rss

Opel Insignia: dubla premiera la Salonul Auto de la Londra

  1. 03/07/2008
    Vezi toate fotografiile (5)

    Constructorul german din Russelsheim va lansa in premiera mondiala la Salonul Auto de la Londra (23 iulie – 3 august) noul model Opel Insignia, care va fi prezentat pentru prima data publicului larg atat in versiunea notchback cu patru usi, cat si in varianta de caroserie hatchback cu cinci usi.

    Astfel, Opel va bifa o dubla premiera prin lansarea celor doua versiuni de caroserie inca de la debutul noului Insignia, care este primul model Opel care va afisa, de asemenea, in premiera absoluta, noul logo al constructorului german.

    Noul Opel Insignia beneficiaza de un design excelent: ambele versiuni de caroserie se pot lauda cu o silueta unduitoare, puternica, dar in acelasi timp eleganta, fiind desavarsite prin plafonul de tip coupe.

    Designerii noului automobil au creat in mod deliberat versiuni similare pentru a pastra frumusetea celui mai nou model de clasa medie produs de Opel. Atat lungimea versiunii notchback, cat si a celei hatchback, este de 4.830 mm, iar ampatamentul ramane acelasi, de 2.737 mm.

    Consumul de carburant, emisiile de CO2 si dinamica modelului Insignia au de castigat datorita eficientei aerodinamice desavarsite, rezultate in urma celor peste 650 de ore petrecute in tunelul aerodinamic. Rezultatul: un coeficient aerodinamic de 0,27, care plaseaza modelul Insignia pe prima pozitie in clasa sa.

    Lansarea pe piata inca de la inceput a ambelor versiuni, notchback si hatchback, este foarte importanta, mai ales pentru piete precum cele din Anglia si Franta, unde berlinele cu cinci usi detin in mod traditional o cota de piata importanta in segmentul de automobile de clasa medie. Pe de alta parte, clientii germani si spanioli prefera in general berlinele notchback.

    Preturile pentru Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria si Elvetia vor fi facute publice pe data de 22 iulie la Londra, iar masinile vor ajunge la dealerii germani inainte de finele anului. Compania Opel se asteapta ca noile modele sa atinga cifre de vanzari similare.

    Inca de la inceput, modelul Insignia va fi lansat cu o gama extinsa de motorizari. Vor fi disponibile sapte motorizari, care respecta standardele de emisii Euro 5 si sunt disponibile in combinatie cu transmisii cu sase trepte de viteza.

    Gama cuprinde patru motorizari pe benzina, ce debuteaza cu un propulsor cu patru cilindri de 115 CP si culmineaza cu un V6 de 260 CP. Cele trei noi motoare turbo-diesel cu injectie directa, concepute exclusiv pentru modelul Insignia, au o cilindree de 2 litri si o gama de putere cuprinsa intre 110 si 160 cp.

    Sasiul nou dezvoltat isi poate mari performanta prin adaugarea sistemului inovator integrat FlexRide mechatronic, precum si a sistemului performant: Adaptive 4x4. Distributia extrem de rapida a cuplului pe cele patru roti asigura o stabilitate si o tractiune superioare, imbunatatind in acelasi timp performanta de manevrabilitate dinamica.

    Vizualizari: 1396
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »