rss

Porsche vrea sa se bata cu Toyota!

  1. 09/07/2007
  2. Tags: Porsche, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ambitiile fostului fabricant de masini sport exclusiviste nu mai cunoaste limite dupa preluarea controlului asupra lui Volkswagen, cei din Zuffenhausen punand in aceste momente bazele unui plan prin care sa ajunga in postura de a rivaliza cu numarul unu mondial, Toyota.

    Primul pas va fi crearea unei companii de holding, ce va combina fortele lui VW cu cele ale producatorilor de vehicule grele MAN si Scania.

    Gigantul economico-financiar astfel format ar putea avea potentialul de a se bate de la egal la egal cu Toyota, crede conducerea Porsche, ce se va afla in fruntea acestui colos datorita pachetului de actiuni majoritar detinut la concernul din Wolfsburg.

    Sub bagheta ambitiosului Wendeling Wiedeking, liderii din Zuffenhausen si-ar putea vedea visul cu ochii mai repede decat au crezut, MAN fiind deja in tratative avansate cu Scania si divizia de vehicule comericale a lui VW pentru o eventuala fuziune.

    Daca planul va fi dus la bun sfarsit, este posibil ca holding-ul german sa depaseasca ca volum al veniturilor pe General Motors si Ford, dar va fi totusi in spatele lui Toyota. Deocamdata…  
    Vizualizari: 840