rss

Pe Autostrada Soarelui vor fi montate radare fixe

  1. 13/03/2013
  2. Tags: Autostrada, radare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii care circula pe Autostrada Soarelui vor fi in curand nevoiti sa apese cu moderatie pedala de acceleratie, pe A2 urmand a fi montate radare fixe. Acestea folosesc un sistem inteligent si sunt imposibil de detectat.

    Autostrada Soarelui este prima sosea de mare viteza cu radare fixe din Romania. Aceste aparate au fost montate pana acum doar pe drumurile nationale si, pentru ca utlizeaza un sistem inteligent, sunt imposibil de detectat.

    Astfel, vor fi montate pana la vara trei astfel de radare inteligente pe un sens si trei pe celalalt sens. "Cel tarziu la sfarsitul lunii mai, atunci vom termina tot sistemul de la Cernavoda la Constanta. Este o noutate, este autorizat si poate rezolva toate problemele pe care le cere Politia", a declarat, pentru PRO TV, Teodosie Neacsu, directorul proiectului.

    Radarul inteligent intra in actiune in momentul in care rotile din fata ale unei masini trec peste un anumit senzor care este ascuns in asfalt. Sistemul calculeaza in cat timp parcurge autoturismul distanta de 2,5 metri, reprezentand drumul pana la urmatorul senzor. In cazul in care conducatorul auto a depasit limita de viteza legala, masina va fi fotografiata, iar proprietarul va primi amenda acasa.

    Potrivit avocatilor, nu este chiar atat de usor sa contesti amenzile emise de aceste aparate, pentru a castiga un eventual proces.

    Vizualizari: 9790