rss

Piese Auto: ce preferi sa cumperi, noi sau din dezmembrari?

  1. 11/01/2018
  2. Tags: piese auto, piese de dezmembrari, piese masina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romanii sunt clienti foarte buni ai pieselor auto, din simplul motiv ca detin un parc invechit care necesita in permanenta piese. Numai in 2017 s-au inmatriculat peste 500.000 de autoturisme aduse de afara, majoritatea in stare proasta, care au necesitat piese si servicii din domeniul auto. Ins intrebarea la care dorim sa gasim raspuns este alta: ce cumpara romanii, piese noi sau de la dezmembrari?

    Piesele Auto in Romania sunt un subiect foarte dezbatut. Exista mii de parcuri care ofera piese din dezmembrari, dar si o multime de magazine ce vand piese auto noi. Cu toate astea, ambele segmente ale domeniului de vanzare a pieselor auto o duce foarte bine si piesele se vand ca painea calda. Ceea ce inseamna ca atat piesele auto second-hand, cat si cele noi, au clienti la fel de numerosi. Cel putin, asa pare la prima vedere.

    Ce piese auto noi merita cumparate?

    In primul rand, trebuie retinut ca absolut tot ce inseamna consumabile, trebuie sa fie noi. Aici intra si placutele sau discurile de frana, dar si filtre sau lichide. Tot noi ar trebui cumparate, fara exceptie, si elementele de directie sau franare. Nu ai vrea sa cumperi de la dezmembrari piese auto ruginite, cu bucsaraie din cauciuc putrezit, care sa te lase in mijlocul drumului sau, mai rau, sa provoace un accident.

    Ce sa cumpar de la dezmembrari?

    Piesele auto care pot fi cumparate de la dezmembrari sunt, in general, elemente de caroserie sau interior. La dezmembrari poti gasi aripi, capota, portiere, grile, etc, vopsite direct in culoarea caroseriei tale, ceea ce reprezinta un avantaj. Sau, poti de la dezmembrari sa cumperi piese care sa imbunatateasca aspectul masinii tale. De exemplu, poti inlocui farurile tale fara Xenon cu unele OEM, adica originale, dar cu Xenon. Sau poti schimba volanul cu unul imbracat in piele.

    De la dezmembrari auto mai poti lua faruri, stopuri, jante, geamuri si asa mai departe. Adica cam tot ce nu reprezinta consumabile sau elemente de siguranta.

    Se mai pune o intrebare: oare niste discuri de frana noi-noute, ieftine, de la un producator fantoma, chinezarii, sunt mai bune ca niste discuri originale, putin uzate, de la dezmembrari? Piata pieselor auto noi este asa de competitiva, incat exista seturi de placute de frana la 30 de lei, pereche de discuri de frana la 55 de lei si asa mai departe, adica preturi infime. Ceea ce ridica semne de intrebare asupra calitatii acestor piese.

    Prin urmare, cel mai bine este sa ne spui chiar tu: ce piese auto preferi sa cumperi pentru masina ta? Scrie-ne un comentariu. Multumim!

    Vizualizari: 2807