rss

Opel Insignia Sports Tourer: imagini oficiale

  1. 15/08/2008
  2. Tags: Insignia Sports Tourer, Opel, Paris
    Vezi toate fotografiile (5)

    Pasionatii de excursii lungi vor saluta cu siguranta debutul noului Opel Insignia Sport Tourer, versiunea combi a inlocuitorului lui Vectra ce isi va face debutul la Salonul Auto de la Paris.

    Acestea sunt primele imagini ale masinii, ce imprumuta liniile elegante si in acelasi timp sportive ale sedanului neuitand sa adauge in ecuatie un portbagaj urias.

    Mai lunga decat limuzina cu 10 cm – 4,91 m – si desenata complet diferit de la stalpul B inspre spate (dincolo de configuratia in doua volume normala dat fiind faptul ca vorbim de un break, Insignia Sports Tourer are si o cu totul alta linie a blocurilor optice posterioare), ultima aparitie din gama Opel inghite 540 de litri de bagaje in zona de depozitare din spatele banchetei.

    Asta inseamna mai mult decat VW Passat Variant sau Renault Laguna Grand Tour, insa mai putin decat “inamicul public numarul 1”, Ford Mondeo Sportbreak.

    Uriasul combi (masina este mai mare chiar si decat un E-Klasse T-Modell) va pune la dispozitie aceleasi patru motoare pe benzina si trei pe motorina ca si sedan-ul, plus cate un motor din fiecare echipa despre care urmeaza sa aflam mai multe in viitorul apropiat.

    Pana atunci, sa le reamintim pe cele ce vor fi in fisa tehnica initiala: 1,6 litri de 115 CP, 1,8 litri de 140 CP, doi litri turbo de 220 CP si 2,8 litri V6 de 260 CP – toate pe benzina, plus trei versiuni ale aceluiasi turbodiesel commonrail de doi litri, de 110, 130 si 160 CP.

    Insignia Sport Tourer vine in standard cu tractiune fata si un tren de rulare cu suspensii clasice, insa cei mai pretentiosi clienti pot opta pentru un set de suspensii adaptive si, in caz ca au ales versiunile turbo pe benzina, pentru un sistem de tractiune integrala de tip Haldex.

    Probabil, prima replica serioasa de tip semi-premium data lui VW Passat...



    Vizualizari: 3234