rss

Premiera auto in Franta: Un prototip PSA parcurge traseul Paris-Bordeaux, adica 580 km, pe modul autonom

  1. 08/10/2015

La inceputul lunii octombrie, 2015, unul dintre cele 4 vehicule autonome ale PSA Peugeot Citroën a parcurs traseul Paris – Bordeaux pe autostrada, pentru a lua parte la Congresul Mondial: Intelligent Transport Systems (ITS) care se desfaşoara in intervalul 5-9 octombrie.

Cei 580 de km au fost parcurşi integral pe modul autonom fara interventia conducatorului auto. Autovehiculul şi-a reglat singur viteza şi a efectuat manevrele de depaşire a celorlalte vehicule, conform limitelor legale dar şi in functie de traseu.
Grupul este primul constructor care a obtinut, in iulie 2015, autorizatiile necesare pentru a rula cele 4 prototipuri autonome pe autostrada  precum şi pentru alte aproximativ 15 astfel de prototipuri, incepând din 2016.

PSA Peugeot Citroën dezvolta o serie de solutii şi tehnologii pentru a construi o maşina a viitorului mai inteligenta, capabila sa sporeasca confortul la bord dar şi sa satisfaca aşteptarile clientilor, in materie de mobilitate. Modul de rulare autonom face posibila reducerea numarului de accidente cauzate de eroarea umana reducând nivelul de oboseala al conducatorului auto pe traseele monotone. Proiectele deja incepute se vor concretiza rapid prin introducerea progresiva a functiilor de rulare autonoma la modelele de serie.

Cu prilejul acestei premiere, in Franta, Carlos Tavares, Preşedinte al Consiliului Director PSA Peugeot Citroën declara: «Traseul parcurs de prototipul nostru face dovada faptului ca autovehiculele autonome nu mai sunt de domeniul science-fiction. Aceasta realitate ne ajuta sa paşim intr-o noua era, in ceea ce priveşte mobilitatea, cu adevarat incitanta».

Congresul Mondial ITS de la Bordeaux (5-9 octombrie 2015)
PSA Peugeot Citroën prezinta in cadrul celei de-a 22-a editii a Congresului Mondial ITS, autovehiculul autonom precum şi sistemele de comunicare «Car to Car» sau «Car to infrastructure». Aceste sisteme ofera o noua sursa de informatie şi folosesc informatiile furnizate de catre celelalte vehicule sau din trafic, pentru a cunoaşte mai bine mediul din jurul autovehiculului. Obiectivul este acela de a imbunatati siguranta participantilor la trafic reducând, astfel, numarul de accidente şi anticipând situatiile critice.


Vizualizari: 1174