rss

Proiect de lege: Detectoarele de radar vor fi interzise

  1. 18/04/2013
  2. Tags: amenzi, ATV, Radar
    Vezi toate fotografiile (1)

    Proiectul de strategie nationala pentru Siguranta Rutiera 2013-2020 a intrat in dezbatere si propune schimbari precum interzicerea detectoarelor de radar si a ATV-urilor pe drumurile publice.

    Proiectul pentru cresterea sigurantei rutiere in Romania, numit "Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera 2013-2020", a intrat oficial in dezbatere publica, urmand a fi aprobat de Guvernul Romanieie. Daca va primi unda verde, acesta va intra in vigoare la aproape doi ani de la creatie.

    Conform propunerilor legislative, va fi interzisa atat comercializarea detectoarelor de radar, cat si utilizarea acestora. Mai multe decat atat,  cei care detin ATV-uri nu vor mai putea circula pe drumurile publice, urmand sa aiba drept de circulatie doar pe drumurile comunale, unde va fi necesara o autorizatie specifica.

    Pe lista de propuneri se afla si asa-numitul dispozitiv ALCOLOCK, care permite blocarea sistemului de pornire a motorului daca soferul are o alcoolemie peste pragul legal atunci cand va sufla in fiola montata la masina. Aceasta idee are slabe sanse de implementare, montarea unui astfel de dispozitiv pe toate automobilele din Romania fiind aproape imposibila de realizat.

    Proiectul vizeaza si exxtinderea retelei de supraveghere video cu radar, pentru a se asigura ca totii soferii care depasesc limita de viteza admisa de lege vor fi sanctionati, indiferent daca la fata locului se afla sau nu un politist. Totodata, amenzile ar putea deveni mai mari, iar sanctiunile ar putea fi clasate reevaluate.

    Guvernul planuieste sa introduca orele de educaţie rutiera in scoli, care vor invata elevii sa traverseze corect, sa abordeze o conduita civilizata pe sosea si sa se comporte responsabil.

    Vizualizari: 12119