rss

Peste 5 ani s-ar putea sa avem mai multe masini electrice decat diesel

  1. 17/07/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un studiu a demonstrat ca viitorul suna electric. Asta dupa ce au fost intrebate 43.000 de persoane din 52 de tari, in scopul aflarii unui raspuns la o intrebare simpla: ai de gand sa-ti cumperi o masina electrica in viitorul apropiat?

    Chiar daca Romania nu sta deloc bine la capitolul masini electrice, alte tari se descurca satisfacator. Dalila Research din Statele Unite a realizat un studiu in 52 de tari pentru a afla cum va arata acest domeniu in 5 ani. Conform datelor adunate, in urmatorii ani, 4 din 10 soferi planuiesc sa-si cumpere o masina electrica. Adica aproape jumatate din cei care vor sa-si cumpere o masina vor achizitiona una electrica.

    Studiul realizat in 52 de tari contine raspunsurile a 43.000 de soferi care au fost supusi unui set de intrebari. Scopul chestionarului a fost de a afla in ce masura oamenii de azi se gandesc la achizitionarea unui autoturism electric in viitor. Se pare ca 40% din totalul persoanelor chestionate planuiesc acest lucru in urmatorii 5 ani de zile.

    Cifrele insa nu sunt optimiste peste tot. De exemplu, in Statele Unite si Canada, numarul celor care vor o masina electrica nu e foarte mare, aici numai 31% dintre persoanele chestionate spunand ca vor o masina electrica. Mai bine stau tari precum Mexic, cu 39% si Thailanda, unde 66% din totalul de respondenti au spus ca vor o electrica.

    Cea mai poluata tara din lume, China, a spus in procent de 58% ca isi doreste trecerea la automobile electrice, in timp ce nemtii au raspuns pozitiv cu doar 22 de procente. La fel se intampla si in Japonia: numai 16% au spus ca se gandesc sa-si cumpere asa ceva.

    Romania nu a fost pe lista tarilor care au facut obiectul studiului. Poate si pentru ca numai 1 masina din 10.000 cumparate, noi sau second-hand, este electrica.La noi, Statul nu sustine deloc cumpararea si folosirea masinilor electrice, reusind sa construiasca in ultimii 10 ani doar 2 statii de incarcare. Speram ca acum, odata cu inceperea Programului Rabla 2017, lucrurile se vor schimba. Statul oferind o prima de casare de 10.000 de Euro la cumpararea unei masini electrice.

    Vizualizari: 1371