rss

Premiera: iata noul Renault Megane!

  1. 09/09/2008
  2. Tags: Megane, Renault
    Vezi toate fotografiile (14)

    Constructorul francez a dezvaluit astazi primele fotografii si informatii despre noul Renault Megane, model care va fi prezentat la inceputul lunii viitoare, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Paris.

    Noul Renault Megane este un vehicul dinamic si elegant, cu trasaturi sportive, care se remarca prin calitatea finisarilor, liniile caroseriei si materialele utilizate. Avem de-a face cu o berlina familiala de 4,30 m in lungime, cu profil dinamic, datorat consolelor fata si spate de mici dimensiuni, ampatamentului de 2,64 m, pavilionului inclinat si puntilor late. Noul Megane preia noutatile aduse pe celelalte modele din gama, la capitolele fiabilitate si rezistenta.

    La interior sunt prezente numeroase elemente care fac viata la bord extrem de confortabila. Ecranele de bord sunt ergonomice – informatiile afisate sunt mai vizibile datorita culorilor de pe fundal.

    Noul Megane imprumuta, de asemenea, unele echipamente prezente in segmentul superior, cum ar fi asistenta la parcare, card de acces si pornire de tip "maini libere" cu inchidere de la distanta si sistemul de navigatie Carminat Bluetooth DVD. Sistemul audio "3D Sound Sound by Arkamys" este noutatea care completeaza dotarile terhnologice oferite de noul Renault Megane.

    Prestatiile dinamice afisate de Noul Renault Megane sunt la inaltimea asteptarilor sugerate de design: stabilitatea, precizia si eficienta modelului confera confort si siguranta la bord. Gama larga de motorizari dCi de 85, 90, 105, 110 si 130 CP (acesta din urma nou) si TCe a fost complet modernizata, in spiritul performantei, dar si pentru protejarea mediului inconjurator: propulsoarele diesel emit cel mult 120 grame de CO2 per kilometru.

    Noul propulsor dCi dezvolta 130 CP la 3.750 rpm si un cuplu de 300 Nm disponibili inca de la 1.750 rpm. Vor urma in curand si motoare dCi de 150 si 160 CP.

    Gama de propulsoare pe benzina include motoarele 1.6 16v de 100 CP si 110 CP, motorul 2.0 16v de 140 CP si motorul TCe de 180 CP. Legat la o cutie de viteze manuala in 6 trepte, motorul 2.0 16v va fi completat de oferta cu transmisie continuu variabila.


    Ultimul sosit in gama de motoare pe benzina la Renault este motorul TCe de 130 CP, care va fi lansat in primavara lui 2009. Dezvoltat in cadrul Aliantei Renault-Nissan, acest motor are puterea unui motor de 1,8 litri (130 CP), cuplul unui motor de 2,0 litri (190 Nm) si cu emisii de CO2 inferioare unui motor de 1,6 litri. Acest bloc cu o cilindree de 1.397 cm3 se dovedeste extrem de sobru si de ecologic.

    Noul Renault Megane a fost conceput ca fiind cel mai sigur model din segmentul din care face parte. Astfel, modelul este echipat cu senzori de captare a socurilor laterale si cu airbag-uri duble torace/bazin. Inaugurat pe Laguna III, acest dispozitiv reduce consecintele impactelor laterale.

    Componentele prezente pe noul Megane sunt refolosibile in proportie de 95% la sfarsitul ciclului de viata al automobilului, in timp ce componentele din plastic sunt reciclate in proportie de 12%, adica 22 kg in medie pentru fiecare vehicul.

    Odata cu lansarea noului Megane, Renault isi reinnoieste oferta comerciala pe segmentul C. Detinand mai mult de o treime din cota de piata, este cel mai important segment in Europa de Vest, contribuind considerabil la performantele Renault, atat in termeni de volum, cat si in termeni de rentabilitate.

    Costurile totale de productie a Noului Megane se ridica la 1,8 miliarde de euro, acoperind cheltuielile cu conceptia a sase modele diferite de caroserie si cu productia acestora la uzinele din Palencia (Spania) si Douai (Franta).

    In 2010, noua gama Megane va numara sase modele cu personalitati puternice si diferite, concepute pentru clientii pietelor europene. In plus, Renault va propune alte modele pentru pietele din afara Europei, pentru acestea din urma tehnologiile utilizate urmand a fi adaptate conditiilor de utilizare specifice pietelor locale.

    Timp de doi ani, designerii si inginerii de la Renault si-au concentrat eforturile in trei directii de dezvoltare: afirmarea personalitatii fiecarui model din gama Megane, asigurarea unui echilibru intre prestatiile oferite, astfel incat toate aceste vehicule sa fie clasate drept cele mai bune vehicule din clasa lor.

    Noul Renault Megane, al 16-lea vehicul din Contractul Renault 2009, beneficiaza de elemente de progres introduse pe modelele anterioare in termeni de calitate. Modelul va fi comercializat incepand cu luna noiembrie a acestui an.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 4517