rss

Noul Renault Alpine: informatii noi

  1. 16/06/2008
  2. Tags: Alpine
    Vezi toate fotografiile (1)
    Constructorul francez are multe de facut in urmatorii ani, insa parca nimic nu se compara cu avalansa de modele noi pe care are de gand sa o pravaleasca in contextul pietei europene si internationale.

    Nu mai putin de 26 de modele vor vedea lumina zilei in viitorul apropiat, printre care si o noua masina sport atinsa de magia numelui Alpine. Iata ultimele detalii.

    Proiectat pentru a concura masini de calibrul lui Mazda MX-5, noul Renault Alpine va fi construit, se zvoneste, pe o versiune mai mica a platformei tehnice folosite de Nissan la fabricarea lui 350Z.

    In acest fel, masina nu va intra in concurenta cu varul sau japonez si va putea avea un pret decent, concomitent cu pastrarea unui “ton” domol in ceea ce priveste economia de combustibil si emisiile poluante.

    Fiindca tot a venit vorba despre acest aspect, sa mentionam ca motorul va avea, cel mai probabil, o configuratie cu patru cilindri in linie si o putere de aproximativ 220 CP. Deocamdata nu se stie inca daca va primi supraalimentare sau nu, insa este aproape sigur ca va fi cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte, ce va trimite cuplul catre rotile posterioare.

    Greutatea masinii va fi foarte mica – putin peste 1.000 de kg – ceea ce inseamna ca trebuie sa ne asteptam la senzatii asemanatoare celor traite la volanul unui Lotus Elise.

    Toate bune si frumoase, cu exceptia unui singur aspect: si Nissan, partenerul de afaceri al lui Renault, pregateste o masina sport asemanatoare, ce va avea rolul de urmas al celebrei linii de coupe-uri 200SX.

    Este cat se poate de clar ca atat viitorul Alpine, cat si modelul japonez vor imparti o suma importanta de componente tehnice, ceea ce inseamna ca ambele companii trebuie sa aiba mare grija in ceea ce priveste strategiile de marketing.
    Vizualizari: 1085