru segmentul masinilor mici si face ca MINI sa fie extrem de eficient.
    Noua estetica MINI ofera si sectiunii din spate o imagine moderna, cu suprafete clare si stopuri integrate discret. Blocurile optice verticale rememoreaza luminile MINI clasice si pot fi comutate in diferite moduri, la fel ca luminile de zi. A treia lumina de frana si stopul de ceata sunt integrate discret in designul spatelui, subliniind calitatea inalta a sectiunii sculptata modern. Linia puternic definita a umerilor confera noului MINI Cooper un aspect foarte puternic. O banda neagra atractiva la nivelul manerului divide sectiunea spate, orientarea sa orizontala evidentiind latimea automobilului si imaginea sportiva.
    Patru decoratiuni individuale pentru si mai mult caracter
    Modelul MINI Cooper electric este disponibil in patru linii de echipare diferite. Linia Essential este evidentiata de o abordare simplificata, si aduce in prim plan o serie de detalii precum logo-ul in noua culoare Vibrant Silver. Noua gama de culori subliniaza modernitatea noului logo si vine cu accente pozitive cu tonuri stralucitoare precum Sunny Side Yellow.
    In timp ce linia Classic este definita in primul rand la interior, cea Favoured include detalii deosebit de expresive la exterior. Aceasta varianta de echipare ofera noul design Spray-Tech, optional, al acoperisului Multitone distinctiv al marcii, cu o combinatie de trei culori diferite, precum si o grila frontala in Vibrant Silver.
    Linia John Cooper Works pune un accent maxim pe imaginea sportiva al MINI Cooper electric, cu un design distinctiv atat in fata, cat si in spate. Cadrul grilei frontale si sigla in negru, acoperisul contrastant in Chili Red - inspirat de motorsport - si dungile capotei specifice JCW, in rosu sau negru, ofera accente vizual distinctive.
    Interior: minimalist, digital, captivant si cald
    La interior, designul zonei frontale este un omagiu al faimosului design minimalist al clasicului Mini. Pentru primul model din 1959, inventatorul Mini, Alec Issigonis, a proiectat un interior cu un grup de instrumente rotund in centru si bara de comutatoare caracteristica dedesubt. La noul MINI Cooper, tocmai aceste doua elemente, in combinatie cu volanul, sunt cele care structureaza interiorul cu designul sau clar si simplificat. Reducand totul la esential, noul interior remarca printr-un numar mai mic de componente care sunt proiectate si implementate inteligent, folosind tehnlogii de ultima. In spatele volanului, Head-Up Display optional asigura ca tot continutul relevant apare in campul vizual al conducatorului. Prin urmare, tabloul de bord nu necesita un ecran suplimentar, deci deschide campul vizual spre inainte.
    Panoul de bord curbat, de dimensiuni ample, prezinta pentru prima data suprafete textile. Materialele calde si placute caracterizeaza noua atmosfera confortabila din interiorul MINI Cooper. Un proces de tricotat special dezvoltat este utilizat pentru a crea structura textila usor de intretinut , in design bicolor, din poliester reciclat. Exista o gama de culori diferite pentru suprafetele textile si scaune, in functie de designul liniilor de echipare. Pentru a face tabloul de bord cat mai subtire si asigura un spatiu interior cat mai mare, gurile de ventilatie sunt foarte plate.
    Liniile clare si spatiul generos pentru locurile din fata confera interiorului un o imagine moderna, in timp ce plafonul panoramic din sticla, disponibil optional, face interiorul deosebit de luminos si prietenos. Iluminarea ambientala extinsa contribui la atmosfera speciala a interiorului. Scaunele sunt disponibile intr-o versiune de baza si intr-o varianta JCW, cu panouri laterale care sunt laminate cu material textil de inalta calitate, care acopera butoanele de reglare. Cotiera, montata pe scaunul conducatorului, elimbereaza si mai mult spatiu in zona consolei centrale. Partea din spate a automobilului e definita de simplitate si confort maxime, in timp ce accesoriile de incarcare pot fi depozitate convenabil intr-un spatiu suplimentar aflat sub podea, in portbagaj. Prin rabatarea banchetei intr-un raport de 60:40, portbagajul poate fi extins flexibil de la volumul standard de 200 de litri pentru a oferi o capacitate de pana la 800 de litri.
    MINI Interaction Unit: ecranul OLED de inalta rezolutie revolutioneaza experienta de utilizator
    Ecranul OLED central stabileste un nou etalon prin rezolutia inalta. La fel ca instrumentul rotund din modelul predecesor, noul monitor central este caracteristica definitorie a interiorului. Ca grup de instrumente, MINI Interaction Unit este un centru atat al experientei, cat si al confortului. Datorita sistemului de operare MINI 9, toate functiile automobilului pot fi operate intuitiv cu control tactil sau vocal. Ecranul din cockpitul reproiectat a fost mutat mai aproape de conducator, astfel incat acesta poate fi accesat foarte convenabil. Diametrul ecranului tactil subtire, cu o margine de sticla de inalta calitate, a crescut la 240 mm. Logica sa de functionare aminteste de standardele cunoscute de la smartphone-uri.
    Prezentarea grafica a continutului este moderna si se concentreaza pe elementele esentiale. Zona superioara contine informatii relevante legate de automobil, cum ar fi viteza si starea bateriei. Cand este apasat indicatorul de viteza, apare un afisaj mare, cu vitezometru pe tot ecranul, care pune un accent clar pe condus.
    In meniul Home, celelalte widgeturi sunt afisate in miniatura in stanga si in dreapta functiei curente de meniu. Ele pot fi afisate si selectate prin glisarea orizontala. In zona inferioara a ecranului OLED, elementele de meniu Navigation, Media, Phone si Climate pot fi selectate direct in orice moment. Toate celelalte functii pot fi accesate prin meniu, in acelasi mod ca la un smartphone. Ecranul revine la setarea implicita prin intermediul butonului de pornire.
    O experienta MINI cu totul noua: noile moduri MINI Experience
    Modurile MINI Experience - Core, Green si Go-Kart -, fiecare cu designul specific al interfetei de utilizator, sunt disponibile standard, cu pana la patru moduri suplimentare disponibile cu echipamentul optional MINI Experience Modes. Proiectorul MINI optional de pe spatele ecranului OLED scufunda tabloul de bord in scheme de culori si modele potrivite. Interactiunea dintre proiectie, iluminarea ambientala si MINI Interaction Unit are ca rezultat o experienta unica, captivanta, care se extinde in panourile usilor.
    Aceasta experienta de utilizator captivanta face interiorul si mai expresiv pe baza unor solutii noi, dand astfel nastere la optiuni de personalizare complet noi la noul MINI Cooper. In modul Personal, de exemplu, o imagine selectata individual poate fi setata ca fundal al ecranului prin intermediul aplicatiei MINI. Culorile dominante ale imaginii se extind apoi pe suprafetele tabloului de bord textil prin intermediul unui selector digital de culori. De asemenea, culoarea iluminarii ambientale de sub tabloul de bord si din oglinda exterioara este de asemenea sincronizata cu imaginea de fundal.
    Fiecare mod are un fundal si o schema grafica special. Cand unul dintre cele sapte moduri este selectat, ecranul preia configratia si aplicatiile relevante. In modul Go-Kart exista un accent extrem de dinamic asupra ADN-ului de curse al MINI, de exemplu. Ecranul si interiorul in ansamblu prezinta culorile antracit si rosu, iar afisajele analogice specifice dinamicii completeaza acest mod MINI Experience inspirat de John Cooper Works. Modul Vivid se bazeaza pe culorile copertei de album pentru iluminarea ambientala. Modurile Core, Green, Timeless, Balance si Personal sunt de asemenea disponibile pentru selectie in functie de dispozitie si nevoi personale.
    Pur si simplu MINI tipic: bara de comenzi reproiectata
    Sub plansa de bord, designul noului MINI Cooper este simplu si clar definit. Aici, unul dintre factorii-cheie este bara de comenzi nou proiectata. Cele mai importante functii de condus (frana de parcare, selectorul de viteze, butonul de pornire/oprire, comutatorul modurilor Experience, controlul volumului) sunt accesibile direct. Fiecare elemnt are un design individaul.
    Optiunile de selectie directa de pe bara de comenzi elimina nevoia de schimbare a vitezei, astfel ca noul MINI Cooper ofera mai mult spatiu de depozitare in consola centrala. Pe langa suporturile pentru pahare largite, exista si un compartiment mare de depozitare deschis. Acesta, cu suprafata tricotata si curea textila, este disponibil standard in linia Favoured. Smartphone-urile pot fi incarcate wireless in zona din partea frontala a consolei si sunt mai usor de gasit datorita zonei centrale de stocare.
    Patru decoratiuni nou proiectate pentru un aspect individual
    In conformitate cu simplificarea consecventa a interiorului, noul concept contemporan de culoare si material este si el minimalist. Sunt utilizate numai materiale nou dezvoltate, de inalta calitate si ecologice. Plansa de bord si panourile usilor cu suprafete tricotate din poliester reciclat creeaza o atmosfera placuta, punand in acelasi timp accentuari specifice prin designul lor in doua tonuri. Patru decoratiuni nou proiectate transmit o imagine calda la interior. Incepand cu linia Classic, volanul de baza cu doua brate este inlocuit cu o versiune cu trei brate, cu o noua curea textila in bratul de la ora sase.
    Linia Essential prezinta un interior simplificat. Scaunele sport negre cu material textil multiton cu model distinct se armonizeaza cu o banda textila colorata pe bord. Anumite parti functionale din interior si exterior sunt evidentiate cu noua culoare de accent Vibrant Silver. La exterior, de exemplu, sigla apare in noua culoare, contrastand puternic cu grila frontala octogonala de culoare neagra.
    In linia Classic, MINI foloseste pentru prima data un material textil modern, tricotat 2D, in interiorul unui automobil de serie. Pe tabloul de bord si manerele usilor, materialul tricotat negru in doua tonuri ofera un contrast fascinant cu scaunul din piele sintetica de inalta calitate. Este disponibil in gri si negru, cu un model crosetat perforat, in timp ce partea laterala contrasteaza prin materialul textil albastru.
    Linia Favoured moderna, de inalta calitate, este cea mai expresiva optiune, prezentand un model crosetat in doua tonuri pe panoul de bord din material textil tricotat. Disponibil in doua culori si cu cusaturi decorative traditionale, scaunele sport Vescin perforate completeaza acest interiorul. Exteriorul cu grila frontala in Vibrant Silver poate fi combinat intr-un mod potrivit cu noul plafon Spray-Tech, care prezinta o combinatie de trei culori diferite.
    Linia JCW ofera cea mai sportiva interpretare a noului concept de material. Combinat cu material textil tricotat multicolor si piele sintetica neagra cu cusaturi rosii, scaunul JCW cu geometria sport face o trimitere al conceptului de culoare al tabloului de bord si al ornamentelor usilor. Un design distinct in fata si in spate evidentiaza, de asemenea, ADN-ul de curse al liniei la exterior, grila si logo-ul automobilului in negru lucios subliniind impresia generala puternica. Dotarile optionale includ un acoperis Chili Red contrastant si benzi rosii sau negre de capota specifice JCW.
    "Hey MINI!": primul Asistent Personal Inteligent MINI
    La noul MINI Cooper, numeroase functii pot fi controlate folosind primul asistent vocal complet al marcii. Asistentul Personal Inteligent MINI poate fi activat cu mesajul de salut "Hey MINI" sau folosind butonul push-to-talk de pe volan. Interactiunea controlata prin voce are loc pe ecranul OLED rotund sub forma unei animatii de elemente grafice, scris si un avatar. Pentru vizualizare, utilizatorii au optiunea de a alege intre "MINI" - o reprezentare stilizata a unui MINI - sau "Spike", deja familiar pentru multi fani MINI. Comunicarea cu acest partener virtual de calatorie este deosebit de reala datorita recunoasterii vocale imbunatatite. Pentru a asigura o comunicare nanturala clara, comenzile sunt procesate instantaneu si vizualizate pe ecran. In acest fel, conducatorul poate controla prin comanda vocala navigatia, telefonia, divertismentul si numeroase alte functii ale automobilului.
    In timpul interactiunii dintre utilizator si automobil, Asistentul Personal Inteligent MINI invata continuu din manevrele repetitive. Bazandu-se pe date geografice, de exemplu, automobilul poate invata sa deschida automat geamul atunci cand intra intr-o parcare, pentru accesarea butonului de deschidere al barierei, de exemplu. Acest lucru face ca rutinele de zi cu zi sa fie mai convenabile si mai personale.
    MINI se conecteaza: noul sistem de operare MINI 9
    Noul limbaj de design "Charismatic Simplicity" se reflecta si in estetica interfetei de utilizator, care reuneste elemente functionale si emotionale. Designul redus foloseste o grafica complet noua pentru a crea un aspect foarte modern. Elementele statice si dinamice se imbina in mod natural in forma circulara a ecranului OLED, urmand o structura clara. Microanimatiile completeaza interactiunea deja extrem de intuitiva dintre conducator si instrumentul central si subliniaza caracterul digital al noii familii MINI.
    Sistemul de operare MINI 9 este o dezvoltare interna de catre BMW Group si se bazeaza pe o stiva de software Android Open Source Project (AOSP). Operarea este intuitiva si respecta standardele familiare din electronicele de larg consum.
    In centrul ecranului se afla meniul de pornire, unde continutul personalizat poate fi selectat prin glisare in lateral. In sectiunea inferioara a ecranului se afla bara de stare fixa care contine elementele de meniu "Navigation", "Media", "Telephony", "All Apps" si, in functie de situatie, "Home", care pot fi selectate direct. Glisarea in sus de la marginea inferioara a ecranului dezvaluie o bata de instrumente, un proces cu care clientii vor fi familiarizati de la multe dispozitive electronice de larg consum. Functiile preferate pot fi stocate aici si apelate din nou rapid, de exemplu destinatii de navigatie, posturi de radio, dar si functii de meniu. Bara de instrumente poate fi activata si prin intermediul butonului stea de pe volanul multifunctional. Zona de sus a ecranului este rezervata pentru continut relevant pentru condus, cum ar fi viteza automobilului si informatii importante despre starea acestuia. Disponibil optional, Head-Up Display arata cele mai importante informatii pentru conducator in campul sau vizual.
    Temperatura pentru conducator si pasagerul din fata este afisata permanent pe marginea din stanga si din dreapta a ecranului. Setarile de control al climatizarii sunt integrate in MINI Interaction Unit si pot fi ajustate intotdeauna pe stratul superior prin atingere sau comanda vocala.
    In functie de modul Experience selectat, o singura atingere pe afisajul vitezei transforma intreaga MINI Interaction Unit intr-un vitezometru tipic MINI.
    "Noul sistem de operare MINI 9 se caracterizeaza printr-o operare tactila simpla, emotionanta, specifica MINI. Impreuna cu noua MINI Navigation bazata pe cloud pentru calculul foarte precis si rapid al traseului, conectivitatea de mare viteza si capacitatea 5G optionala, noul MINI Cooper face un salt urias in lumea digitala, subliniind astfel mostenirea charismatica a marcii", spune Stefanie Wurst, directorul MINI.
    In timpul condusului, pachetul MINI Navigation complet impreuna cu pachetul MINI Connected optional ofera suport sub forma de vizualizari 3D realiste in situatii de intersectii complexe, afisarea situatiei curente a traficului chiar si fara ghidarea pe traseu ruta, informatii despre optiunile de parcare, inclusiv optiunile de plata digitala, si multe altele. In plus, este disponibila o functie optionala de realitate augmentata pentru navigatie. O ruta optimizata pentru incarcare poate fi calculata pentru MINI Cooper electric imediat dupa introducerea destinatiei.
    In plus, MINI Connected Upgrades permit rezervari flexibile pentru functii suplimentare ale automobilului - pur si simplu digital. Impreuna cu pachetul MINI Connected disponibil optional, MINI Connected Store ofera acces la o varietate in continua evolutie de aplicatii practice si distractive, inclusiv jocuri, muzica si streaming video. Noua aplicatie AirConsole ofera o forma unica de jocuri in automobil pentru toti pasagerii, in care smartphone-ul devine controlerul jocului pe ecranul OLED.
    Noile sisteme de asistare a condusului usureaza viata de zi cu zi
    Pe langa functiile de parcare automata oferite de Parking Assistant, noul Parking Assistant Plus, disponibil optional, face procesul de parcare si mai usor. Datorita celor 12 senzori cu ultrasunete si celor patru camere surround-view, automobilul poate identifica mai clar posibilele locuri de parcare si poate chiar sa controleze complet independent manevre de parcare in spatiu limitat. In plus, un proces de parcare manuala poate fi transferat in orice moment catre Parking Assistant Plus. Modul Explore ofera o solutie convenabila, unica pentru acest segment de automobile, permitand noului MINI Cooper sa fie parcat pur si simplu folosind un smartphone daca spatiul lateral este prea limitat pentru acces.
    Optiunea inovatoare MINI Digital Key Plus cu comunicare UWB foloseste smartphone-ul si pentru a asigura o interactiune si mai simpla cu automobilul. Astfel, smartphone-ul se transforma intr-o cheie, permitand deschiderea automata a masinii. Proiectia de bun venit a farurilor si stopurilor incepe de indata ce conducatorul se afla la mai putin de trei metri de masina; usile sunt deblocate cand conducatorul se afla la mai putin de un metru si jumatate. Cheia digitala poate fi transferata catre diferiti utilizatori si inlocuieste predarea cheii clasice a automobilului pentru un car-sharing mai simplu.
    Aplicatia MINI ofera si alte functii care maresc siguranta utilizatorului. Cu optiunea Remote 360, de exemplu, imprejurimile automobilului parcat pot fi vizualizate in aplicatia MINI. O camera din interior ofera o vedere a acestuia. In plus, functia Snapshot ofera posibilitatea de a surprinde momentele impartasite intr-o fotografie si de a le incarca prin WiFi direct pe smartphone.
    Sentiment go-kart imbunatatit datorita tehnologiei de propulsie electrificate
    Noul MINI Cooper combina mobilitatea locala fara emisii si placerea condusului electric. Cu un sistem de propulsie complet nou, automobilul este disponibil in varianta Cooper E, dar si Cooper SE, cu o putere si o autonomie mai mari.
    Motorul electric de 135 kW/184 CP al MINI Cooper E genereaza un cuplu de 290 Nm, accelerand automobilul de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde. Cu o putere de 160 kW/218 CP, MINI Cooper SE sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,7 secunde, avand un cuplu maxim de 330 Nm. Autonomia determinata conform ciclului de testare WLTP este de pana la 305 de kilometri pentru MINI Cooper E pe baza bateriei de inalta tensiune cu o capacitate de 40,7 kWh. La MINI Cooper SE, autonomia calculata creste pana la maximum 402 kilometri datorita unei capacitati a bateriei de 54,2 kWh.
    Dinamica excelenta ofera o mobilitate confortabila si sportiva
    Latimea ecartamentului si ampatamentul usor crescute ofera baza pentru o dinamica excelenta. Automobilul este echipat cu un sistem de suspensie si amortizare care este reglat pentru o manevrabilitate dinamica. Combinat cu sentimentul de directie precisa tipica MINI, franele puternice si un centru de greutate coborat datorita bateriei de inalta tensiune instalata in podea, noul MINI Cooper sporeste confortul de zi cu zi.
    Cu suporturi stabilizatoare cu preincarcare mare pe punti, conducatorul experimenteaza un raspuns semnificativ imbunatatit al caroseriei in virajele dinamice, precum si un castig valoros in precizia si acuratetea directiei. Rezultatul este o sustinere excelenta a caroseriei combinata cu confortul lin al rularii. De asemenea, MINI Cooper este echipat cu un lonjeron pentru o experienta de condus si mai sportiva.
    Cu diametrul anvelopelor crescut la 635 mm, MINI Cooper are o prezenta vizuala mai puternica, oferind in acelasi timp performante dinamice si confort imbunatatite. In plus, latimea anvelopei pentru jantele de 17 inchi si 18 inchi, disponibile optional, este marita cu 10/20 mm, la 205/225 mm pentru a sublinia sentimentul go-kart tipica MINI. Dimensiunile jantelor disponibile variaza de la 16 la 18 inchi.
    Configurarea precisa a directiei si a tuturor sistemelor de control al stabilitatii, pentru a asigura atat un condus confortabil, cat si unul sportiv, garanteaza o experienta exceptionala in toate situatiile de condus.
    Noile moduri MINI Experience asigura placerea personalizata a condusului
    Diversele moduri MINI Experience pot fi activate printr-o apasare a comutatorului "Experiences". Modul GO-KART subliniaza ADN-ul de curse al MINI Cooper intr-un mod deosebit de emotionant, de exemplu, ajustand agilitatea si stabilitatea configuratiei sasiului. In acest mod, proiectorul din spatele ecranului OLED central lumineaza si cockpitul in nuante de antracit si rosu inspirate de John Cooper Works. Totodata, alte optiuni individuale de setare permit configurarea raspunsului directiei si a limitelor de interventie ale controlului tractiunii pentru a asigura o placere si mai mare la volan.
    In schimb, modul Green optimizeaza eficienta transmisiei, orientand motorul electric spre autonomia maxima pe baza diferitilor parametri. Gestionarea imbunatatita a generarii la noul MINI Cooper este unul dintre factorii care contribuie aici: aceasta furnizeaza energia in exces catre baterie la franare sau la coasting, crescand astfel autonomia automobilului. Vizualizarile permit sa se inteleaga mai usor conditiile de condus si influenta lor asupra autonomiei masinii. Recomandarile pentru un condus mai efiecient si un contor de putere cresc motivatia pentru condus economic intr-un mod distractiv. De exemplu, conducatorul poate intelege in mod specific efectul comportamentului lor prin obtinerea de "autonomie bonus".
    Aceste experiente captivante de condus sunt imbunatatite de universuri acustice complet noi create de MINI Sounds digitale. Repertoriul include sunete de condus complet noi in interior, un sunet inconfundabil al marcii MINI ca semn de identificare, jingle-uri pentru noile moduri MINI Experience si 30 de semnale sonore noi pentru functii de informare si avertizare. Acest lucru creeaza o caracteristica distinctiva de recunoastere care este tipica pentru MINI si la nivel acustic.
    Incarcare simplificata si eficienta a bateriei
    Bateria de la MINI Cooper poate fi incarcata prin curent alternativ cu 11 kW. Incarcarea rapida cu curent continuu este posibila la MINI Cooper E cu 75 kW si la Cooper SE cu pana la 95 kW. La o statie de incarcare rapida, acest lucru permite incarcarea bateriei de la 10% la 80% in mai putin de 30 de minute. In functie de conditiile meteo, navigatia activa prin MINI Navigation asigura ca bateria de inalta tensiune atinge temperatura ideala pentru o incarcare eficienta in avans. Acest lucru poate reduce semnificativ timpul de incarcare, in special la temperaturi exterioare scazute.
    Pentru un proces de incarcare transparent si simplu, clientul poate optimiza incarcarea bateriei automobilului prin setari usor de inteles. Ora de incepere a incarcarii poate fi selectata sau se poate seta, de exemplu, o anumita fereastra de timp pentru incarcare. De asemenea, un anumit nivel-tinta pentru capacitatea bateriei poate fi determinat in prealabil. Preconditionarea si incarcarea poate fi setata sa fie finalizata pana la o ora de plecare selectata, iar interiorul automobilului poate fi climatizat la temperatura dorita pana la aceasta ora.
    Aplicatia MINI ofera o imagine de ansamblu convenabila asupra procesului de incarcare, chiar daca clientul nu se afla in apropierea automobilului. Aceasta ofera detalii despre starea curenta a bateriei, un plan de traseu optimizat pentru incarcare si istoricul de incarcare - inclusiv toate costurile si economiile.

    Vizualizari: 555