rss

Premiera in China: Porsche Taycan, in vizita la Shanghai

  1. 03/07/2019
    Vezi toate fotografiile (5)

    Premiera publica pentru prototipul Porsche Taycan: Porsche Triple Demo Run a dat startul primelor curse oficiale demonstrative pe pista de testare a Porsche Experience Centre (PEC), din Shanghai.
    Un prototip Taycan camuflat va avea trei aparitii, pe trei continente, in trei saptamani: China, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, fiecare dintre acestea reprezentand piete importante de vanzare pentru prima masina sport electrica a Porsche. Desenul de pe plafon este un omagiu fiecarei tari: in Shanghai, prototipul are pe plafon un dragon, iar la volan se afla Li Chao, pilot in cadrul Porsche Carrera Cup din Asia.
    "Performanta exceptionala, tipica Porsche, a fost un obiectiv de dezvoltare foarte bine definit pentru Taycan. Puteti simti asta chiar de la inceput", a spus Li Chao. Acesta a fost impresionat in mod special de manevrabilitate: "De la sportivitate fara compromisuri, la surprinzator de confortabil, sasiul noului Taycan acopera o gama larga de beneficii si imbina cu succes manevrabilitatea precisa a unei masini sportive cu confortul unei limuzine. În plus fata de centrul de greutate coborat, sistemul de directie de pe puntea spate joaca, de asemenea, un rol crucial", explica Li Chao. "Noul Taycan ia curbele foarte precis si are o aderenta foarte buna."

    Taycan atinge o viteza maxima de peste 250 km/h. Poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3,5 secunde si ajunge la 200 km/h in mai putin de 12 secunde. Taycan isi va demonstra potentialul si la celelalte editii ale Porsche Triple Demo Run: la Hill Run, in cadrul Festivalului de Viteza de la Goodwood (4-7 iulie 2019), si in cadrul sezonului final ABB FIA Formula E Championship, din New York, intre 13 si 14 iulie 2019. Și de aceasta data doi piloti celebri vor fi la volan: Mark Webber si Neel Jani.

    Inainte ca Taycan sa fie lansat pe piata la sfarsitul anului, va fi parcurs aproximativ 6 milioane de kilometri de teste pe tot globul. La Porsche, masinile electrice trebuie sa treaca prin acelasi program riguros de testare ca si masinile sport cu motoare cu combustie. Mai mult decat performante superioare, acestea trebuie sa demonstreze ca sunt absolut pregatite pentru utilizarea zilnica in orice conditii climatice. Functiile deosebit de solicitante, cum ar fi incarcarea acumulatorului sau controlul temperaturii sistemului de propulsie si a interiorului in conditii extreme sunt aspecte suplimentare, specifice modelelor electrice.

    Pilotul: Li Chao
    Li Chao, in varsta de 38 de ani, este un om de afaceri chinez si pilot de curse. Începand cu 2012, el a participat la cursele Porsche Carrera Cup din Asia. În 2018, a terminat al treilea in clasamentul Pro-Am si a fost clasat pe locul 12, in topul general. În acelasi an, a terminat al cincilea in cadrul FIA GT Nations Cup alaturi de Ye Hongli. În martie 2019, Chao a terminat pe locul al doilea, impreuna cu Chris van der Drift, intr-un Porsche 911 GT3 R, la debutul sau in China GT, din Sepang.

    Locatia: Porsche Experience Centre (PEC) din Shanghai
    Deschis pe 26 aprilie 2018, acest Porsche Experience Centre este primul din Asia si cel de-al saselea, la nivel global. De asemenea, centrul are acces direct la Circuitul International Shanghai, de 5,5 kilometri. O pista de test al manevrabilitatii, de 1,4 kilometri, cu portiune antiderapanta, placa de impact hidraulica si zona dinamica ofera pilotilor sansa de a testa la maximum dinamica automobilului. Exista, de asemenea, o pista off-road. Locatia convenabila a PEC Shanghai este un alt avantaj, deoarece aproximativ 300 de milioane de persoane traiesc la mai putin de trei ore distanta.

    Vizualizari: 1319
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »