rss

Paul Dalton se ocupa de Bugatti Veyron

  1. 15/04/2007
  2. Tags: Bugatti, Paul Dalton, Veyron
    Vezi toate fotografiile (1)
    “Ubermasina”, adica Bugatti Veyron, nu este la indemana tuturor, dar exista un model care a vazut multa actiune si multi soferi.

    Este vorba despre una dintre masinile de test, de care s-au bucurat, pe rand, mai marii jurnalismului auto mondial.

    Printre acestia s-a numarat si James May, unul din co-prezentatorii celebrei emisiuni Top Gear. Acesta, intr-una din emisiuni, a atins viteza maxima de 407 km/h pe un circuit de teste.

    Inca o dovada, daca mai era nevoie, vizavi de performantele naucitoare pe care acest supercar le ofera si, mai ales, de faptul ca ele sunt accesibile si oamenilor obisnuiti (in cadrul emisiunii, May este adesea ridiculizat pentru stilul sau de conducere, fiind poreclit “Captain Slow”).

    Dar aceste teste nu raman fara urmare pentru masina. Se pare ca miile de ganganii si pietricele luate in plin la viteza mare au inceput sa deterioreze vopseaua masinii.

    Pentru a se remedia aceasta problema, compania franceza a apelat la serviciile lui Paul Dalton, un britanic specializat in polisarea caroseriilor.

    Acesta este foarte cunoscut in cercurile bogatanilor, ale caror masini le face ca si noi prin aplicarea unui tratament in mai multe etape, ingredientul secret fiind o ceara speciala care costa 12.000 USD flaconul!
     
    Este de aceea de inteles ca, pentru o masina, englezul cere un onorariu de cel putin 5 cifre si, bineinteles, in valuta forte.

    Il puteti urmari in "exercitiul functiunii" pe acest link... 
    Vizualizari: 1094