rss

Noutate legislativa. Daca isi vand masina, fostii proprietari pot cere returnarea banilor de rovinieta

 1. 23/04/2019
 2. Tags: cnair, recuperare bani rovinieta, Rovinieta, taxa de drum
  Vezi toate fotografiile (1)

  Potrivit unui Ordin al Ministrului Transporturilor, publicat deja in Monitorul Oficial, fostul proprietar care isi vinde masina cu o rovinieta valabila poate solicita CNAIR returnarea banilor pentru perioada de valabilitate ramasa a rovinietei.

  Altfel spus, vorbim despre perioada cuprinsa intre momentul in care noul proprietar plateste taxa de drum si data de expirare a rovinietei incheiate de el, cand cele doua roviniete se suprapun.

  "In cazul in care pentru acelasi vehicul se achita tariful de utilizare de doua sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel putin o zi, CNAIR va returna contravaloarea tarifului, corespunzatoare perioadei de suprapunere, la cererea fostului utilizator, in cazul instrainarii vehicului," se arata in Ordinul de Ministru nr. 748/2019.

  In acelasi Ordin se mai arata ca fostul proprietar al vehicului poate sa ceara restituirea banilor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere numai dupa expirarea valabilitatii rovinietei.

  "Solicitarea de returnare a sumei, care trebuie sa contina toate informatiile prevazute in modelul care se regaseste pe pagina web a CNAIR - S.A, se transmite acesteia, dupa expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achietate de acesta, impreuna cu o copie de pe documenele care dovedesc instrainarea acestuia si o copie de pe documentul care atesta scoaterea din evidenta fiscala a vehicului."

  Vizualizari: 1306
  Ford Transit

  Ford Transit

  Pret: 10.850 EUR, An: 2012, Kilometri: 217.500 detalii »

  Skoda Octavia

  Skoda Octavia

  Pret: 9.200 EUR, An: 2016, Kilometri: 225.000 detalii »

  Toate anunturile »