rss

Oficial: iata noul BMW Seria 5 Gran Turismo (cu video)

  1. 13/02/2009
  2. Tags: BMW , BMW, Bmw pas, BMW Seria 5 GT, Seria 5, Seria 6, Seria 7, X6
    Vezi toate fotografiile (16)

    Constructorul german BMW a prezentat astazi, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Munchen, noul concept Seria 5 Gran Turismo, cunoscut si sub denumirea de Progressive Activity Sedan (PAS). Prototipul, care va fi dezvaluit la Geneva, este in proportie de peste 90%, spun nemtii, versiunea finala de serie.

    Varianta de productie a lui BMW Seria 5 GT va fi prezentata in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie, iar vanzarile vor debuta o luna mai tarziu, pretul urmand a fi de aproximativ 45.000 de euro.

    Galerie foto aici

    Oficialii bavarezi au recunoscut ca Seria 5 GT va fi un model de nisa din care spera sa vanda anual intre 2.000 si 2.500 de exemplare, majoritatea dintre acestea urmand sa ia drumul Statelor Unite.

    Din fotografiile de fata se poate observa ca Seria 5 GT are un ampatament mai mare, fiind bazat pe sasiul L6 realizat de BMW, pe care "stau" si Seria 5, Seria 6 si Seria 7. Pentru a va face o idee, va spunem ca noul model este al doilea din gama BMW ca lungime, el masuran 4.998 mm, cu 74 mm mai scurt decat Seria 7.

    In ceea ce priveste designul exterior, Seria 5 GT este un amalgam de detalii vazute pe noile modele Seria 7, X6 sau pe conceptul CS Sport Sedan. La interior, varianta pre-productie a lui PAS dezvaluie noua filozofie de design a celor de la BMW, combinata cu o serie de nuante de efect pentru scaune si pentru plansa de bord. Nuanta de cupru rosu in care este prezentat conceptul va fi disponibila si pe versiunea de serie, insa numai pe comanda speciala.

    BMW Seria5 GT va veni standard cu jante din aliaj de 19 si 20 de inch, iar optional vor fi disponibile si roti de 21 de inch.

    In momentul lansarii, BMW PAS va fi disponibil cu un motor pe benzina si un turbodiesel de 3,0 litri, iar varful de gama va fi un V8 de 4,4 litri. Cutia automata si tractiunea spate vor fi oferite standard. In acelasi timp, producatorul german lucreaza de zor si la o versiune hibrida "ActiveHybrid", care va ajunge si in Marea Britanie, spre deosebire de varianta similara a lui X6, care va fi oferita doar in varianta cu volan pe partea stanga.

     

    Vizualizari: 3117