rss

Noul Cod Rutier: Confiscarea masinii, plus amenzi de pana la 2.000 euro

  1. 23/08/2011
  2. Tags: amenda, cod rutier
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii care vor merge cu viteza excesiva risca confiscarea masinilor, iar amenzile vor creste pana la 8.000 de lei, echivalentul a 2.000 de euro. In plus, sistemul penalizarii cu puncte ar putea fi eliminat. Acestea sunt principalele propuneri pentru schimbarea Codului Rutier.

    In ceea ce priveste cea mai controversata schimbare, confiscarea masinilor, parerile sunt impartite: in timp ce majoritatea sustine ca le este incalcat dreptul la proprietate, exista cateva voci care afirma ca, daca aceasta este solutia ca vitezomanii sa nu mai faca victime nevinovate, atunci ideea este binevenita.

    Pe langa aceasta masura, amenzile pentru soferii care incalca reglementarile legislative vor creste simtitor, ajungand chiar si la 8.000 de lei. Chiar si asa, valoarea lor ramane printre cele mai mici din Europa, asemenea salariilor. Totodata, proprietarul va fi obligat sa achite amenda, indiferent cine a condus autovehiculul.

    Politistii au recunoscut ca penalizarea cu puncte este ineficienta, motiv pentru care se va renunta la acest sistem. De cealalta parte, permisele nu vor mai fi suspendate sau ridicate atat de usor, cum ar fi in cazul depasirii liniei continue.

    O alta reglementare care va naste proteste vizeaza procesele verbale, care vor deveni executorii, adica nu vor mai putea fi contestate.

    Vizualizari: 7121