rss

24 000 de modele Audi, cu motorizarile V6 TDI si V8 TDI sunt rechemate in service in toata Europa

  1. 15/06/2017
  2. Categoria: Audi
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi face un recall pentru modele sale echipate cu motorizarile V6 TDI si V8 TDI, cu norma de poluare Euro 5. Motorizarile in cauza elimina in atmosfera cantitati mari de oxizi de azot (NOx).

    Scandalul Dieselgate, care amintim a fost generat de utilizarea unui soft fraudulos in masurarea noxelor, poate fi cauza acestui recall. Dar suntem rezervati in ceea ce priveste motorizarea V8 TDI, care pare sa nu fi fost afectata de practicile ilicite ale grupului Volkswagen. Potrivit lui Audi, anomalia valorilor mari de oxizi de azot, descoperite intern, avand ca rezultat o rata de 20 pana la 100% mai mare in cazul normei euro 5, ar fi cauzata de calibrarea necorespunzatoar a soft-ului de control al transmisiei.  Audi spune ca recall-ul vizeaza de fapt  actualizarea soft-ului, operatiune ce dureaza aproximativ 30 de minute.

    Recall-ul afecteaza in Europa 24.000 de automobile Audi, modelel e afectate fiind A7 si A8, 14.000 dintre acestea fiind in Germania. Proprietarii acestor modele urmeaza sa fie contactati in iulie anul curent.

    Vizualizari: 844