rss

Pe drumul spre un plus de lux si comfort, atat pentru uz privat, cat si pentru uz comercial

  1. 20/08/2023
    Vezi toate fotografiile (63)

    Mercedes-Benz Vans a facut modelele sale de dimensiuni medii si mai atractive pentru uz privat si comercial - cu un nou design exterior si interior, precum si cu mai mult confort, siguranta si functionalitate, in special datorita unui Plus in reteaua digitala inteligenta. Noile modele EQV, Clasa V si Clasa V Marco Polo, precum si eVito si Vito marcheaza un pas important in implementarea strategiei de afaceri recent prezentate. Obiectivul este de a oferi cele mai dezirabile autovehicule si servicii, si de a asigura pozitia de lider in domeniul mobilitatii electrice si al experientelor digitale. 
    Pentru a raspunde in mod specific dorintelor si nevoilor diferite ale clientilor privati si comerciali, Mercedes-Benz Vans urmareste, din ce in ce mai mult, o abordare strategica diferentiata. Strategia de lux se va aplica autovehiculelor pentru uz privat - modelele EQV, Clasa V si Clasa V Marco Polo - la fel ca si tuturor autoturismelor Mercedes-Benz. In acelasi timp, compania urmareste o strategie premium concentrata pentru autovehiculele comerciale - inclusiv eVito si Vito. Scopul este de a implementa pe deplin aceasta schimbare strategica odata cu introducerea viitoarei arhitecturi modulare si scalabile Van Electric Architecture - VAN.EA pe scurt - incepand cu 2026. Noile autovehicule  de dimensiuni medii marcheaza un pas intermediar important pe aceasta cale. Atat in portofoliul de modele private, cat si in cel de modele comerciale, autovehiculele   electrice ar trebui, de asemenea, sa reprezinte peste 50 % pana in 2030. Mercedes-Benz Vans ofera deja o versiune electrica a fiecarui model. Pana in prezent, au fost vandute peste 40.000 de autovehicule electrice cu baterii. Cel mai bine vandut model este eVito.
    „Dorim sa oferim cele mai dezirabile autovehicule si servicii si sa jucam un rol de pionierat in domeniul e-mobilitatii - de la MPV-uri la autorulote si autovehicule comerciale. Noile noastre modele de dimensiuni medii reprezinta un alt pas spre atingerea acestui obiectiv. Pozitionarea de lux a modelelor EQV si Clasa V si caracterul premium mai accentuat al modelelor eVito si Vito ne vor permite sa ne concentram mai mult asupra regiunilor si sectoarelor cu marja mare de profit."
    Klaus Rehkugler, Head of Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans
    Consolidarea punctelor forte ale modelului pentru o crestere suplimentara a profitului
    Aproape nici o alta serie din portofoliul Mercedes-Benz nu are atat de multe elemente de diferentiere si nu are o baza de clienti atat de diversa ca cea a autovehiculelor de dimensiuni medii. Pe de o parte, exista MPV-urile EQV si Clasa V, unde spectrul variaza de la familii si pasionati de agrement pana la VIP-uri si oameni de afaceri. In afara Europei, autovehiculele sunt deosebit de populare si pe piata asiatica. Clientii au la dispozitie linii de echipare atractive: pentru EQV linia AVANTGARDE, iar Clasa V este disponibila in patru variante: ca varianta entry-level, in liniile STYLE si AVANTGARDE, si versiunea de lux EXCLUSIVE. Exista, de asemenea, pachete de design optionale, cum ar fi AMG Line si pachetul Night (pentru Clasa V), pachetul de design EQV pentru exterior si interior (pentru EQV). Pe de alta parte, seria include autovehiculele comerciale usoare Vito si eVito in variantele Tourer, Furgon si Mixto. Acestea se adreseaza comerciantilor - de la liberi profesionisti pana la clientii de flote. Modelele Vito pot fi adaptate la nevoile individuale cu ajutorul liniilor de echipare BASE, PRO si SELECT. In plus, si autorulota Clasa V Marco Polo face parte din categoria autovehiculelor de dimensiuni medii. Toate modelele au combinat intotdeauna un grad ridicat de functionalitate si confort, precum si un design unic si de inalta calitate. In plus, toate ofera mult spatiu pentru afaceri, viata de familie sau pentru urmatoarea aventura de camping. 
    Facandu-le mai atractive, Mercedes-Benz Vans doreste sa consolideze pozitia pe piata a autovehiculelor sale  de dimensiuni medii. Acest lucru stabileste cursul pentru o crestere continua a profitabilitatii la limita superioara a segmentelor respective. In urmatorii cativa ani, noile autovehicule nu vor constitui doar puntea catre o experienta de lux sau premium cuprinzatoare, ci si catre un viitor complet electric. Elementul cheie pentru acest viitor este  arhitectura inovatoare a autovehiculelor VAN.EA. Aceasta este dezvoltata special pentru propulsia electrica si va fi introdusa incepand cu 2026. In viitor, toate noile autovehicule  medii si mari vor fi bazate pe aceasta. Introducerea VAN.EA este, de asemenea, o etapa importanta pe drumul catre o flota de autovehicule noi neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 incepand cu anul 2039, pentru a atinge unul dintre cele mai importante obiective de transformare ale noastre in cadrul strategiei de afaceri durabile a Mercedes-Benz AG. 
    Un nou design exterior pentru un aspect inconfundabil 
    Noul design confera modelelor EQV, Clasa V si Clasa V Marco Polo, precum si eVito si Vito, o pozitie optica mai distinctiva si unica in segmentele lor. Noul design frontal este caracterizat de o grila a radiatorului impresionanta in diferite forme si de o bara de protectie puternic evidentiata. Prin urmare, Vito si eVito sunt mai moderne si mai dinamice. In functie de echipare, grila radiatorului modelelor EQV, Clasa V si Clasa V Marco Polo este inconjurata de o banda luminoasa cu LED-uri. Clasa V in varianta EXCLUSIVE are de asemenea, pentru prima data, o stea Mercedes verticala pe capota, care defineste statutul. Farurile MULTIBEAM LED adaptive cu design elegant, care sunt disponibile fie standard, fie ca optiune in functie de linia de echipare, adauga o alta nota de stil tuturor modelelor. In partea din spate, bara de protectie si luminile cu LED cu design nou si tenta fumurie asigura un aspect inconfundabil. Modelele EQV, Clasa V si Clasa V Marco Polo au, de asemenea, o noua banda cromata cu inscriptia Mercedes-Benz in partea din spate. Aspectul imbunatatit este completat de noile jante din aliaj usor cu un design optimizat din punct de vedere aerodinamic, in dimensiuni de 17, 18 si 19 inci, precum si de cinci noi culori.
    Noul design al habitaclului cu un aspect high-tech si caracteristici suplimentare
    Noul design interior completeaza vizual aspectul modernizat. Acesta este caracterizat de digitalizare. Habitaclul noilor autovehicule de dimensiuni  medii Mercedes-Benz se caracterizeaza in primul rand printr-un panou de instrumente reproiectat cu un ecran tactil, noi guri de aerisire elegante si o noua generatie de volane cu recunoastere capacitiva hands-off. Pentru prima data, EQV, Clasa V si Clasa V Marco Polo dispun de doua ecrane de 12,3 inch. Designul modern de inalta tehnologie ridica la un nou nivel stilul si valoarea perceputa a MPV-urilor si a variantelor lor de autorulote. Vito si eVito sunt echipate cu un afisaj central de 10,25 inch, operat intuitiv, si cu un nou grup de instrumente de bord cu un afisaj color de 5,5 inch - potrivit pentru nevoile clientilor comerciali.
    Noua consola centrala suporta incarcarea wireless a smartphone-urilor, ca dotare optionala. Alte noi caracteristici de confort, dintre care unele sunt optionale, includ functia de pornire KEYLESS, volanul incalzit si noul sistem de iluminare din spate, cu reglaj de intensitate, pentru condusul pe timp de noapte. Cu 64 de culori, iluminarea ambientala a noilor MPV-uri pentru uz privat si a Clasei V Marco Polo ofera o atmosfera si mai individualizata si mai familiara. Pentru un acces mai facil in partea din spate, Clasa V si EQV au acum, de asemenea, o usa glisanta pe partea stanga a autovehiculului, ca dotare standard. Pentru prima data, hayonul electric EASY-PACK este disponibil pentru Vito Tourer si Mixto, precum si pentru eVito Tourer, pentru o incarcare si descarcare mai accesebile. In plus, frana de parcare electrica este acum si la bordul tuturor modelelor comerciale cu transmisie automata, in functie de echipare. Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele caracteristici noi de confort.
    Sistemul de infotainment MBUX: inteligent, interactiv si individual
    Noul portofoliu de autovehicule de dimensiuni medii Mercedes-Benz este echipat standard cu generatia actuala a sistemului de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) - o premiera pentru Vito si eVito. Astfel, noile modele ofera o experienta digitala si interactiva incomparabila. Cu noul MBUX, soferii modelelor Clasa V Marco Polo, Clasa V si EQV beneficiaza de posibile functii suplimentare, cum ar fi streaming-ul de muzica, functia ENERGIZING Comfort Control si navigatia cu realitate augmentata.
    Conceptul intuitiv de afisare si operare face sugestii personalizate pentru numeroase functii de infotainment, de confort si pentru autovehicul. Acesta este operat de pe afisajul central, de pe zonele de comanda tactile de pe volan sau prin intermediul asistentului de dialog "Hey Mercedes", care a fost si el optimizat. Printre alte avantaje ale noii generatii MBUX se numara o putere de calcul sporita, functii si vizualizari suplimentare electro-specifice pentru EQV si eVito, precum si functii de asistenta la parcare care sunt afisate pe afisajul central.
    Clientii isi pot crea profilul personal direct in autovehiculul lor si il pot sincroniza cu datele de profil existente in contul Mercedes me. Pot fi stocate pana la sapte profiluri diferite pentru fiecare autovehicul - fiecare cu informatii individuale, cum ar fi ultima destinatie de navigatie sau postul de radio preferat. Prin scanarea unui cod QR cu aplicatia Mercedes me, autovehiculul este conectat automat la contul Mercedes me.
    Diverse dotari digitale suplimentare de la Mercedes-Benz
    Un numar mare de extra-uri digitale sunt disponibile cu sistemul de infotainment MBUX. Acestea fac ca noile autovehicule de dimensiuni medii cu stea sa fie si mai inteligente - iar viata de zi cu zi sa fie si mai usoara, pentru ca inainte si dupa calatorie, sau chiar in timpul deplasarii, pot fi utilizate alte functii care contribuie la mai mult confort si siguranta. Printre acestea se numara servicii gratuite, cum ar fi cele de mentenanta, gestionarea accidentelor si a defectiunilor, precum si servicii de la distanta, cum ar fi blocarea si deblocarea usilor si deschiderea si inchiderea geamurilor prin intermediul aplicatiei Mercedes me. Printre alte servicii utile se numara navigatia cu Live Traffic Information, comunicarea Car-to-X si functiile MBUX extinse cu asistentul lingvistic "Hey Mercedes". Daca se doreste, acesta poate, de exemplu, sa caute online restaurante sau hoteluri din apropiere.
    Mercedes-Benz Vans este implicat de multi ani in domeniul software-ului si al digitalizarii autovehiculelor. Numeroase produse sunt deja in uz. Bazandu-se pe experienta anterioara, strategia digitala a Mercedes-Benz Vans va urmari o abordare simpla, dar cuprinzatoare, pe trei niveluri: Nivelul 1 se refera la functiile legate de autovehicule. Aceasta include, de exemplu, cele mentionate mai sus. Al doilea nivel consta in extraoptiunile digitale specifice clientilor. Aceasta solutie permite clientilor sa integreze autovehiculele in infrastructura lor digitala specifica. In cele din urma, nivelul 3 va extinde oferta existenta a Mercedes-Benz Vans cu o selectie de servicii standard si aplicatii terte care vor fi integrate in MB.OS in viitor.
    Navigatie cu inteligenta electrica: EQV si eVito preiau planificarea rutelor 
    Datorita MBUX, pe langa EQV, si eVito este integrat pentru prima data in ecosistemul electromobil de navigatie inteligenta cu gestionare activa a autonomiei si servicii si aplicatii bazate pe cloud. Acesta asigura un condus relaxat, cu transparenta si cea mai mare siguranta posibila in ceea ce priveste planificarea. Toate afisajele si setarile electro-specifice pot fi operate prin intermediul afisajului central de inalta rezolutie din MBUX. De exemplu, functia de pre-climatizare poate fi setata individual, setarile de incarcare pot fi ajustate, iar navigatia poate fi operata cu functia Electric Intelligence. 
    Sisteme de asistenta la condus: un sprijin si mai important, adaptat tutoror situatiilor
    Atractivitatea este completata de sistemele de siguranta si de asistenta cu functii. De exemplu, Active Brake Assist include acum functia de intersectie si poate, de asemenea, sa avertizeze cu privire la autovehiculele care traverseaza perpendicular sau care vin din sens opus, sau la manevrele periculoase de depasire, si sa intervina pentru a frana in caz de urgenta si sa ofere sprijin la viraje. Echipamentul standard este extins:
    • Clasa V, EQV si Clasa V Marco Polo: ATTENTION ASSIST, asistenta pentru faruri, inclusiv senzor de ploaie, asistenta activa la distanta DISTRONIC, asistenta activa la franare cu functie de trafic incrucisat, asistenta la unghiul mort, asistenta activa la mentinerea benzii de rulare, asistenta inteligenta la viteza si pachet de parcare.
    • Vito si eVito: ATTENTION ASSIST, asistenta pentru faruri, inclusiv senzor de ploaie, cruise control, asistenta activa la franare cu functie de trafic transversal, asistenta la unghi mort, asistenta activa la mentinerea benzii de rulare, asistenta inteligenta la viteza si camera de mers inapoi.
    Farurile adaptive MULTIBEAM LED cu asistenta pentru faza lunga PLUS sunt disponibile pentru prima data. Fiecare cu 84 de LED-uri controlabile individual, in mod automat, acestea permit ajustarea extrem de rapida si precisa a farurilor la situatia actuala din trafic. Highbeam Assist PLUS ilumineaza eficient drumul din fata, fara a-i orbi pe ceilalti participanti la trafic.  
    Alte sisteme de asistenta la sofat sunt combinate in noul pachet de asistenta la condus. Acesta contine sistemul de asistenta activa la distanta DISTRONIC cu ajustare a vitezei in functie de traseu si repornire automata extinsa in ambuteiaje, asistenta activa la directie si asistenta activa la limitarea vitezei. Noul pachet de parcare cu o camera de 360 de grade este disponibil pentru o parcare convenabila si rapida. Acesta ofera o vizualizare la 360 de grade a parcarii asistate de camera cu ajutorul imaginilor 3D. Pachetul de parcare include Active Parking Assist, Rear Cross Traffic Alert, Pedestrian Emergency Braking si Drive-Away Assist. Pachetul de parcare cu camera de 360 de grade include, de asemenea, un asistent de manevrare pentru remorca in combinatie cu un carlig de remorca si transmisia automata.
    Echipamente semnificativ imbunatatite si o logica simplificata in ceea ce priveste echiparea
    Mercedes-Benz Vans a imbunatatit semnificativ echiparea standard si a adaptat logica pachetelor de echipamente si mai precis la cerintele specifice ale clientilor. Echipamentele functionale care sunt adesea cumparate impreuna sunt acum din ce in ce mai mult grupate in pachete. Acest lucru reduce in mod semnificativ selectia consumatoare de timp a multor optiuni individuale.
    Clasa V STYLE ofera deja, de exemplu, un volan din piele artificiala, pachetul de oglinzi retrovizoare, sistemul de climatizare TEMPMATIC in partea din spate, pachetul de integrare a smartphone-urilor si un scaun de confort pentru pasagerul din fata. Incepand cu linia AVANTGARDE, clientii pot beneficia, de asemenea, de sistemul de climatizare THERMOTRONIC, incarcare wireless a smartphone-urilor, scaune fata cu suport lombar in 4 directii si adancime reglabila a pernei scaunului, faruri MULTIBEAM LED adaptive, navigatie, Live Traffic Information si jante din aliaj de 17 inch. Un pachet cu echipamente functionale suplimentare este disponibil pentru ambele linii. Clasa V EXCLUSIVE, varful de gama, include si alte dotari precum suspensia sport, volanul din piele Nappa, scaunul soferului reglabil electric, inclusiv functia de memorie, geamuri fumurii in spate, portiere laterale glisante cu actionare electrica si hayonul electric EASY-PACK, precum si jante din aliaj de 19 inch.
    Pe langa noul volan multifunctional, MBUX si KEYLESS Start, Vito BASE ofera sistemul de aer conditionat semiautomat TEMPMATIC cu un nou panou de control al climatizarii, asistentul pentru faruri, inclusiv un senzor de ploaie si un torpedou cu cheie. Cu linia de echipare PRO, clientii primesc, printre altele, si scaune fata confortabile cu suport lombar in 4 directii si adancime reglabila a pernei scaunului, precum si un rezervor de 70 de litri. Echiparea de top a modelului Vito, SELECT, include, de exemplu, jante din aliaj de 17 inch, faruri LED MULTIBEAM adaptive, transmisie automata, inclusiv frana de parcare electrica, pachet oglinzi, pachet interior cu elemente cromate, integrare smartphone si o grila a radiatorului cromata. Echipamente suplimentare sunt disponibile pentru Furgon in pachetul BASE Plus si pentru Tourer in pachetul PRO Plus.

    Vizualizari: 837