rss

Premiera la IAA: noul Opel Corsa intalneste un exemplar rar al modelului Corsa GT

  1. 09/09/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Opel sarbatoreste trei premiere mondiale la editia de anul acesta a Salonului Auto International (IAA) de la Frankfurt (zile deschise publicului: 12-22 septembrie).
    Noul Astra cu motoare de inalta eficienta, modelul Grandland X Hybrid4 cu tractiune integrala (WLTP consum de carburant ponderat, mixt: 1,6 l/100 km, 37 g/km CO2; NEDC: 1,6 l/100 km, 36 g/km CO2) si cea de-a sasea generatie complet noua a modelului Corsa. Cel mai bine vandut model de mici dimensiuni (cu peste 13,6 milioane de unitati vandute) este electrificat si, cu ajutorul modelului Corsa-e Rally, care isi face de asemenea debutul in cadrul IAA, formeaza bazele unui autovehicul de curse electric. În cadrul Salonului Auto International (IAA), noului Corsa i se va alatura un invitat special: un exemplar rar al modelului Corsa GT fabricat in 1987. Modelul din categoria „nu atat de old-timer” a fost condus de la ultimul sau sediu, din Portugalia, catre service-ul auto Opel Classic din Russelsheim si de acolo la Salonul Auto International (IAA) de la Frankfurt.
    2.700 km de la Porto la Russelsheim, via Zaragoza
    Echipa Opel Classic a avut nevoie de ceva timp pentru a gasi un exemplar rar din prima generatie a modelului Corsa GT. Calatoria catre Frankfurt a acestui model Gran Turismo de mici dimensiuni, a inceput dintr-o parcare din orasul portuar Porto.

    Opel a oferit modelul GT din aprilie 1985 pana in toamna anului 1987. Era succesorul modelului Corsa SR, cu un motor cu carburator de 1,3 litri ce dezvolta o putere de 70 cp. Modelul GT oferea transmisie manuala cu cinci trepte de viteza.

    Chiar si astazi, conducerea modelului Corsa GT este surprinzator de silentioasa si fara efort. Fara rigiditatea inutila a sasiului, fara slabirea directiei si fara vreo informatie de prisos pe panoul de bord: in afara de cadranele obisnuite, exista doar un contor de turatie si un manometru. Consumul de carburant respecta cifrele oficiale ale timpului respectiv: cu greu sunt consumati mai mult de sase litri per 100 km. Masa proprie de 750 kg este foarte utila in acest caz, si, de asemenea, raportul putere-greutate de 10,71 kg per cp.

    Pe drumul sau din Portugalia catre Russelsheim, modelul GT a trecut prin Zaragoza, unde a fost fabricat in anul 1987. Autovehiculului i s-a permis chiar sa “viziteze” fabrica de productie. Un numar mare de angajati a venit sa vada modelul Corsa care s-a oprit la linia de asamblare, ca si cum ar fi vrut sa salute un prieten pierdut de mult timp.

    Calatoria spre est a trecut prin Barcelona, prin Franta si prin Basel, de-a lungul Rinului. Modelul cu o vechime de 32 de ani a parcurs in total 2.700 de kilometri, fara nicio problema in cadrul lungii calatorii. Echipa Opel Classic a asteptat cu nerabdare sosirea la Russelsheim a modelului GT.

    Proiectul „IAA 2019”: de la un pensionar indraznet la o vedeta
    Soarele cald din Spania (acolo unde a fost inmatriculat prima data) si Portugalia i-a facut bine modelului Corsa GT. O viata fara drumuri cu sare inseamna lipsa ruginii si a deteriorarilor. Modelul clasic de culoare galbena este inca in stare buna, TÜV si-a dat acordul si, dupa verificarea pentru inmatricularea in Germania, inspectorii si-au pus autocolantul pretios pe placuta de inmatriculare. Dar acum urmeaza un obstacol mult mai mare: expertii de la Opel Classic efectueaza o examinare minutioasa a noului sosit. Mai multe perechi de ochi extrem de atenti descopera numeroase imperfectiuni, mai mult sau mai putin grave: adancituri in acoperis, embleme neoriginale, sticla zgariata, perne de scaun uzate. Chiar si claxonul suna gresit! La final, autovehiculul este complet dezasamblat.

    Thorsten Gotz si Dieter Eder conduc „Proiectul IAA 2019”. Acestia reconstruiesc puzzle-ul Corsa piesa cu piesa. La inceput este reconditionat motorul, apoi suspensiile, amortizoarele si arcurile. Caroseria proaspat vopsita este echipata cu ornamente noi si embleme GT corecte. Apoi vine randul jantelor originale din aliaj usor. În final sunt montate geamurile, datorita unui dealer Opel binevoitor, care le are in stoc, desigur. Modelul Corsa GT este acum gata pentru o a doua viata, care va incepe in stil mare: la cea de-a 68-a editie a Salonului Auto International (IAA) de la Frankfurt. Vizitatorii pot admira modelul Corsa GT proaspat restaurat in cadrul standului Opel D31, hala 11.0.

    Vizualizari: 1598
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »