rss

Ofensiva BMW: noi versiuni Serie 1 si un M5 mai puternic

  1. 02/06/2007
  2. Tags: BMW , BMW, M5, Serie 1
    Vezi toate fotografiile (1)
    Bavarezii se pregatesc din zor pentru un plan de invazie ce seamana destul de mult cu cel pe care il urmeaza Mercedes de ceva vreme incoace: intrarea pe piete premium pe care nu au mai activat fie niciodata, fie de foarte multa vreme.

    Curand, vom avea un cross-over pe baza lui Serie 3, unul pe baza lui X5 si, la aproape 30 de ani de la M1, un supercar numit M10, insa, pana atunci, BMW va avea grija sa-si suplimenteze reteta de succes cu ingrediente proaspete, dar clasice.

    Iar aici ne referim la aparitia in viitorul apropiat a doua noi versiuni bazate pe mezinul gamei sale, Serie 1: coupe si cabrio. Interesant este faptul ca ambele masini vor primi motoare mai puternice decat modelul standard, printre care si senzationalul diesel de doi litri, 204 CP si 400 Nm, ce va zace sub capota unui probabil 123d.

    Apoi, va veni randul lui X5 sa primeasca botezul unui motor cu aprindere prin compresie pe masura faimei sale de sportiv: celebrul sase-in-linie biturbo ce a debutat pe 535d, capabil de 286 CP si 580 Nm.

    Insa crème de la crème va fi update-ul pregatit pentru cel mai salbatic sedan creat vreodata de catre constructorul din Munchen, M5 urmand a fi pregatit pentru a intampina ultimul atac important: cel al lui Audi RS6.

    Pentru aceasta, racheta deghizata in Serie 5 va dezvolta 520-530 CP multumita aceluiasi V10 de cinci litri, suficienti pentru a mai rade cateva zecimi din si asa scurtului timp necesar ajungerii la 100 km/h.
    Vizualizari: 1030