rss

Oficial: Permisul de conducere pentru mopede va fi obligatoriu

  1. 24/10/2012
  2. Tags: permis auto, permis conducere
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ordonanta care prevede obligativitatea permisului de conducere pentru scutere si mopede a fost adoptata de Camera Deputatilor. Acesta va fi necesar doar daca cel care conduce nu are deja un permis de conducere valabil pentru alte categorii de vehicule.

    Propunerea initiata de Politia Rutiera privind caracterul obligatoriu al permisului de conducere pentru scutere si mopede a trecut de Camera Deputatilor, care este for decizional. Proiectul a fost primit 185 voturi pentru si o abtinere.

    Permisul de conducere pentru scutere si mopede va fi obligatoriu doar in cazul in care conducatorul auto nu detine deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule. Momentan nu se cunoaste data la care va intra in vigoare noua masura legislativa, insa Politia Rutiera este de parere ca a doua jumatate a lunii ianuarie ar aduce aceaasta schimbare.

    Categoria speciala de permis de conducere pentru scutere si mopede este "AM", pentru care se vor fi organizate cursuri specializate. Initiativa a plecat de la Uniunii Europene, care a solicitat Romaniei aceasta modificare inca din 2006.

    In prezent, mopedele si triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de scolile de soferi. Triciclurile cu motor si mopedele de pana la 15 kW vor putea fi conduse numai dupa obtinerea permisului de conducere categoria AM.

    Permisul de conducere va avea o valabilitate de cinci-zece ani. La reinnoire, soferii vor fi supusi unui control medical care sa ateste ca sunt apti din punct de vedere medical pentru conducerea unui autovehicul.

    Vizualizari: 12313
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »