rss

Preview: Volkswagen Golf VI

  1. 26/04/2007
  2. Tags: Golf VI, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)
    Fanii legendarei compacte va trebui sa astepte mai mult decat s-a preconizat initial.

    Golf VI va fi disponibil la vanzare cel mai devreme in 2008, conform celor declarate de Ulrich Hackenberg – responsabil cu productia in Wolfsburg – revistei Bloomberg.

    Aceasta veste contrazice zvonul ce circula intr-o perioada cum ca prezentarea celei de-a sasea generatii de Golf este grabita din cauza vanzarilor in scadere ale actualei generatii, dar si din cauza concurentei unor modele cu un design radical, cum ar fi Honda Civic.

    Planurile originale, de pe vremea cand la carma se afla Berndt Pischetsrieder, fixau lansarea la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, dar noul boss VW, Martin Winterkorn, a hotarat ca designul, respectiv fiabiliatea trebuie imbunatatite si, drept urmare, a amanat prezentarea.

    In poza se vede modelul deja redesenat, iar in ceea ce priveste gama de caroserii, se pare ca versiunea cu doua usi va fi abandonata in favoarea viitorului Scirocco.

    Golf VI nu va duce lipsa de motorizari, gasindu-se cate unul pentru gustul fiecaruia.

    Pe aceasta generatie isi va face debutul propulsorul 1.6 TSI, dotat cu turbina si compresor, capabil de nu mai putin de 200 CP.

    GTI-ul va fi si el dopat (la 261 CP), in timp ce varful de gama va face uz de propulsorul V6 FSI de 3,6 litri si 281 CP, prezent actualmente pe Passat R36.

    Germanii vor prezenta si versiuni economice, cu tehnologie BlueMotion, care vor avea un consum mediu cu 30% mai mic decat cel mai ascet Golf V. 
    Vizualizari: 874