rss

Porsche si BorgWarner dezvolta un nou sistem AWD

  1. 01/06/2007
  2. Tags: Borgwarner, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)
    Marele furnizor american de echipamente si celebrul fabricant de masini sport din Zuffenhausen vor face (din nou) echipa in vederea dezvoltarii unui nou sistem de tractiune integrala permanenta ce va fi adoptat pe cateva din viitoarele modele Porsche.

    BorgWarner nu este nici pe departe un nou venit in grupul de parteneri al companiei germane, printre ultimele (si cele mai importante) componente recent furnizate fiind chiar turbocompresoarele lui 911 Turbo.

    Ei bine, se pare ca noul sistem de tractiune integrala va fi cel putin la fel de revolutionar ca si sistemul de supraalimenatare cu geormetrie variabila, acesta urmand a avea in componenta sa o pompa Gerotor activa, cateva sisteme speciale de racire si algoritmi de control.

    Transmisia se va baza pe un ambreiaj multidisc electromagnetic, compus dintr-o unitate de cuplaj cu trei viteze cu un ambreiaj primar, un amplificator al fortelor de apropiere si un ambreiaj secundar, racit activ.

    Marea noutate fata de un sistem similar regasit pe majoritatea masinilor cu asemena tip de tractiune integrala va fi prezenta unui al treilea element de frictiune care ii va permite proiectului BorgWarner/Porsche sa se descurce cu un cuplu de pana la 800 Nm.
    Vizualizari: 1171