rss

Porsche l-a ofertat pe Volkswagen

  1. 01/05/2007
  2. Tags: Porsche, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)
    Inevitabilul s-a produs: Porsche, actionarul majoritar VW, a depus o oferta de a cumpara compania din Wolfsburg, obligat fiind de legislatia germana care stipuleaza ca detinerea unui pachet mai mare de 30% din actiuni trebuie urmata de o cerere de achizitionare a concernului.

    Oferta lui Porsche a fost inaintata actionarilor Volkswagen si a fost aprobata deja de Agentia Federala Germana pentru Supervizarea Serviciilor Financiare, urmand a primi un raspuns pozitiv au negativ pana la data de 29 mai anul curent.

    Marca din Zuffenhausen ofera 110.92 euro pentru o actiune comuna su 65.54 de euro pentru o actiune preferentiala, adica minimumul cerut de legea germana.

    Daca actionarii vor accepta oferta, atunci, din acel moment, Porshce va avea controlul total al intreg grupului Volkswagen, inclusiv asupra subisdiarelor Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Bugatti si Bentley.

    Cu aceasta, fostul producator de modele sport de serie redusa va deveni unul dintre cei mari producatori mondiali. What comes around...
    Vizualizari: 739