rss

Noua Mazda CX-5 a obtinut 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP

  1. 06/09/2017
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: cx-5
    Vezi toate fotografiile (6)

    Noua Mazda CX-5 a fost evaluata drept una dintre cele mai sigure masini de familie de pe piata. Euro NCAP, organizatia independenta care evalueaza siguranta masinilor noi in Europa, i-a acordat noii Mazda CX-5 nota maxima de 5 stele pentru siguranta.

    Verdictul a fost pronuntat in baza testelor riguroase de impact si a evaluarii sistemelor sofisticate de asistenta pentru sofer, care sunt oferite in echiparea standard a noului model. Disponibila deja in Europa, noua Mazda CX-5 a obtinut scoruri exceptionale in ceea ce priveste protectia pentru adulti, copii si pietoni.

    Noua Mazda CX-5: Euro NCAP evaluari de siguranta
    Cele 5 stele reprezinta un tribut pentru munca exceptionala a designerilor si inginerilor Mazda, care au refuzat compromisurile in timpul dezvoltarii noii Mazda CX-5. Ilustreaza cum soferii SUV-ului compact se pot bucura atat de siguranta exceptionala, multumita filosofiei Mazda Proactive Safety, cat si de un design inspirational, ca rezultat al stilului Mazda KODO Soul of Motion.

    Noua Mazda CX-5: Asistentul de franare inteligent avansat pentru oras

    Noua Mazda CX-5 este echipata standard cu asistentul de franare inteligent avansat, un mecanism autonom de franare de urgenta. Acesta ajuta in mod activ soferii sa evite o potentiala coliziune, sau cel putin sa reduca viteza impactului si, implicit, riscul accidentarii. Sistemul foloseste o camera frontala pentru a monitoriza drumul din fata, care opereaza intre 4 si 80 km/h. Poate opri automat sau reduce viteza noului model Mazda CX-5 cand exista un risc de coliziune frontala cu un vehicul sau pieton.

    Noua Mazda CX-5: o noua dimensiune a placerii de a conduce

    Mazda considera ca soferul si masina trebuie sa fie un tot unitar. Conceptul este denumit Jinba-Ittai, iar progresele ingineresti indica faptul ca noul Mazda CX-5 stabileste noi standarde pentru un condus placut. Cu o structura mai rigida a caroseriei, directie, suspensie si frane imbunatatite si G-Vectoring Control, un sistem software inovator care controleaza inclinarea masinii pentru o mai buna manevrabilitate, CX-5 aduce o noua dimensiune a placerii de a conduce in segmentul SUV-urilor compacte.

    Mazda a vandut pana in prezent mai mult de 1,5 milioane de CX-5. Modelul reprezinta in acest moment 25% din vanzarile globale ale producatorului.

    Vizualizari: 1148