rss

Piesele auto, cel mai mare cosmar al unui sofer

  1. 26/10/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Orice sofer isi iubeste masina si orice sofer are cosmaruri atunci cand vine vorba despre uzura ei. Pe de o parte, o piesa uzata inseamnna o flexibilitate mai mica si pe de alta parte inseamna cheltuieli foarte mari. Piesele auto, fie ca este vorba despre piese consumabile sau despre piese care nu se strica prea des, costa destul de mult.
    Nu poti scapa de cosmarul dat de piese auto, insa il poti imbunatati putin, gasind un magazin de piese auto care sa iti ofere calitate si preturi bune si stabilind niste reguli inainte de a cumpara, care sa te asigure ca faci achizitia corecta si pe termen lung.
    Iata, asadar, cateva informatii si reguli care te pot ajuta sa cumperi piese auto fara sa suferi prea mult:

    Incepem cu o serie de informatii legate de piese si de magazinele de unde le cumperi. Pe piata vei putea gasi 3 tipuri de piese: OE, OEM si afermarket. Piesele OE sunt piesele auto originale, montate pe masina inca de pe linia de productie. Sunt cele mai bune si cele mai scumpe. Piesele OEM sunt piese produse de acelasi producator care a produs piesele OE, cu diferenta ca nu poarta denumirea producatorului masinii. Au o calitate la fel de buna ca si primele, insa preturi ceva mai mici. Piesele aftermarket sunt produse de terte parti si pot fi de foarte buna calitate sau sa aiba o calitate indoielnica. Daca optezi pentru piese aftermarket este bine sa te orientezi foarte bine. Acestea sunt solutii excelente din punct de vedere al pretului, insa nu intotdeauna se potrivesc necesitatilor pe care le ai.
    Nu doar tipul de piesa conteaza, ci si magazinul din care o cumperi. In prezent, cel mai bine este sa cumperi piese auto online, fiind o serie de motive pentru acest lucru. Piesele auto online tind sa fie mai ieftine, vin direct la tine acasa, si economisesc destul de mult timp.

    Care sunt regulile de care trebuie sa tii cont, asadar, pentru a asigura ca achizitionezi piese durabile si ieftine?

    1) Fa-ti reviziile la timp. Cea mai ieftina solutie pe care o ai la indemana este sa previi, nu sa repari. Este motivul pentru care trebuie sa faci reviziile din timp, pentru a descoperi eventualele probleme ale masinii.

    2)  Schimba consumabilele la timp. Uleiurile, placutele de frana, de ambreiaj sau filtrele, trebuie sa fie in atentia ta tot timpul si sa fie schimbate ori de cate ori este nevoie. De regula, uzurile serioase apar gratie neglijarii acestor piese mici. Nu vei investi multi bani pentru a le inlocui si te vei putea bucura de o masina perfecta pentru o perioada lunga de timp.

    3) Codu cu grija. Nu forta masina si incearca sa respecti cat mai multe reguli care iti protejeaza motorul. Este adevarat ca nu este intocmai un condus sportiv, insa te poate scuti de probleme ulterioare.

    4) Gaseste un magazin de piese auto online in care sa ai deplina incredere. In momentul in care achizitionezi o masina este bine sa ai la indemana un magazin online din care urmeaza sa cumperi piesele auto. Un magazin online trebuie sa iti ofere piese ieftine, o diversitate foarte mare de produse si mai ales un suport de foarte buna calitate. Inainte de a decide numele magazinului pe care o sa il notezi, este bine sa pui intrebari si sa descoperi daca reprezentantii magazinului ofera suportul de care ai nevoie.

    5) Cumpara doar piese de buna calitate. Evita piesele auto second hand si cumpara doar piese de foarte buna calitate, din categoriile OE, OEM si aftermarket. Cel mai indicat este sa optezi pentru OE, insa OEM si aftermarket pot fi solutii la fel de bune, daca acorzi o atentie mare fiecarui detaliu.
    Calitatea poate sa insemne si un brand cunoscut, asadar, inainte de a face o achizitie, analizeaza producatorul piesei. Poti sa te informezi de pe forumuri de specialitate, poti sa descoperi istoria producatorului si poti descoperi daca este sau nu este ceea ce iti doresti.

    6) Fa-ti un buget special pentru piese auto! Nu lasa surprizele sa apara si sa iti umble la buzunar atunci cand nu te astepti. Poti sa iti faci un buget special pentru piese auto, pe care sa il alimentezi ori de cate ori ai ocazia. Spre exemplu, atunci cand alimentezi cu benzina, restul poate sa mearga in fondul pentru piese. In felul acesta, in momentul in care apare necesitatea unei achizitii, poti sa o faci fara probleme si fara a-ti face griji in ceea ce priveste sursa banilor.

    Daca esti proprietarul unui automobil trebuie sa stii ca ai o responsabilitate foarte mare iar aceasta responsabilitate vine cu costuri. Inainte de a-ti lua o masina, asigura-te ca stii toate cheltuielile la care te inhami si ca le poti acoperi ori de cate ori apar.



    Advertorial!

    Vizualizari: 1454