rss

Politia Rutiera din Moldova accepta imagini si filmulete ca dovezi pentru amenzi

  1. 08/01/2013
  2. Tags: amenda, cod rutier
    Vezi toate fotografiile (1)

    Politia Rutiera din Moldova accepta probe foto si video ca dovezi in scopul aplicarii de amenzi. Acestea pot fi incarcate pe portalul oficial, iar daca se dovedesc a fi adevarate, soferul vinovat va fi sanctionat contraventional.

    Politia Rutiera de peste Prut a lansat o sectiune unde persoanele care au fost martorii unei infractiuni pot trimite probe foto sau video. Rubrica se numeste "Martor ocular" si are rolul de a implica societatea civila la educarea si sanctionarea soferilor care incalca regulile de circulatie.

    Astfel, orice cetatean moldovean poate trimite o proba foto sau video, alaturi de detalii precum strada unde a fost surprins cadrul, data si ora, precum si datele vehiculului in cauza: marca, culoarea si numarul de inmatriculare. Evident, probele in format HD sunt preferate in detrimentul celor pixelate. Imaginile si filmuletele trimise sunt facute publice.

    Reprezentantii Politiei Rutiere din Moldova solicita doar imagini si video-uri care reprezinta probe ale unor incalcari ale Codului Rutier ce au avut loc in ultima luna. Totodata, nu sunt acceptate poze sau clipuri prelucrate.

    Toate sesizarile trimise vor fi supuse unor analize in urma carora cetatenii care au incarcat probele vor primi unul dintre cele patru raspunsuri: "respins", "receptionat", "in procedura" si "sanctionat".

    Vizualizari: 6923