rss

Noul Renault Scenic E-Tech: primul vehicul de familie 100% electric proiectat intr-o maniera mai durabila

  1. 01/10/2023
    Vezi toate fotografiile (104)

    Dupa Megane, a venit randul lui Scenic sa se reinventeze si sa devina varful de lance al noii generatii de vehicule electrice Renault. Conceput pentru familii, adaptat nevoii lor de a calatori liber si in deplina siguranta, Noul Scenic E-Tech 100% electric se incadreaza perfect in planul strategic Renaulution: este electric, de ultima ora, dotat din plin cu tehnologie utila si intuitiva si proiectat mai sustenabil. Este prima masina de serie care materializeaza obiectivul Renault Group de a deveni un producator de automobile de ultima generatie, sustinand tranzitia corecta. Intruchipeaza noua strategie de sustenabilitate a Grupului si cei trei piloni pe care se sprijina aceasta: mediu, siguranta si incluziune.
    Scenic - 27 de ani de evolutie
    Renault scrie povestea Scenic de 27 de ani. S-a nascut in 1996 (la cinci ani dupa ce conceptul omonim a fost dezvaluit, in 1991) si a revolutionat piata devenind primul monovolum compact din istoria auto europeana. Numele sau este prescurtarea pentru Safety Concept Embodied in a New Innovative Car. Familiile, obiceiurile lor de calatorie, dorinta de a-si reduce impactul asupra mediului si aspiratiile lor privind siguranta au evoluat de-a lungul anilor, iar Scenic s-a schimbat in pas cu ei – si uneori cu un pas inaintea lor. Astazi, dispune de un grup motopropulsor complet electric si transforma vehiculele din segmentul C dedicate familiilor, invitandu-le sa calatoreasca, pastrandu-si in acelasi timp ADN-ul. Scenic a fost intotdeauna conceput pentru a fi masina principala a unei gospodarii, pentru calatorii lungi la sfarsit de saptamana si in vacante. Inca mai este, cu o autonomie WLTP de peste 620 km. Este primul vehicul electric proiectat mai sustenabil si caruia ii pasa de confortul pasagerilor sai si de lumea din jurul sau. Masina familiei de maine este astazi aici.
    Vehiculul de familie prin excelenta
    Este construit pe platforma CMF-EV dezvoltata de Alianta, iar designul sau este indraznet: ampatamentul sau este mai mic fata de categorie, dar spatiul disponibil este de neegalat. Are o baterie compacta (furnizeaza pana la 87 kWh), care ofera si mai mult spatiu in interiorul masinii pentru a profita la maximum de proportiile sale ideale. Motorul furnizeaza pana la 160 kW (echivalentul a 220 CP), astfel incat masina este agila, plina de viata si potrivita pentru fiecare stil de condus. In interior, este confortabil pentru toti pasagerii sai. Acoperisul sau plat si ampatamentul lung de 2,78 metri il fac spatios. Exista, deci, suficient loc pentru pasageri (inclusiv o raza a genunchilor de 278 mm pe scaunele din spate) si pentru bagaje (in portbagajul sau de 545 de litri). Plafonul din sticla opacizanta Solarbay si cotiera ingenioasa completeaza gama extinsa de facilitati care sporesc confortul.
    Sistemul multimedia OpenR Link vine cu peste 50 de aplicatii, astfel incat sa va puteti planifica urmatoarea calatorie fara efort si sa va bucurati de ea cu toti cei care calatoresc cu dumneavoastra. Semnatura sonora a secventei de intampinare este remarcabila – rezultatul unui efort extraordinar de echipa alaturi de compozitorul Jean-Michel Jarre.
    Iar Noul Scenic E-Tech 100% electric va fi primul vehicul electric din gama Renault care va include echiparea Esprit Alpine, care adauga un aspect sportiv special. Este produs la uzina din Douai (ElectriCity), asa cum a fost de la inceput, si va ajunge pe piata din Europa la inceputul anului 2024.
    Primul vehicul de familie proiectat intr-o maniera mai durabila
    Construirea unei companii de automobile de ultima generatie implica o noua perspectiva asupra masinilor si asupra modului in care le folosim, pentru a face o mobilitate inovatoare, mai responsabila si mai sigura, accesibila unui numar cat mai mare de oameni. De asemenea, inseamna micsorarea amprentei de carbon a vehiculelor pe parcursul ciclului de viata – in timpul proiectarii si productiei, in timpul utilizarii si la sfarsitul vietii, adica de la aparitie pana la casare (« de la leagan la mormant »). Aceasta a cincea generatie a modelului Renault Scenic introduce o noua viziune asupra mobilitatii. Un consum mai inteligent si o productie mai responsabila devin norma. Si, prin planul sau strategic Renaulution si misiunea asumata, Renault Group devine o companie de ultima generatie, centrata pe tehnologie, orientata spre crearea de valoare economica in aceeasi masura cu cea de mediu si sociala si care urmareste neutralitatea de carbon in Europa pana in 2040 si in intreaga lume pana in 2050. Pionier al decarbonizarii, Renault a dezvaluit conceptul sau Scenic Vision – prezentand obiectivul marcii de a crea vehicule mai durabile si vizionare – la Summitul ChangeNOW 2022. Si aceasta viziune incepe sa se concretizeze astazi cu primul vehicul de familie, integral electric, proiectat mai sustenabil, Noul Scenic E-Tech 100% electric.
    Acest vehicul de familie 100% electric, mai inovator, mai generos si mai contemporan ca niciodata, este un pionier in ceea ce priveste dezvoltarea durabila si siguranta. Asamblat in Franta, in fabrica Douai, in cadrul Electricity, Noul Scenic E-Tech 100% electric traseaza un nou curs, cel al mobilitatii mai sustenabile, sigure si vizionare. Motorul sau electric este fabricat si in Franta, in Megafabrica Cléon. Vehiculul foloseste pana la 24% materiale reciclate si este reciclabil, in conformitate cu Directiva 2005/64/CE, la 90% din masa sa - baterie inclusa - pe canalele de reciclare industriala. A inceput, asadar, calatoria catre o mobilitate noua, mai sigura si mai responsabila!
    Fabrice Cambolive, CEO, Renault brand
    "In 1996, Scenic a fost un nou vehicul care a contestat codurile si a reinventat conceptul de masina de familie. Noul Scenic E-Tech 100% electric vine cu aceeasi filosofie. Se intoarce ca un vehicul electric versatil, capabil sa parcurga distante lungi si proiectat cu gandul la durabilitate. Ofera spatiu interior exceptional, ramanand in acelasi timp compact, oferind luminozitate, confort si conectivitate de ultima generatie."
    Gilles Vidal, VP Design, Renault brand
    "Designul Noului Scenic E-Tech 100% electric serveste eficientei, accesibilitatii si integrarii durabile in mediul inconjurator. Conceput astfel incat familiile sa se poata misca liber, in siguranta si mai responsabil, acesta exprima noul limbaj de design al marcii Renault. Curbele sale generoase evoca un brand plin de viata si apropiat de oameni, iar liniile sale curate si precise, combinate cu numeroasele detalii high-tech, proiecteaza masina intr-o lume moderna si conectata."

    Vizualizari: 863