rss

Noul Hyundai Equus: primele poze si date oficiale

  1. 16/03/2009
  2. Tags: Equus, Hyundai
    Vezi toate fotografiile (9)

    In cadrul unui eveniment privat organizat la Seul, cel mai mare constructor coreean a dezvaluit in acest weekend noul sedan de lux Hyundai Equus, care se spera sa fie un rival pe masura modelelor germane si a celor japoneze pe piata premium din Coreea de Sud.

    Noul Hyundai Equus va fi comercializat in doua versiuni de motorizare. Este vorba despre un V6 de 3,6 litri, care genereaza 285 CP si un cuplu de 358 Nm, care este creditata cu un consum mixt de 9,3 l/100 km, si varful de gama V8 de 4,6 litri, care dezvolta 360 CP si 439 Nm de cuplu, al carui consum mediu este cifrat la 8,8 l/100 km.

    Galerie foto aici

    Sedanul coreean este echipat cu numeroase sisteme inovative si de siguranta, fiind din acest punct de vedere cel mai avansat model din cate au fost produse de Hyundai. Astfel, Equus beneficiaza in premiera de Vehicle Stability Management, care inglobeaza Lane Departure Warning System, Pre-Safety System, Third Generation Smart Cruise Control (SCC) si alte subsisteme ce ofera un inalt nivel de siguranta activa si pasiva.

    De asemenea, noul model vine standard cu Electric Parking Brake, care este dezactivata automat in momentul in care soferul cupleaza cutia automata pe modul Drive, precum si cu directie electro-hidraulica care reduce consumul de combustibil.

    O alta noutate absoluta o reprezinta introducerea airbag-ului pentru genunchi destinat soferului, care se adauga celorlalte doua frontale, patru laterale si doua de tip cortina. Masina este dotata cu camere video atat pe fata, cat si pe spate pentru a elimina punctele moarte si ajuta astfel la manevrele de parcare. In plus, Equus a fost dotat cu Driver Information System (DIS) al carui meniu este accesabil prin intermediul unui touch-screen.

    Disponibil in patru niveluri de echipare, noul Hyundai Equus are un pret de pornire de 63.700.000 won (aproximativ 33.514 euro), valabil pentru versiunea VS380, si ajunge pana la 105 milioane won (55.857 euro), vazul modelului VS460 Prestige. Spre sfarsitul acestui an, gama Equus va fi imbogatita cu o versiune cu ampatament marit care va fi propulsata de un V8 de 5,0 litri.

    Vizualizari: 2978
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »