rss

Prezenta accentuata, individualitate mai mare si electrificare sistematica: noile BMW X5 xDrive30Li si BMW X5 xDrive40Li

  1. 03/09/2023
    Vezi toate fotografiile (16)

    Noul BMW X5 pentru piata chineza isi propune sa dezvolte povestea de succes de pana in prezent, cu ajutorul unor designuri fresh si o actualizare tehnologica vasta. Bucurandu-se deja de o popularitate considerabila in China inca de la lansarea lor initiala, cele doua variante ale modelului Sports Activity Vehicle (SAV) pentru segmentul executive sunt acum si mai atractive, datorita in principal sentimentului sporit de prezenta vizuala, BMW iDrive imbunatatit cu QuickSelect si motoarelor eficiente electrificate. Prin urmare, noul BMW X5 pentru China are instrumentele ideale pentru a-si consolida si mai mult pozitia de lider de piata in segmentul sau. Noile BMW X5 xDrive30Li si BMW X5 xDrive40Li isi fac debutul public la Salonul Auto de la Chengdu pe 25 august 2023.
    Conceptul general al modelelor BMW X5 xDrive30Li si BMW X5 xDrive40Li raspunde in mod specific cerintelor grupurilor-tinta din China. Ampatamentul suplimentar de 130 de milimetri in comparatie cu versiunea BMW X5 disponibila pe alte piete din intreaga lume inseamna ca pasagerii din spate se bucura de un spatiu extrem de generos pentru picioare. De asemenea, usile din spate au fost largite, facilitand accesul. De asemenea, exista scaune special concepute si dotari de echipare exclusive care contribuie la sporirea confortului pe distante lungi. Noile editii ale modelelor BMW X5 pentru China vor fi construite la uzina Dadong a joint venture-ului BMW Brilliance Automotive Ltd. din Shenyang, iar lansarea lor urmeaza sa inceapa in septembrie 2023.
    Design exterior puternic vizual pentru o prezenta mai mare
    Interpretarea fresh a farurilor si a grilei - ambele elemente de design BMW emblematice - confera o prezenta mai mare partii din fata, subliniind in acelasi timp aura de siguranta suprema in jurul noilor BMW X5 xDrive30Li si BMW X5 xDrive40Li. Conturul noilor blocuri optice este cu 35 de milimetri mai ingust decat inainte. Luminile de zi indreptate spre exterior sub forma de sageata indeplinesc, de asemenea, rolul de semnalizatoare. Farurile LED matrix cu control adaptiv si faza lunga BMW Selective Beam cu efect antiorbire sunt disponibile standard pe noul BMW X5 xDrive40Li si optional pentru noul BMW X5 xDrive30Li. De asemenea, blocurile optice spate au fost restilizate si au acum elemente sculpturale de ghidare a luminii din fibra optica pentru stopuri si frane, cu un aranjament deosebit de atragator care creeaza un motiv X iluminat uniform.
    Grila BMW Iconic Glow este disponibila standard pentru ambele variante de model ale noului BMW X5 pentru China. Iluminarea sa in cascada adauga o nota vizuala inconfundabila, mai ales pe intuneric, iar acum este combinata cu un finisaj de suprafata cromat. Air Curtains pentru spoilerul fata si Air Breathers de pe aripile frontale au fost reproiectate si ele ca parte a modificarilor de stil exterior. Acum, in premiera, alegerea culorilor caroseriei include un finisaj cu vopsea Frozen. Optiunea metalizata BMW Individual Frozen Pure Grey cu stralucirea sa mata permite suprafetelor proiectate clar ale modelului SAV sa iasa in evidenta cu un efect deosebit de atractiv.
    Noua editie a BMW X5 pentru China este disponibila in doua linii de echipare. Ambele variante de model sunt echipate standard cu un pachet M Sport, ale carui numeroase elemente de design in negru lucios aduc in prim-plan sentimentul de rafinament sportiv al SAV. Pachetul optional M Sport Luxury infrumuseteaza si mai mult aspectul impunator al automobilului prin adaugarea de incrustatii exclusive in crom cu efect perlat pentru spoilerele fata si spate, praguri, Air Breathers, marginile geamurilor laterale si sinele de plafon.
    Ambianta interioara premium progresiva, inclusiv cockpit digital
    In interior, suprafetele panoului de bord, ale panourile usilor si ale scaunele confort specifice modelului sunt decorate in Sensafin cu granulatie foarte fina, subliniind caracterul premium al noului BMW X5 pentru China. Sistemul Travel & Comfort, care vine ca echipare standard, include porturi USB-C pe spatarul scaunelor din fata.
    Noile BMW X5 xDrive30Li si BMW X5 xDrive40Li dispun de afisajul BMW iDrive de ultima generatie si sistemul de control/operare cu QuickSelect. Se bazeaza pe sistemul de operare BMW 8.5 si ofera o grafica noua, inclusiv un ecran de start cu un aspect foarte clar. Structura imbunatatita a meniului, care se bazeaza pe dispozitivele electronice de larg consum, ajuta la furnizarea unei experiente de condus concentrata si sigura, afisand intotdeauna informatiile potrivite la locul potrivit. Tehnologia de acces rapid QuickSelect face selectarea si operarea functiilor automobilului si a serviciilor digitale remarcabil de simple si intuitive. Acest lucru, impreuna cu Asistentul Personal Inteligent BMW, inseamna ca BMW iDrive imbunatatit a fost adaptat cu atentie pentru functionare folosind controlul tactil si vocal. Ecranul central curbat BMW ofera, de asemenea, scena perfecta pentru noul BMW iDrive in versiunea chineza a noului BMW X5. Este compus dintr-un afisaj de informatii de 12,3 inchi (31,24 cm) in spatele volanului si un display central de 14,9 inchi (37,85 cm) care se imbina intr-o singura unitate complet digitala, de inalta rezolutie. La atractivitatea ecranului central curbat BMW se adauga designul sau fara cadru si suprafata de sticla usor inclinata spre sofer.
    Detaliile galvanizate pe volan si pe interiorul usilor, spatiul pentru smartphone cu incarcare wireless care a fost proiectat exclusiv pentru piata chineza, grilele metalice pentru difuzoarele sistemului de sonorizare Harman Kardon Surround, aplicatiile din sticla Crafted Clarity pentru anumite butoane, noua maneta a selectorului si bara de lumina ambientala cu iluminarea de fundal eficienta au completat ambianta premium progresiva din habitaclu. Totodata, trapa panoramica din sticla, care este oferita standard, poate fi comandata optional in versiunea Sky Lounge.
    Alegerea profilurilor pentru personalizare tintita, sisteme inovatoare de condus si parcare autonome
    Pe langa cele doua linii de design si echipare M Sport si M Sport Luxury, exista si o gama de doua profiluri pentru noile BMW X5 xDrive30Li si BMW X5 xDrive40Li, care adauga alte caracteristici de confort, sasiu si sisteme de asistare de inalta calitate la specificatia standard deja vasta. Profilurile au fost compilate special pentru fiecare varianta de model, cu elemente importante care includ suspensie pneumatica adaptiva pe ambele punti, frane M Sport, jante de 21 inchi, din aliaj usor, ventilatie activa a scaunelor si un pachet Heat Comfort. In plus, sunt disponibile o gama de optiuni individuale, cum ar fi tapiteria M de culoare antracit, centurile de siguranta M, ornamentele Shadowline M High-gloss extinse, jantele M de 22 inch, din aliaj usor si cu design cu double-spoke, si jantele BMW Individual de 22 de inchi, din aliaj usor si cu design V-spoke.
    Exista si o selectie mai larga de sisteme de condus si parcare autonome. BMW Driving Assistant Professional adauga o serie de functii, inclusiv asistentul de control al directiei si al benzii si asistentul de autostrada. O versiune actualizata a asistentului de marsarier este una dintre functiile care fac parte din pachetul BMW Parking Assistant Professional, impreuna cu asistentul de manevra care permite ca manevrele si parcarea automatizate sa fie controlate din exteriorul automobilului cu ajutorul unui smartphone.
    Motoare cu tehnologie mild-hybrid 48 V, noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte
    Cele doua motoare pe benzina disponibile pentru noul BMW X5 pentru piata chineza fac parte din noua generatie modulara de motoare BMW Group Efficient Dynamics si vin acum cu tehnologie mild-hybrid 48V. Ambele isi transmit standard puterea la drum printr-o noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte si tractiune integrala inteligenta BMW xDrive. Electrificarea propulsoarelor are ca rezultat un raspuns extrem de rapid la cea mai mica miscare a acceleratiei, atat la demaraj, cat si la sprinturile in reprize. si are efectul suplimentar de crestere a eficientei motorului, care este ajutat suplimentar de tehnologia BMW TwinPower Turbo rafinata.
    Motorul de 2,0 litri, pe benzina, cu patru cilindri in linie, al noului BMW X5 xDrive30Li ofera o putere de 190 kW/258 CP si un cuplu maxim de 400 Nm, permitand accelerarea de la 0 la 100 km/h in 7,2 secunde. Motorul de 3,0 litri, pe benzina, cu sase cilindri, aflat sub capota noului BMW X5 xDrive40Li genereaza o putere maxima de 280 kW/380 CP, cu un cuplu de 520 Nm. Aceasta inseamna ca automobilul poate sprinta de la 0 la 100 km/h in 5,5 secunde. De asemenea, BMW X5 xDrive40Li este capabil sa ruleze exclusiv electric la viteze foarte mici.

    Vizualizari: 604