rss

Nokian Tyres, primul producator care inlocuieste sacii pentru anvelope cu unii mai ecologici

  1. 17/12/2019
    Vezi toate fotografiile (3)

    Nokian Tyres inlocuieste sacii pentru anvelope cu unii mai ecologici, fabricati partial din biomaterial si marcati cu eticheta „I’m Green”. Fabricarea in acest nou mod, realizat de producatorul de anvelope, reduce emisiile de dioxid de carbon cu pana la 75%, in comparatie cu fabricarea sacilor din plastic virgin sau reciclat.

    „Ne dorim sa fim pionieri in industrie in materie de sustenabilitate. De aceea, avem intotdeauna in vedere si suntem pregatiti pentru situatiile neprevazute care pot aparea in ciclul de viata al unei anvelope, de la materiile pentru fabricarea anvelopelor, pana la reciclarea corespunzatoare a acestora. Producerea sacilor pentru anvelope din materiale ecologice se incadreaza in aceasta viziune.”, spune Marko Mäkelä, Head of Sales, Nokian Tyres, Finlanda.

    In urma productiei de saci din plastic virgin se emiteau aproximativ 88 de tone de dioxid de carbon, in timp ce fabricarea sacilor pentru anvelope tip Green PE + LDPE, recent introdusi, inseamna doar 20.02 tone de dioxid de carbon emis. Materialele reciclate produc aproximativ 44 de tone de dioxid de carbon. Pentru sacii de anvelope Nokian Tyres produsi in Finlanda si Norvegia erau folosite anual aproximativ 40.000 kg de plastic.

    Eticheta „I’m Green” indica folosirea unor materii prime mai ecologice pentru fabricarea anvelopelor

    Cantitatea mai scazuta de emisii de dioxid de carbon este datorata proportiei mai mari de materii prime ecologice pe baza de etilena din trestie de zahar. Trestia de zahar absoarbe deja dioxidul de carbon din atmosfera in etapa de crestere, reducand astfel emisiile finale din productia de saci. Pentru caracterul lor ecologic, sacii pentru anvelope au primit eticheta „I’m Green”.

    Eticheta „I’m Green” este proprietatea companiei petrochimice Braskem, iar utilizarea acesteia este controlata si reglementata cu strictete. Pentru acordarea etichetei, peste 50% din materiile prime din reteta produsului trebuie sa fie Green PE. Green PE reprezinta 55% din materiile prime folosite pentru sacii utilizati de Nokian Tyres.

    Vizualizari: 3109