rss

Online-ul, o sursa din ce în ce mai bine conturata pentru piesele auto

  1. 28/06/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Online-ul este o adevarata revolutie a secolului 21. Este elementul care a schimbat in 20 de ani atat de multe, incat daca ne-am intoarce in timp am avea impresia ca traim intr-o cu totul si cu totul alta lume. Amprenta acestui mediu virtual s-a asezat in majoritatea domeniilor vietii, de la cele mai simple, precum socializarea, pana la cele mai complexe, precum invatamantul.
    Particica de internet care aduce cei mai multi bani este insa comertul. Magazinele online cunosc un boom urias si din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi comande produsele de care au nevoie fara a se mai deplasa. Piese auto, mancare, haine, electronice, electrocasnice, bijuterii, servicii si lista poate continua la nesfarsit. Toate pot fi comandate online.

    Care sunt insa, cele mai populare produse achizitionate online?

    Fara doar si poate, cele mai populare produse sunt cele electronice, insotite indeaproape de cele vestimentare. Daca ne raportam, insa, la sumele investite, atunci domeniul auto castiga teren. Chiar daca soferii au primit comertul online cu o oarecare reticienta, astazi exista o piata reala de piese auto online. Mai ieftine, mai scumpe, mai bune sau mai proaste, piesele auto pot fi comandate cu usurinta, direct de pe internet, fara sa mai necesite deplasari costisitoare.
    Bugetele magazinelor online care comercializeaza piese auto au crescut considerabil in ultimii ani, fapt demonstrat si de numarul lor in continua crestere.
    Cum mobilitatea este o alta parte revolutionara a secolului nostru si aproape fiecare adult conduce, ne vom opri putin la piesele auto, pentru a descoperi incotro se indreapta comertul online in ceea ce le priveste, care sunt piesele auto cu cel mai mare succes printre internauti, care sunt magazinele care merita atentie si daca merita sau nu sa se faca astfel de achizitii din fata laptopului.

    Viitorul suna promitator pentru piata online de piese auto

    Domeniul auto va genera o legatura din ce in ce mai stransa cu mediul online. Statisticile ultimilor ani arata cresteri de chiar cateva zeci de procente si clienti din ce in ce mai multumiti. In viitorul apropiat, cei care vor porni calculatorul pentru a-si cumpara piese auto noi vor fi majoritari si se vor bucura de o serie de avantaje. Lasam avantajele insa pe mai tarziu si ne axam pe viitor.
    Cel mai probabil, preturile vor fi in continua crestere, data fiind concurenta acerba, iar serviciile vor capata o forma foarte bine conturata, cu multe parti comune la fiecare comerciant:

    • Livrare gratuita;
    • Site-uri din ce in ce mai performante;
    • Suport gratuit, 100%;
    • Informatii foarte bine structurate.

    Putem privi viitorul si din punctul comerciantului de vedere. Chiar daca vorbim despre o concurenta mare si despre preturi mai mici, cei care detin un magazin online piese auto vor putea sa isi structureze mult mai bine afacerea si sa o faca mult mai profitabila. Motivele sunt si aici, destul de evidente:

    • Un numar mai mare de oameni care utilizeaza online-ul, deci o piata de desfacere mult mai mare;
    • Cheltuieli ceva mai mici cu depozitarea si cu personalul. Inca va fi nevoie de personal bine pregatit, insa spre deosebire de un magazin fizic, un magazin online are nevoie de doar 30-40% din necesarul de angajati;
    • Clienti din ce in ce mai bine educati. Educatia este extrem de importanta atunci cand vorbim despre cumparaturi si poate sa afecteze in mod negativ sau pozitiv, atat cumparatorul, cat si vanzatorul. Un client educat stie ce cauta, poate sa ia singur deciziile si de cele mai multe ori nu returneaza produsul comandat.

    Conform analizelor din ultimii ani, clientul prezentului nu este tocmai clientul perfect. Inca mai are probleme cu folosirea unui website, inca pune multe intrebari si inca genereaza o rata mare de retururi. Chiar si asa, magazinele online de piese auto reusesc sa vanda, iar acest lucru este rezultatul unei flote de masini imbatranite ( vorbind strict despre Romania) si rezultatul unor drumuri foarte proaste.
    Gratie drumurilor proaste, cele mai vandute parti auto sunt urmatoarele:

    • Cele aferente sistemului de suspensie;
    • Cele ce tin de sistemul de franare;
    • Produsele consumabile, care tin de revizii periodice, cum ar fi uleiurile sau filtrele

    Desi exista un numar din ce in ce mai mare de magazine de piese auto, cererea creste proportional cu acest numar. Este si normal, in conditiile in care in Romania sunt inregistrate 4.7 milioane de autovehicule, dintre care mai mult de jumatate au peste 10 ani vechime.
    Cumparatorii prezentului cauta, de regula, piese auto ieftine, destinate unor branduri comune, cum ar fi VW, Opel, Dacia sau Ford.

    Care sunt magazinele din care poti cumpara piese auto online?

    Chiar daca prezentul este mult mai bine conturat decat trecutul, in ceea ce priveste comertul online, exista inca multe lipsuri si putem gasi magazine care nu ofera toate avantajele de care are nevoie un client. Fara o reglementare extrem de exacta in legislatie, in ceea ce priveste comertul online, fara o atentie sporita din partea cumparatorului si fara cunostinte solide despre activitatea pe care o practica, unele magazine online au lipsuri mari in ceea ce priveste calitatea. Din acest motiv, daca doresti sa cumperi produse auto, este bine sa tii cont de o serie de detalii la alegerea magazinului:

    • Vechimea poate sa insemne calitate. Vechimea inseamna, de regula, experienta. Un magazin ce este prezent online de cel putin 5 ani, poate sa isi puna experienta in slujba ta si sa iti ofere servicii de o foarte buna calitate;
    • Parerile altor clienti, extrem de importante. Un factor decisiv pentru alegerea magazinului poate sa fie opinia clientilor despre acesta. Cel mai bine este sa iti intrebi prietenii sau rudele si sa descoperi magazinele pe care ti le recomanda acestia. Daca nu ai pe cine sa intrebi insa, exista forumuri de specialitate si comunitati bine sudate, care iti pot oferi toate informatiile de care ai nevoie.
    • Comparatie intre magazine. Atunci cand alegi un magazin online este bine sa o faci pentru o perioada lunga de timp. Motivele sunt cat se poate de simple: ajungi sa ii cunosti pe cei care iti vand produsele, devii client fidel, poti obtine beneficii in plus. Este motivul pentru care inainte de a face prima comanda este bine sa analizezi cu atentie cele mai bune optiuni pe care le ai. Acorda atentie detaliilor precum numarul de produse din magazin, brandurile comercializate, numarul de avantaje pe care le ofera comerciantul ( livrare, retur, puncte bonus pentru clienti fideli, montaj gratuit, etc) si nu in ultimul rand, preturilor.
    Nu va trebui sa cauti foarte mult, in conditiile in care exista un numar mare de magazine de o calitate superioara.

    Care sunt motivele pentru care ar trebui sa gasesti un magazin online care sa iti furnizeze piesele auto?

    • Ai un confort sporit in timpul comenzii. Confortul este, intr-adevar, cel mai mare avantaj. In primul rand, poti comanda din confortul propriului fotoliu, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te deplasezi pana la magazin, nu trebuie sa obosesti carand si nu trebuie sa faci fata intemperiilor de afara.
    • Economisesti. Economia vine din foarte multe parti. In primul rand, economisesti timp. Daca in mod normal timpul pierdut pentru achizitia unei piese era de cel putin cateva ore, acum ai posibilitatea de a face comanda in doar cateva minute. 2, 3 sau 5 minute sunt suficiente pentru a adauga produsul de care ai nevoie in cos. Este adevarat ca vine in minim 24 de ore, insa acest lucru nu te incurca cu nimic.
    • Ai o varietate mai mare de produse. Varietatea de produse este un alt avantaj si este unul mare. Un magazin fizic este limitat in acest sens, avand un depozit cu cateva sute sau cu cateva mii de produse. Chiar si cel mai mare magazin fizic poate sa numere mult mai putine piese decat unul online. Un comerciant care alege sa vanda online insa, poate sa aiba milioane de produse, din care poti alege.  Partea cu adevarat placuta este faptul ca poti compara toate aceste produse si poti alege varianta cea mai performanta si cea mai ieftina.
    • Poti sa te bucuri de preturi mai mici. Nu este o regula, insa preturile din magazinele online pot sa fie mai mici. In mod normal, cheltuielile unui comerciant online sunt ceva mai mici decat cele ale unui comerciant cu un magazin in centrul orasului. Este la fel de adevarat, insa, ca exista din ce in ce mai multi comercianti din mediul fizic care ajung sa isi deschida si magazine online, mentinand preturile.
    • Ai informatii. Informatia este cel mai mare castig al omenirii moderne. Fiind informati putem alege mult mai usor lucrurile de care avem nevoie si ne putem bucura de o viata mai buna. In cazul comenzii de piese auto online, lucrurile nu stau cu nimic diferit. Informatia te poate ajuta sa cumperi cele mai eficiente piese pentru masina ta si sa te bucuri de toate avantajele acestora.

    Exista dezavantaje in achizitia de piese auto online?

    Ar fi o ipocrizie sa spui ca nu exista dezavantaje. Fiecare domeniu are avantajele si dezavantajele sale. Cel mai probabil, marele dezavantaj al mediului online este faptul ca nu poti vedea produsul live, ceea ce poate aduce surprize la livrare. Chiar si in cazul unui magazin serios, un produs stricat sau de proasta calitate necesita pierdere de timp. Din fericire, cazurile de livrari de produse proaste sunt din ce in ce mai reduse.
    Un alt dezavantaj poate sa fie faptul ca este greu sa iti dai seama daca o piesa este contrafacuta sau nu. Chiar daca problema pieselor contrafacute nu mai este una foarte mare, fenomenul fiind in continua scadere, exista inca destul de multe cazuri de piese facute in conditii nu foarte bune. Este adevarat ca aceste piese pot fi ieftine, insa un pret mic vine cu o responsabilitate mare. Riscul de a se strica este mare iar acesta poate sa aduca cu sine riscuri mult mai importante, cum ar fi cel de accident.
    In afara de aceste dezavantaj, comenzile online de piese auto aduc doar parti bune.

    Sfaturi utile pentru achizitie

    Iata si cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa faci cea mai buna achizitie:
    • Asigura-te ca stii exact care este piesa de care ai nevoie. Sunt multe piese auto asemanatoare, care nu se potrivesc insa la toate masinile. Este bine sa stii inca de la inceput ce vrei sa cumperi. Poti intreba un mecanic sau te poti informa de pe internet;
    • Pune intrebari. Daca ai nelamuriri incearca sa pui intrebari inainte de a plasa comanda;
    • Citeste cu atentie termenii si conditiile magazinului din care comanzi. Poti gasi anumite clauze care nu iti plac in mod deosebit, de care este bine sa te feresti.
    • Comanda mai multe piese intr-o singura comanda. In felul acesta il ajuti pe comerciant sa economiseasca bani de livrare, poti obtine anumite reduceri si economisesti timp pretios.
    • Evita piesele contrafacute. Pe piata exista 3 tipuri de piese auto: cele originale, cele aftermarket si cele contrafacute. Primele doua categorii sunt realizate in fabrici specializate, aprobate de toate institutiile auto si asigura piese de o calitate foarte buna. In cazul in care nu ai un buget pentru piese originale, este bine sa te orientezi spre cele aftermarket. Inca exista magazine care vand si produse contrafacute, insa acest lucru este ilegal si poate sa iti puna viata in pericol. Cum este greu sa descoperi daca o piesa online este contrafacuta, cel mai bine este sa te asiguri ca ai comandat dintr-un magazin auto in care ai deplina incredere.
    Pentru asistenta profesionista si o gama variata de piese auto originale si aftermarket de la cei mai recunoscuti producatori din domeniu, va recomandam magazinul auto https://www.pieseautopro.ro/ .


    Advertorial!

    Vizualizari: 1908