rss

Polivalent minimalist: noul MINI Countryman

  1. 16/09/2023
    Vezi toate fotografiile (121)

    Cu o lungime de 4.433 mm, o latime de 1.843 mm si o inaltime de 1.656 mm, MINI Countryman este atat un model polivalent elegant, cat si un partener spatios de zi cu zi. Datorita ampatamentului, care a fost extins la 2.692 mm, confortul a crescut si mai mult. MINI Countryman electric este disponibil in doua niveluri de performanta: ca MINI Countryman E cu o putere de 150 kW/204 CP si un cuplu de 250 Nm, are o autonomie de 462 km. MINI Countryman SE ALL4, al carui sistem de propulsie ofera 230 kW/313 CP si 494 Nm, a atins o autonomie de 433 km.
    In a treia generatie electrificata, cel mai mare model din noua familie MINI continua calatoria marcii intr-o era a mobilitatii electrice fara emisii la nivel local. Modelul crossover compact a fost un succes inca de la lansarea pe piata in 2010, prin arhitectura cu cinci usi si - nou pentru MINI la acea vreme - o lungime de peste patru metri. Tractiunea integrala optionala asigura placere a condusului in siguranta si fara limite - chiar si in afara drumurilor asfaltate.
    "Cu MINI Countryman electric, cel mai mare model din noua familie de automobile MINI duce marca intr-o era a mobilitatii electrice fara emisii la nivel local. De asemenea, primul MINI care va fi fabricat in Germania ofera cel mai inalt nivel de compatibilitate cu mediul in productie. Versatilitatea si propulsia electrica puternica il fac partenerul perfect in oras, precum si pentru aventurile extraurbane", declara Stefanie Wurst, directorul MINI.
    Noul limbaj de design MINI: Charismatic Simplicity
    Designul noii generatii de modele MINI este modern, digital si inconfundabil. Cu noua familie MINI, marca duce placerea condusului, experienta de utilizator si o abordare sustenabila intr-o noua era. Aceasta transformare vasta pe drumul spre a deveni un brand complet electric pana in 2030 se reflecta in designul autentic al noilor modele, combinand tehnologia progresiva cu principiile elementare ale designului caroseriei si respectand istoria marcii. Procedand astfel, combina caracterul urban al MINI cu bucuria inovatiei.
    "Noul MINI Countryman este automobilul nostru pentru intreaga familie. La cea mai recenta generatie, nu numai ca a crescut in inaltime, lungime si interior, ci si-a imbunatatit considerabil caracterul, aspectul si experienta. Acum est mai spatios si mai stabil. Prezenta sa in fata se reflecta in proportiile drepte si orientarea verticala a limbajului de design. Caracterul sau solid si stabil este recunoscut imediat si prin grila radiatorului mai distincta, farurile deosebite si capota foarte sculpturala", declara Oliver Heilmer, directorul MINI Design.
    Designul exterior: minimalism expresiv cu caracter
    Cu silueta sa verticala si minimalista, noul MINI Countryman intruchipeaza spiritul de aventura, versatilitatea si fiabilitatea unui crossover compact. Caracterul expresiv de off-road al masinii este definit de proportiile tipice MINI, asigurand ca noul MINI Countryman poate fi recunoscut cu mare usurinta. Consolele scurte, capota scurta si ampatamentul lung cu roti mari combina caracteristicile clasice de design MINI cu o caroserie definita de linii atleetice.
    In plus, noul design al MINI Countryman imbratiseaza o aerodinamica imbunatatita pentru a obtine date de consum mai bune. Rezultatul este o valoare Cd impresionanta, 0,26 pentru MINI Countryman electric - comparativ cu 0,31 la modelul predecesor. Ca atare, generatia urmatoare a modelului crossover MINI atinge un nou optim in comparatie cu concurentii sai, imbratisand un design inteligent.
    Designul exterior modern este sustinut de suprafete clare, un acoperis usor curbat, cu o tranzitie cursiva catre montantul C nou proiectat, intr-o forma specifica liniei de echipare, si banda neagra caracteristica la nivelul montantilor. Elementul distinctiv al montantului C creeaza un nou reper foarte vizibil pentru diferentierea intre diferite modele, optiuni de echipare si editii spectacuoase. Designul acestui element depinde de echiparea aleasa si astfel face diferenta intre variantele de echipare. Grafica si literele sunt minimaliste si se potrivesc cu culoarea contrastanta aleasa pentru acoperis.
    Reducerea la elementele esentiale are ca rezultat caracteristici de design distinctive MINI, cum ar fi diviziunea vizuala in trei volume a caroseriei, o zona geamurilor si un acoperis contrastant cu un impact si mai mare, permitand noului limbaj de design sa dezvolte o prezenta puternica.
    Faruri MINI LED cu moduri Signature: stralucire atractiva datorita modurilor individuale de lumina
    Partea frontala a MINI Countryman electric este definita de conturul expresiv al noii grile frontale octogonale. Un senzor radar compact este integrat la nivelul suprafetei sale pentru a sprijini functionalitatea sporita a sistemelor de asistare a condusului.
    La noua generatie de modele, MINI Countryman este primul automobil cu sisteme de asistenta Level 2 care permit condusul semiautonom. Anumite detalii de design din partea frontala a automobilului variaza in functie de nivelul de echipare ales. De exemplu, linia Favoured pune accentul pe noua culoare de accent Vibrant Silver pentru detaliile exterioare.
    Elementele luminilor de zi ale farurilor LED sustin acest aspect atractiv printr-o imagine moderna datorita semnaturilor luminoase unice. Optional, elementele luminilor de zi pot fi comutate intre trei semne luminoase pentru farurile si stopurile LED, intarind astfel caracterul distinctiv al fiecarui automobil. In plus, toate modurile de lumini incep si se termina cu o animatie special orchestrata de bun venit si ramas bun.
    Design purist pentru o prezenta puternica si o performanta dinamica sporita
    Ca si in cazul designului caroseriei, farurile nu mai sunt incadrate cu elemente cromate, ceea ce are ca rezultat o expresie concentrata in partea frontala. Impreuna cu capota curbata incordata, ecartamentul putin mai lat si caroseria inaltata, cel mai versatil MINI vine cu o imagine mai robusta.
    Privit din lateral, noul MINI Countryman are un aspect minimalist, cu o prezenta puternica. Banda neagra este mai ingusta decat la predecesor. Designul distinctiv al montantului C sustine linia acoperisului din spatele automobilului, facandu-l in acelasi timp sa para mai scurt. Acest lucru face ca intreaga caroserie a masinii sa arate mai verticala, subliniind caracterul noului MINI Countryman. Jantele de pana la 20 de inchi, cu diferite modele de design, completeaza aspectul robust. Accentul este pus mai mult pe culoarea caroseriei care confera un aspect elegant.
    Ca rezultat al noii estetice MINI, sectiunea spate are un aspect foarte robust, cu suprafete clare si stopuri discrete. Aici, blocurile optice verticale replica luminile MINI clasice si incadreaza sectiunea centrala mare a spatelui masinii. Acest lucru subliniaza pozitia mai lata a noului MINI Countryman, oferind totodata caroseriei un aspect de inalta calitate, orientat pe verticala. Ca si in cazul farurilor, si stopurile sunt capabile sa evidentieze anumite caracteristici ale automobilului prin intermediul diferitelor moduri. Sectiunea pronuntata a umerilor intareste aspectul puternic al noului MINI Countryman. Spatele se micsoreaza sub inscriptia modelului, impartind vizual suprafata in doua sectiuni. Difuzorul din zona inferioara subliniaza pozitia solida a automobilului, in timp ce suprafetele generoase din zona superioara fac masina sa para mai usoara.
    Patru decoratiuni individuale si noi culori pentru acoperis
    Cu Vibrant Silver, o noua nuanta extinde gama MINI Countryman de acoperisuri contrastante caracteristice. In plus, modelul este disponibil in patru variante diferite. Linia de echipare Essential prezinta o claritate maxima si un aspect general redus, evidentiind anumite parti functionale alaturi de logoul in noua culoare Vibrant Silver. Noua gama de culori pentru exterior subliniaza modernitatea noului MINI, punand accente pozitive prin tonuri stralucitoare precum Indigo Sunset Blue.
    In timp ce linia Classic se observa mai ales la interior, ornamentele Favoured prezinta detalii deosebit de expresive in exterior. Aceasta varianta de echipare, de exemplu, ofera optiunea la noul MINI Countryman de a se alege noua nuanta Vibrant Silver pentru acoperis astfel incat sa contrasteze cu grila frontala.
    Totodata, linia de echipare John Cooper Works (JCW) accentueaza la maximum imaginea sportiva a MINI Countryman printr-un design distinctiv al partilor fata si spate. Cadrul grilei frontale si logo-ul in negru lucios subliniaza prezenta puternica a masinii, impreuna cu benzile de capota specifice liniei, in rosu si negru. Un acoperis contrastant in Chili Red - inspirat de motorsport - impreuna cu montantul C atractiv in aceeasi culoare si logo JCW subliniaza optional dinamica de condus caracteristica MINI.
    Interior: generos, digital, captivant si cald
    Tabloul de bord al noului MINI Countryman functioneaza in totalitate fara un ecran suplimentar in spatele volanului: tot continutul relevant este proiectat pe Head-Up Display optional sau pe ecranul central. Aceasta reducere la elementele esentiale deschide campul vizual in fata, modeland interiorul spatios cu componente de inalta calitate proiectate inteligent.
    La fel ca noul MINI Cooper, tabloul de bord spatios, curbat, este realizat in premiera tot din suprafete textile pentru liniile de echipare Classic, Favoured si JCW. Noua atmosfera din MINI Countryman este definita de materiale calde si placute. Un proces de tricotat special dezvoltat este utilizat pentru a crea structura versatila si usor de intretinut a textilului, in design bicolor din poliester reciclat. Intregul interior este impartit intr-o sectiune superioara si inferioara de-a lungul unei linii orizontale sub noul instrument rotund. Deasupra acestuia, toate elementele de design, cum ar fi gurile de ventilatie si manerele usilor, sunt aliniate vertical, subliniind caracterul automobilului, inclusiv in interior.
    Formele clare in cockpit si spatiul sporit pentru locurile din fata confera interiorului un sentiment de moderna si aerisit. Conducatorul si pasagerul din fata se bucura de un confort semnificativ imbunatatit la noul MINI Countryman, datorita latimii suplimentare de aproape trei centimetri in zona umerilor si a coatelor. Latimea umerilor scaunelor din spate a fost marita si ea cu 2,5 centimetri.
    Acoperisul panoramic din sticla, disponibil optional, face interiorul deosebit de luminos si prietenos, iar jumatatea din fata poate fi deschisa. Scaunele sport sunt disponibile intr-o versiune de baza si intr-o versiune JCW, precum si cu o reglare electrica optionala a scaunelor cu functie de memorie. Optional, functia de masaj poate oferi o relaxare suplimentara. Intre scaunele din fata, cotiera centrala larga si reglabila sporeste confortul acestora.
    Partea din spate a automobilului ofera reducere si spatiu maxime. Pozitia scaunelor din poate fi reglata in lungime cu pana la 13 centimetri. Acest lucru ofera fie spatiu mai mare - implicit si confort- pentru picioare in spate, fie volum suplimentar in portbagaj. De asemenea, spatarul celor trei scaune din spate este reglabil individual in sase pozitii cu pana la 12 grade. Aceasta inseamna ca scaunul fie ofera optiunea de a se apleca pe spate, fie sustine o postura verticala. Cu bancheta din spate rabatata, chiar si articolele voluminoase pot fi transportate cu usurinta in portbagajul al carui volum variaza intre 460 si 1.450 de litri. Un compartiment suplimentar in podea ofera spatiu convenabil pentru accesoriile de incarcare ale modelului MINI Countryman electric. Carligul de remorca disponibil optional ofera un plus suplimentar in ceea ce priveste caracterul practic. Carligul de remorca poate fi retras si extins electric. Capacitatea de remorcare este de pana la 1.200 kg.
    MINI Interaction Unit: ecranul OLED de inalta rezolutie face un salt cuantic in era digitala
    Ecranul OLED central stabileste un nou etalon prin rezolutia sa inalta si, pentru prima data, forma sa rotunda. Displayul central este trasatura definitorie a interiorului, extinzand instrumentul rotund clasic al modelului predecesor cu adaugarea unui sentiment nou si a functionalitatii digitale inteligente. Ca grup de instrumente, MINI Interaction Unit este un centru atat al experientei, cat si al confortului. Datorita sistemului de operare MINI 9, toate functiile automobilului pot fi operate intuitiv prin functie touch sau voce. In cockpitul reproiectat, afisajul este mutat mai aproape de ambele scaune din fata si este deosebit de usor de accesat. Ecranul tactil subtire, cu o margine de sticla de inalta calitate si un diametru de 240 mm, aminteste de standardele obisnuite ale smartphone-urilor prin logica sa de functionare.
    Prezentarea grafica a continutului este moderna si se concentreaza pe elementele esentiale. Zona superioara contine informatii relevante legate de automobil, cum ar fi viteza si starea bateriei. Cand este apasat indicatorul de viteza, apare un afisaj mare, atractiv, cu vitezometru pe tot ecranul, care pune un accent clar pe condus. In meniul Home, celelalte widgeturi sunt afisate in miniatura in stanga si in dreapta functiei curente de meniu. Ele pot fi afisate si selectate prin glisarea orizontala. In zona inferioara a ecranului OLED, elementele de meniu Navigation, Media, Telephony si Climate pot fi selectate direct in orice moment. Toate celelalte functii pot fi accesate prin meniu in acelasi mod ca pe un smartphone. Afisajul revine la setarea implicita prin intermediul butonului de pornire.
    Moduri MINI Experience emotionale: pentru experiente captivante de condus
    Modurile MINI Experience optionale extind experienta interioara folosind un proiector in spatele display-ului central rotund. Plansa de bord este iluminata astfel in diferite modele si culori cu grafica, in functie de modul de experienta ales. Culorile luminii ambientale din automobil sunt sincronizate lumina proiectata. In combinatie cu noul MINI Driving Sounds de la modelul MINI Countryman electric si cu elemente grafice specifice de pe ecranul OLED, fanii MINI pot experimenta intregul interior al noului MINI Countryman intr-un mod complet nou.
    Experienta captivanta de utilizator adauga optiuni de personalizare complet noi noului MINI Countryman. In modul Personal, de exemplu, o imagine selectata individual poate fi setata ca fundal prin intermediul aplicatiei MINI. Culorile dominante ale imaginii sunt preluate printr-un algoritm special pentru a fi proiectate pe suprafetele tabloului de bord textil. Iluminarea ambientala de sub tabloul de bord si din oglinda exterioara este de asemenea sincronizata corespunzator.
    Fundalurile dinamice special concepute transforma aduc in interiorul automobilului un plus de culoare si dinamism. Transformarile subtile de lumina sustin diferitele moduri fara a distrage atentia conducatorului. De exemplu, in modul Go-Kart se pune accent pe ADN-ul de curse MINI. Ecranul si interiorul folosesc culorile antracit si rosu, in timp ce afisajele analogice specifice pentru dinamica de condus completeaza acest mod MINI Experience inspirat de John Cooper Works. In modul Vivid, iluminarea ambientala se bazeaza pe culorile copertei de album din playlistul redat in acel moment. Modurile Core, Green, Timeless, Balance si Personal sunt disponibile si ele pentru selectie in functie de dispozitie si nevoi personale. Modul Trail este unic pentru MINI Countryman.
    Bara de comenzi reproiectata: pur si simplu MINI tipic
    Sub plansa de bord, designul noului MINI Cooper este simplu si clar definit. Aici, unul dintre factorii-cheie este bara de comenzi nou proiectata. Cele mai importante functii de condus (frana de parcare, selectorul de viteze, butonul de pornire/oprire, comutatorul modurilor Experience, controlul volumului) sunt accesibile direct. Fiecare elemnt are un design individaul.
    Optiunile de selectie directa de pe bara de comenzi elimina nevoia de schimbare a vitezei, astfel ca noul MINI Cooper ofera mai mult spatiu de depozitare in consola centrala. Pe langa suporturile pentru pahare largite, exista si un compartiment mare de depozitare deschis. Acesta, cu suprafata tricotata si curea textila, este disponibil standard in linia Favoured. Smartphone-urile pot fi incarcate wireless in zona din partea frontala a consolei si sunt mai usor de gasit datorita zonei centrale de stocare.
    In conformitate cu simplificarea consecventa a interiorului, noul concept contemporan de culoare si material este si el minimalist. Sunt utilizate numai materiale nou dezvoltate, de inalta calitate si ecologice. Plansa de bord si panourile usilor cu suprafete tricotate din poliester reciclat creeaza o atmosfera placuta, punand in acelasi timp accentuari specifice prin designul lor in doua tonuri. Patru decoratiuni nou proiectate transmit o imagine calda la interior. Incepand cu linia Classic, volanul de baza cu doua brate este inlocuit cu o versiune cu trei brate, cu o noua curea textila in bratul de la ora sase.
    Linia Essential prezinta un interior simplificat. Scaunele sport negre cu material textil multiton cu model distinct se armonizeaza cu o banda textila colorata pe bord. Anumite parti functionale din interior si exterior sunt evidentiate cu noua culoare de accent Vibrant Silver. La exterior, de exemplu, sigla apare in noua culoare, contrastand puternic cu grila frontala octogonala de culoare neagra.
    In linia Classic, MINI foloseste pentru prima data un material textil modern, tricotat 2D, in interiorul unui automobil de serie. Pe tabloul de bord si manerele usilor, materialul tricotat negru in doua tonuri ofera un contrast fascinant cu scaunul din piele sintetica de inalta calitate. Este disponibil in gri si negru, cu un model crosetat perforat, in timp ce partea laterala contrasteaza prin materialul textil albastru.
    Linia Favoured moderna, de inalta calitate, este cea mai expresiva optiune, prezentand un model crosetat in doua tonuri pe panoul de bord din material textil tricotat. Disponibil in doua culori si cu cusaturi decorative traditionale, scaunele sport Vescin perforate completeaza acest interiorul. Exteriorul cu grila frontala in Vibrant Silver poate fi combinat intr-un mod potrivit cu noul plafon Spray-Tech, care prezinta o combinatie de trei culori diferite.
    Linia JCW ofera cea mai sportiva interpretare a noului concept de material. Combinat cu material textil tricotat multicolor si piele sintetica neagra cu cusaturi rosii, scaunul JCW cu geometria sport face o trimitere al conceptului de culoare al tabloului de bord si al ornamentelor usilor. Un design distinct in fata si in spate evidentiaza, de asemenea, ADN-ul de curse al liniei la exterior, grila si logo-ul automobilului in negru lucios subliniind impresia generala puternica. Dotarile optionale includ un acoperis Chili Red contrastant si benzi rosii sau negre de capota specifice JCW.
    "Hey MINI!": primul Asistent Personal Inteligent MINI
    La noul MINI Cooper, numeroase functii pot fi controlate folosind primul asistent vocal complet al marcii. Asistentul Personal Inteligent MINI poate fi activat cu mesajul de salut "Hey MINI" sau folosind butonul push-to-talk de pe volan. Interactiunea controlata prin voce are loc pe ecranul OLED rotund sub forma unei animatii de elemente grafice, scris si un avatar. Pentru vizualizare, utilizatorii au optiunea de a alege intre "MINI" - o reprezentare stilizata a unui MINI - sau "Spike", deja familiar pentru multi fani MINI. Comunicarea cu acest partener virtual de calatorie este deosebit de reala datorita recunoasterii vocale imbunatatite. Pentru a asigura o comunicare nanturala clara, comenzile sunt procesate instantaneu si vizualizate pe ecran. In acest fel, conducatorul poate controla prin comanda vocala navigatia, telefonia, divertismentul si numeroase alte functii ale automobilului.
    In timpul interactiunii dintre utilizator si automobil, Asistentul Personal Inteligent MINI invata continuu din manevrele repetitive. Bazandu-se pe date geografice, de exemplu, automobilul poate invata sa deschida automat geamul atunci cand intra intr-o parcare, pentru accesarea butonului de deschidere al barierei, de exemplu. Acest lucru face ca rutinele de zi cu zi sa fie mai convenabile si mai personale.
    Sisteme avansate de asistenta: condus relaxat cu siguranta imbunatatita
    In plus fata de familiarul tempomat activ automat, asistentul de control al directiei si al benzii permite si ghidarea activa pe traiectorie ca parte a pachetului optional Driving Assistant Plus. Confortul sporit oferit de sistem combina un control relaxat al automobilului, scutind totodata conducatorul de aspectele monotone si mai putin solicitante ale condusului. Dispunerea clara a ecranelor, a elementelor de operare si a dotarilor functionale usor de inteles conduce la un grad ridicat de siguranta a sistemului.
    Pachetul bogat de optiuni Driving Assistant Professional include o noua functie care ajuta conducatorul sa foloseasca iesirea corecta pe baza condusului semiautonom Level 2. Folosind senzorii automobilului si alte sisteme de asistenta, asistentul detecteaza golurile din trafic necesare pentru schimbarea benzii si se asigura ca masina se deplaseaza la viteza optima pentru schimbarea asistata a benzii.
    Pentru prima data, MINI Countryman ofera si condus semiautonom pe trasee de tip autostrada la viteze de pana la 60 km/h. Pana la aceasta viteza, conducatorul isi poate lua mainile de pe volan, cu conditia sa urmareasca indeaproape traficul. Conducatorul trebuie sa fie pregatit sa vireze si sa franeze activ in orice moment, in situatii in care sistemul nu mai poate functiona, asa cum este lipsa marcajelor sau intersectii.
    Toate optiunile oferite de sistemele avansate de asistare a condusului sunt vizualizate in timp real prin intermediul Assisted View pe ecranul OLED. Faptul ca sugestiile de control oferite de Driving Assistant Systems sunt usor de urmat face noile sisteme mai usor de utilizat.
    Ca standard, un nou Trailer Assistant ajuta la manevrarea cu o remorca intr-un loc de parcare si ofera sfaturi cu privire la unghiul necesar al volanului la marsarier. Pe langa functiile de parcare automata si Parking View la 360 de grade, noul MINI Countryman este capabil sa identifice mai clar posibilele locuri de parcare datorita celor 12 senzori cu ultrasunete si celor patru camere Surround View si, de asemenea, poate initia independent procedurile de parcare cu spatiu limitat. Ca parte a optiunii Parking Assistant Professional, automobilul poate fi manevrat din spatiul de parcare prin intermediul unui smartphone folosind noua functie Remote Parking. Daca spatiul lateral este insuficient, MINI Countryman foloseste aceasta functie pentru a iesi singur din spatiul de parcare, facilitand accesul conducatorului.
    MINI se conecteaza: noul sistem de operare MINI 9
    Noul limbaj de design "Charismatic Simplicity" se reflecta si in estetica interfetei de utilizator, care reuneste elemente functionale si emotionale. Designul redus foloseste o grafica complet noua pentru a crea un aspect foarte modern. Elementele statice si dinamice se imbina in mod natural in forma circulara a ecranului OLED, urmand o structura clara. Microanimatiile completeaza interactiunea deja extrem de intuitiva dintre conducator si instrumentul central si subliniaza caracterul digital al noii familii MINI.
    Sistemul de operare MINI 9 este o dezvoltare interna de catre BMW Group si se bazeaza pe o stiva de software Android Open Source Project (AOSP). Operarea este intuitiva si respecta standardele familiare din electronicele de larg consum.
    In centrul ecranului se afla meniul de pornire, unde continutul personalizat poate fi selectat prin glisare in lateral. In sectiunea inferioara a ecranului se afla bara de stare fixa care contine elementele de meniu "Navigation", "Media", "Telephony", "All Apps" si, in functie de situatie, "Home", care pot fi selectate direct. Glisarea in sus de la marginea inferioara a ecranului dezvaluie o bata de instrumente, un proces cu care clientii vor fi familiarizati de la multe dispozitive electronice de larg consum. Functiile preferate pot fi stocate aici si apelate din nou rapid, de exemplu destinatii de navigatie, posturi de radio, dar si functii de meniu. Bara de instrumente poate fi activata si prin intermediul butonului stea de pe volanul multifunctional. Zona de sus a ecranului este rezervata pentru continut relevant pentru condus, cum ar fi viteza automobilului si informatii importante despre starea acestuia. Disponibil optional, Head-Up Display arata cele mai importante informatii pentru conducator in campul sau vizual.
    Temperatura pentru conducator si pasagerul din fata este afisata permanent pe marginea din stanga si din dreapta a ecranului. Setarile de control al climatizarii sunt integrate in MINI Interaction Unit si pot fi ajustate intotdeauna pe stratul superior prin atingere sau comanda vocala.
    In functie de modul Experience selectat, o singura atingere pe afisajul vitezei transforma intreaga MINI Interaction Unit intr-un vitezometru tipic MINI.
    "Noul sistem de operare MINI 9 se caracterizeaza printr-o operare tactila simpla, emotionanta, specifica MINI. Impreuna cu noua MINI Navigation bazata pe cloud pentru calculul foarte precis si rapid al traseului, conectivitatea de mare viteza si capacitatea 5G optionala, noul MINI Cooper face un salt urias in lumea digitala, subliniind astfel mostenirea charismatica a marcii", spune Stefanie Wurst, directorul MINI.
    In timpul condusului, pachetul MINI Navigation complet impreuna cu pachetul MINI Connected optional ofera suport sub forma de vizualizari 3D realiste in situatii de intersectii complexe, afisarea situatiei curente a traficului chiar si fara ghidarea pe traseu ruta, informatii despre optiunile de parcare, inclusiv optiunile de plata digitala, si multe altele. In plus, este disponibila o functie optionala de realitate augmentata pentru navigatie. O ruta optimizata pentru incarcare poate fi calculata pentru MINI Cooper electric imediat dupa introducerea destinatiei.
    In plus, MINI Connected Upgrades permit rezervari flexibile pentru functii suplimentare ale automobilului - pur si simplu digital. Impreuna cu pachetul MINI Connected disponibil optional, MINI Connected Store ofera acces la o varietate in continua evolutie de aplicatii practice si distractive, inclusiv jocuri, muzica si streaming video. Noua aplicatie AirConsole ofera o forma unica de jocuri in automobil pentru toti pasagerii, in care smartphone-ul devine controlerul jocului pe ecranul OLED.
    Noile sisteme de asistare a condusului usureaza viata de zi cu zi
    Pe langa functiile de parcare automata oferite de Parking Assistant, noul Parking Assistant Plus, disponibil optional, face procesul de parcare si mai usor. Datorita celor 12 senzori cu ultrasunete si celor patru camere surround-view, automobilul poate identifica mai clar posibilele locuri de parcare si poate chiar sa controleze complet independent manevre de parcare in spatiu limitat. In plus, un proces de parcare manuala poate fi transferat in orice moment catre Parking Assistant Plus. Modul Explore ofera o solutie convenabila, unica pentru acest segment de automobile, permitand noului MINI Cooper sa fie parcat pur si simplu folosind un smartphone daca spatiul lateral este prea limitat pentru acces.
    Optiunea inovatoare MINI Digital Key Plus cu comunicare UWB foloseste smartphone-ul si pentru a asigura o interactiune si mai simpla cu automobilul. Astfel, smartphone-ul se transforma intr-o cheie, permitand deschiderea automata a masinii. Proiectia de bun venit a farurilor si stopurilor incepe de indata ce conducatorul se afla la mai putin de trei metri de masina; usile sunt deblocate cand conducatorul se afla la mai putin de un metru si jumatate. Cheia digitala poate fi transferata catre diferiti utilizatori si inlocuieste predarea cheii clasice a automobilului pentru un car-sharing mai simplu.
    Aplicatia MINI ofera si alte functii care maresc siguranta utilizatorului. Cu optiunea Remote 360, de exemplu, imprejurimile automobilului parcat pot fi vizualizate in aplicatia MINI. O camera din interior ofera o vedere a acestuia. In plus, functia Snapshot ofera posibilitatea de a surprinde momentele impartasite intr-o fotografie si de a le incarca prin WiFi direct pe smartphone.
    Sentiment go-kart electrizant bazat pe tehnologia progresiva a sistemului de propulsie
    Noul MINI Countryman permite mobilitate locala fara emisii si placerea condusului electric. Sistemul de propulsie complet reinnoit si autonomia electrica marita ofera optiunea de a pleca in excursii dincolo de limitele orasului - cu doua motoare electrice puternice si tractiune integrala. Complet electric, automobilul este disponibil in varianta Countryman E si cu putere crescuta si tractiune integrala drept Countryman SE ALL4.
    Motorul electric de 150 kW/204 CP al MINI Countryman E atinge un cuplu de 250 Nm, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,6 secunde si atinge o viteza maxima de 170 km/h. Cu 230 kW/313 CP, motoarele electrice din MINI Countryman SE ALL4 cu tractiune integrala ating un cuplu combinat de 494 Nm, accelereaza automobilul de la 0 la 100 km/h in 5,6 secunde si ating o viteza maxima de 180 km/h.
    Noul MINI Countryman este disponibil si cu motoare pe benzina inovatoare si eficiente. Este oferit ca MINI Countryman C cu tractiune fata, un MINI Countryman S ALL4 cu tractiune integrala si un model cu putere crescuta, cu tractiune integrala, in varianta MINI Countryman JCW ALL4. Noul MINI Countryman va fi disponibil si cu motorizare diesel.
    Dinamica excelenta pentru o mobilitate confortabila si sportiva
    Latimea ecartamentului usor crescuta si ampatamentul marit ofera baza pentru o dinamica excelenta de condus. Chiar si sasiul de baza al noului MINI Countryman ofera flerul sportiv cu sentimentul go-kart tipic MINI. Ca standard, modelul dispune de un sistem de amortizare de inalta calitate, reglat cu precizie.
    "Ajustat cu precizie" inseamna ca intregul set de componente - de la punti, directie si amortizoare pana la sistemele de control al rularii si al stabilitatii - conlucreaza pentru a crea o experienta exceptionala in toate situatiile in ceea ce priveste condusul confortabil si sportiv. Noul MINI Countryman transmite o senzatie foarte directa la volan, cu un raport de 55 mm la deplasarea cremalierei pe rotire a volanului.
    Sistemul de franare integrat contribuie si mai mult la dinamica excelenta de condus si controlabilitatea automobilului. Sentimentul clar si sigur la franare amplifica dinamica si precizia automobiljului datorita stabilizarii fiabile. In combinatie cu numeroasele sisteme de asistare a condusului, distantele de franare mai scurte sporesc siguranta.
    Clientul poate alege intre o configuratie echilibrata si confortabila a sasiului sau una deosebit de sportiva, in functie de experienta individuala de condus preferata. Suspensia adaptiva cu reducere de 15 mm a garzii la sol si amortizoare cu raspuns selectabil este disponibila optional. In plus, jantele de 19 si 20 de inchi pot fi combinate cu anvelopele sport pentru a optimiza dinamica laterala si longitudinala a automobilului. Jantele aerodinamice optimizate de 17 inchi maresc suplimentar autonomia MINI Countryman electric.
    O crestere a diametrului anvelopei cu 30 mm, pana la un total de 710 mm, confera noului MINI Countryman o prezenta sporita, oferind in acelasi timp o dinamica de condus si un confort imbunatatite. In plus, latimea anvelopei pentru jantele optionale de 19 inchi si 20 de inchi este marita cu 20 mm, pana la 245 mm, pentru a sublinia sentimentul go-kart tipic MINI. Dimensiunile anvelopelor disponibile variaza de la 18 inchi la 20 de inchi.
    Noile moduri MINI Experience pentru placerea personalizata a condusului
    In premiera, modurile MINI Experience transmit placerea condusului tipica marcii si prin mijloace digitale si vizuale. O apasare a comutatorului "Experiences" este tot ce este nevoie pentru a activa diferitele moduri. Modul GO-KART inspirat de curse evidentiaza agilitatea MINI Countryman prin alinierea reglajului suspensiei, facand astfel experienta de condus deosebit de emotionanta. In acest mod, unitatea de proiectare din spatele ecranului OLED central scalda tot interiorul in nuante de rosu inspirate de John Cooper Works. Raspunsul acceleratiei este optimizat pentru condus sportiv. Pentru o experienta de condus deosebit de atletica, a fost creat un sunet de condus go-kart care prezinta curbe de pas si sarcina foarte marcate, oferind astfel fundalul sonor adecvat pentru condusul agil si dinamic. In plus, placerea condusului poate fi intensificata prin ajustarea comportamentului directiei si, de asemenea, a limitelor de interventie special calibrate pentru controlul tractiunii.
    Un alt aspect al placerii condusului tipice MINI este subliniat de modul Green. Acesta optimizeaza eficienta transmisiei, precum si optimizeaza raspunsul acceleratiei pentru un condus cu economie de energie, aliniind si motorul electric la autonomia maxima pe baza diferitilor parametri. Gestionarea imbunatatita a generarii la noul MINI Countryman este unul dintre factorii care contribuie aici: aceasta furnizeaza energia in exces catre baterie la franare sau la coasting, crescand astfel autonomia automobilului. Vizualizarile stilului personal de condus permit conducatorului sa vada modul in care acesta influenteaza autonomia. Sfaturi pentru un condus eficient si un contor de putere sunt o modalitate jucausa de a creste motivatia conducatorului de a rula economic. De exemplu, conducatorul poate intelege efectul comportamentului sau de condus intr-o forma concreta pe baza obtinerii unui "bonus de autonomie".
    In plus, aceste experiente captivante de condus sunt imbunatatite prin intermediul unor universuri acustice complet noi, constand din MINI Sounds digitale. Sistemul de sonorizare Harman Kardon surround, care este disponibil optional la MINI Countryman, ofera o alegere si in termeni acustici intre o atmosfera intensa sau una relaxanta prin intermediul unor sunete de condus complet noi. Repertoriul include un sunet inconfundabil al marcii MINI ca semn de identificare si jingle-uri pentru noile moduri MINI Experience, precum si o colectie de semnale sonore noi pentru a indica informatii si functii de avertizare. Aceste asa-numite earcons (audiograme) servesc unui scop similar cu pictogramele vizuale, prin faptul ca actioneaza ca simboluri clar stabilite pentru anumite evenimente sau informatii. Aproximativ 30 dintre aceste semnale sonore au fost nou create - de la acompaniamentul acustic al semnalizatoarelor si sistemul de avertizare a centurii de siguranta pana la tonurile de control pentru Park Diatance Control (PDC). Acest lucru creeaza o caracteristica distinctiva de recunoastere care este tipica pentru MINI si in dimensiunea acustica.
    Incarcare simplificata si eficienta a bateriei
    Bateria de la MINI Countryman poate fi incarcata prin curent alternativ cu 22 kW. Incarcarea rapida cu curent continuu este posibila cu 130 kW la ambele modele electrice. Aceasta inseamna ca mai putin de 30 de minute de incarcare la o statie de incarcare rapida sunt suficiente pentru a ridica nivelul bateriei de la 10% la 80%. In functie de conditiile meteorologice, navigarea activa prin MINI Navigation catre o statie de incarcare rapida asigura ca bateria de inalta tensiune atinge in avans temperatura ideala pentru o incarcare eficienta. Acest lucru poate reduce semnificativ timpul de incarcare, in special la temperaturi exterioare scazute.
    Noile optiuni faciliteaza procesul de incarcare, sporind transparenta si confortul pentru client. De exemplu, ora de incepere a incarcarii poate fi selectata individual sau se poate seta o fereastra de timp ideala pentru incarcare. De asemenea, un anumit nivel-tinta pentru capacitatea bateriei poate fi determinat in prealabil. Pentru o pornire deosebit de placuta, incarcarea poate fi setata sa fie finalizata pana la o ora de plecare selectata, iar interiorul automobilului poate fi climatizat pana la temperatura dorita.
    Aplicatia MINI ofera o imagine de ansamblu convenabila asupra procesului de incarcare, chiar daca clientul nu se afla in apropierea automobilului. Acesta ofera detalii despre starea curenta a bateriei, un plan de traseu optimizat pentru incarcare si istoricul incarcarii pana in prezent - inclusiv toate costurile si economiile.
    Mobilitate electrica pregatita pentru viitor, bazata pe cel mai inalt nivel posibil de compatibilitate cu mediul
    Noul MINI Countryman combina mobilitatea electrica fara emisii la nivel local cu cel mai inalt nivel posibil de compatibilitate cu mediul si in productie. Aceasta include eliminarea tuturor elementelor decorative cromate in exterior si interior, precum si fabricarea jantelor turnate din aliaj usor cu aluminiu secundar in proportie de pana la 70%. In combinatie cu faptul ca energia electrica verde este utilizata pentru productie, a fost posibila reducerea emisiilor de CO₂ in comparatie cu procesele de productie conventionale. In plus, nu sunt necesare pamanturi rare pentru producerea motoarelor sincron AC eficiente.
    Suprafetele, interiorul usilor si al podelei automobilului si covorasele sunt realizate din poliester reciclat. Aceasta alternativa de inalta calitate, colorata si confortabila, la materialele traditionale reduce semnificativ emisiile de CO₂ de-a lungul lantului de valori si utilizeaza mai putina apa in productie decat bumbacul.

    Vizualizari: 606