rss

Opel Insignia a castigat premiul de design Red Dot

  1. 16/03/2009
  2. Tags: Opel, Opel insignia
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Noul Opel Insignia a primit inca o recunoastere din partea unui juriu international de specialitate pentru designul sau impresionant, castigand premiul „red dot” pentru design de produs.

    Modelul Insignia a fost creat la Centrul de Design al GM Europe din Rüsselsheim si a introdus un nou limbaj stilistic care „combina maiestria sculpturala cu precizia germana”.  „Sunt deosebit de mandru sa accept acest premiu in numele intregii echipe de design” a declarat vicepresedintele centrului de design al GM Europe Mark Adams. „Este o onoare pentru noi sa primim recunoastere din partea unui juriu international format din specialisti in design care nu activeaza in industria de automobile. Este o confirmare in plus a faptului ca Opel urmeaza directia cea buna, oferind un design indraznet si dinamic”.

    Autovehiculul sedan din clasa mijlocie a fost desemnat „Autovehiculul european al anului 2009” de catre un juriu international format din jurnalisti din Europa si a castigat numeroase alte premii, inclusiv DESIGNBEST, decernat de juriul Autobest si Autovehiculul „Executive” al anului, acordat de revista Fleet Magazine in Marea Britanie.

    Premiul de design „red dot” a mai fost castigat de numeroase alte companii cunoscute pentru designul lor inovator, printre care Apple, Nokia - si Opel. Alte trei modele Opel, GT, Astra GTC si Astra G din anul 1998, sunt inscrise in registrele cu numele precedentilor castigatori ai premiilor „red dot”, arhivate in muzeul centrului din Essen, Germania. Anul trecut, un al patrulea autovehicul, prototipul Flextreme, a primit premiul „concept de design” de la Centrul de Design „red dot” din Singapore. 

    Vizualizari: 886