rss

Petrecere in aer liber, cu multi cai putere: Taycan, in vizita la Festival of Speed

  1. 11/07/2019
    Vezi toate fotografiile (4)

    Pentru prima data, Porsche a aliniat la start o masina sport electrica, pe legendarul deal de la Goodwood. Debutul face parte din Porsche Triple Demo Run, in care Taycan va avea trei aparitii, pe trei continente, in trei saptamani. La Goodwood, prototipul a concurat cu drapelul Regatului Unit al Marii Britanii desenat pe plafon si cu Mark Webber la volan.

    "Puterea oferita de Taycan este minunata", spune celebrul pilot de Formula 1. "Am participat la acest eveniment cu un Porsche 911 GT2 RS acum doi ani, asa ca am stiut deja ca totul se reduce la putere si tractiune. Dar, chiar si pentru un pilot profesionist ca mine, este uimitor cum Taycan - chiar daca este inca un prototip - ia curbele foarte precis si are o aderenta foarte buna", spune Webber.

    Saptamana trecuta, Taycan a fost testat de pilotul de curse Li Chao. Participant in cadrul Porsche Carrera Cup din Asia, acesta a finalizat primele curse oficiale demonstrative pe pista de testare a Porsche Experience Centre (PEC) din Shanghai. Pilotul Neel Jani va conduce Taycan in cadrul sezonului final ABB FIA Formula E Championship, din New York, intre 13 si 14 iulie 2019. Asadar, Taycan va fi vizitat China, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, fiecare dintre acestea reprezentand piete importante de vanzare pentru prima masina sport electrica a Porsche.

    Taycan va fi prezentat in septembrie si lansat pe piata la sfarsitul anului. Asa cum era asteptat din partea Porsche, obiectivele de dezvoltare pentru automobilul cu tractiune integrala si peste 600 CP au inclus performantele pe circuit si multe curse de viteza, precum si caracteristicile impuse de utilizarea cotidiana. Arhitectura de 800 de volti va permite un timp redus pentru incarcare, in timp ce bateria litiu-ion va avea o capacitate de aproximativ 90 kWh.

    Pilotul: Mark Webber
    Pilotul profesionist de curse Mark Webber, in varsta de 42 de ani, a concurat ultima data pentru Porsche in cadrul FIA World Endurance Championship, unde a condus modelul Porsche 919 Hybrid, in clasa LMP1. În noiembrie 2015, pilotul australian a devenit campion mondial FIA, alaturi de Timo Bernhard si Brendon Hartley. Webber a concurat in Formula 1 intre 2002 si 2013, unde a obtinut cateva statistici impresionante: 215 de curse, 9 victorii, 42 de victorii pe podium, 13 pozitii de top si 19 cele mai rapide curse. Mark Webber este ambasador Porsche din noiembrie 2016.

    Pista: Goodwood Hillclimb
    Demult, Sunday Times a descris legendarul deal de la Festival of Speed ca o "imbinare intre Grand Prix-ul din Monaco si Royal Ascot". In fiecare an, aproape 200.000 de pasionati de motorsport participa la evenimentul unic din West Sussex, in sudul Angliei. Îngusta, denivelata si marginita de baloti de paie, pista de 1,87 kilometri reprezinta o provocare atat pentru soferi, cat si pentru automobile. Competitia se desfasoara pe terenul Goodwood House, resedinta lui Charles Henry Gordon-Lennox, al 11-lea Duce de Richmond, si un impatimit al motorsportului, care a fondat Goodwood Festival of Speed, in 1993.

    Vizualizari: 1399
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »