rss

Politia Romana a introdus un sistem de inmatriculari online

  1. 19/12/2007
  2. Tags: Politia romana, Sistem de inmatriculari
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cresterea media anuala a numarului de masini a depasit in ultimii cinci ani 14%, iar numarul inmatricularilor a crescut de la 702.082 in 2002 la circa 1,1 milioane in 2007. In aceste conditii, Politia Rutiera a decis sa puna la dispozitie, gratuit, un sistem care permite inmatricularea online a autovehiculelor noi vandute prin dealeri auto.

    Timpul necesar inmatricularilor se reduce, astfel, de la 30 de zile si uneori chiar mai mult, la doar 24 de ore. In numai o luna, s-au facut peste 1.000 de inmatriculari online. Aplicatia informatica are trei componente – comandarea de numere provizorii, completarea autorizatiilor provizorii si inmatricularea vehiculului pe numele clientului.
     
    Sistemul este extrem de util in special in Bucuresti, aoclo unde se inmatriculeaza zilnic circa 1.700 de masini. Din acestea, potrivit datelor furnizate de Politia Romana, aproape jumatate il reprezinta numarul masinilor in leasing.
     
    Pana in prezent insa, putini dealeri si doar cateva firme de leasing au inteles sa foloseasca sistemul care asigura servicii moderne si civilizate pentru clientii lor. Sistemul este folosit de sapte operatori, carora, in perioada urmatoare, li se vor alatura alti sase. Este de asteptat insa ca lucrurile sa se schimbe incet-incet, aceasta facilitate putand atrage noi clienti  pentru firmele care o pun in practica.
    Vizualizari: 4040