rss

Performanta puternica in conditii extreme: BMW iX5 Hydrogen efectueaza drive teste in desert

  1. 15/10/2023
    Vezi toate fotografiile (65)

    Automobilele din flota-pilot BMW iX5 Hydrogen, lansata in februarie anul acesta, au finalizat pentru prima data o runda intensiva de teste in arsita din Emiratele Arabe Unite. Sistemul de propulsie cu pile de combustie al masinii a functionat impresionant in conditii de temperaturi care au ajuns la 45°C, cu nisip si praf, cu variatii de inclinare si fluctuatii semnificative ale umiditatii.
    Sistemul de pile de combustie extrem de eficient, cele doua rezervoare de hidrogen, motorul electric si bateria au facut echipa cu unitatea centrala de control al automobilului pentru a-si demonstra performanta. Echipa de dezvoltare din Munchen a examinat atat functionalitatea tuturor sistemelor electrice in conditii extreme, cat si furnizarea puterii de racire pentru a permite performanta maxima a masinii. Automobilele au putut asigura dinamica de condus pentru care BMW este recunoscut.
    BMW iX5 Hydrogen face inconjurul lumii
    In prezent, automobilele din flota-pilot sunt in actiune in Europa, Japonia, Coreea, China, SUA si Orientul Mijlociu. Obiectivul este de a aduce in prim plan automobile alimentate cu hidrogen si, dincolo de aceasta, de a obtine cunostinte importante pentru dezvoltarea unui model produs in serie cu potential. BMW Group foloseste flota-pilot pentru a oferi sprijin la nivel regional pentru dezvoltarea unei infrastructuri de realimentare de 700 de bari pentru toate categoriile de automobile. Sinergiile dintre diferitele domenii de aplicare ofera, de asemenea, un domeniu important pentru dezvoltarea unei retele puternice de furnizori in tehnologia hidrogenului si reducerea costurilor.
    BMW iX5 Hydrogen combina capacitatea de rulare pe distante lungi si opriri pentru realimentare scurte, alaturi de condusul fara emisii locale. Cu conditia sa existe cadrul relevant, tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen are potentialul de a servi ca un alt pilon in viitorul portofoliu de sisteme de propulsie al BMW Group.
    Ca parte a transformarii sale continue, BMW Group aplica o abordare "deschisa la tehnologie" atunci cand vine vorba de sistemele de propulsie. Prin urmare, compania se adapteaza la diferite cerinte ale clientilor, standarde de infrastructura si peisaje politice si de reglementare din diferitele regiuni ale lumii. Aceasta flexibilitate pune BMW Group in pozitia de a raspunde rapid cerintelor in schimbare de pe piete in orice situatie si de a prezenta o oferta atractiva pentru cat mai multi clienti in orice moment.
    BMW iX5 Hydrogen are un sistem de pile de combustie care genereaza o putere de 125 kW/170 CP si o unitate de propulsie compacta, care utilizeaza tehnologia BMW eDrive de generatia a cincea (motorul electric, transmisia si electronica de putere sunt grupate intr-o carcasa compacta). Puterea totala a sistemului de propulsie este de 295 kW/401 CP. Hidrogenul necesar pentru alimentarea pilei de combustie este stocat in doua rezervoare de 700 de bari fabricate din plastic armat cu fibra de carbon (CFRP). Impreuna, aceste rezervoare pot contine aproximativ sase kilograme de hidrogen. Aceasta capacitate de stocare ofera BMW iX5 Hydrogen o autonomie de 504 km in ciclul WLTP.

    Vizualizari: 952