rss

Noul Guvern cauta solutii pentru o noua taxa de prima inmatriculare "Trebuie sa fie perceputa ca o taxa pe poluare"

  1. 08/11/2019
  2. Tags: guvern, noua taxa auto, Taxa auto, Taxa de prima inmatriculare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soselele patriei sunt sufocate de masini second-hand vechi, poluante iar majoritatea, potrivit celor de la RAR, sunt adevarate capcane ale mortii. Pentru a curata drumurile de rable, noul Guvern se gandeste sa introduca o noua taxa de prima inmatriculare.

    Prim-ministrul Ludovic Orban sustine ca aceasta noua taxa "trebuie sa fie perceputa ca o taxa de poluare si cuantumul sa depinda de cantitatea de noxe care sunt eliberate in atmosfera."

    Orban recunoaste ca gasirea unei formule de calcul care sa respecte legislatia europeana va fi o adevarata provocare, dar ca pana nu o gaseste, nu va intra in vigoare nici o astfel de taxa.

    "Taxa poate fi gandita si ca un impozit pe proprietate variabil, dar si aici exista riscul sa contravenim principiului ca o taxa depinde de valoarea unui bun. Decat sa venim cu o taxa ca sa mai luam niste bani de la proprietarii de masini, apoi sa ii dam inapoi, mai bine masuram de sapte ori si sa fim siguri ca ceea ce stabilim va fi acceptat la nivelul UE," a declarat el.

    Vizualizari: 4097
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »