rss

Noi curse de Formula 1 adaugate in calendarul acestui sezon

  1. 29/07/2020
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fanii Formulei 1 au motive de bucurie. Federatia Internationala a adaugat noi curse in calendarul acestui sezon, astfel ca, pana in momentul de fata, numarul Marilor Premii in greu incercatul sezon 2020 ajunge la 13.
    Despre curse este vorba. Pe 11 octombrie este programat sa aiba loc Eifel Grand Prix de la Nurburgring, circuit pe care nu a mai avut loc o cursa de Formula 1 din 2013.
    Apoi, pe 25 octombrie, la Portimao (Portugalia), va avea loc in premiera o cursa de Formula 1, chiar daca acest circuit dateaza tocmai din anii '50.
    In fine, pe 1 noiembrie este programat Marele Premiu de la Imola (Italia), pe circuitul de trista amintire pe care Ayrton Senna si-a pierdut viata in 1994. La Imola nu am mai vazut curse din Formula 1 din 2006. 
    Cand are loc urmatoarea cursa de Formula 1?
    Urmatoarea cursa de Formula 1 este Marele Premiu al Marii Britanii, programat pe 2 august. Dupa cum era de asteptat, actualul campion mondial Lewis Hamilton este favoritul numarul 1 al cursei, cu o cota destul de buna, 1.44 pe sport.netbet.ro, in timp ce colegul sau de la Mercedes, Valtteri Bottas, este al doilea favorit in Anglia, cu o cota de 3.50.
    Calendarul curselor din Formula 1 2020
    • 2 august: Marele Premiu al Marii Britanii (Silvesrtone Circuit)
    • 9 august: Editia Aniversara de 70 de ani (Silverstone Circuit)
    • 16 august: Marele Premiu al Spaniei (Circuit de Barcelona-Catalunya)
    • 30 august: Marele Premiu al Belgiei (Circuit de Spa-Francorchamps)
    • 6 septembrie: Marele Premiu al Italiei (Autodromo Nazionale di Monza)
    • 13 septembrie: Marele Premiu al Toscanei (Autodromo Internazionale del Mugello)
    • 27 septembrie: Marele Premiu al Rusiei (Sochi Autodrom)
    • 11 octombrie: Eifel Grand Prix (Nurburgring)
    • 25 octombrie: Marele Premiu al Portugaliei (Autodromo Internacional do Algarve)
    • 1 noiembrie: Marele Premiu Emilia Romagna (Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, Imola)
    Sunt planuri pentru mai mult in 2020
    Acesta este doar un calendar provizoriu, deoarece oficialii din Formula 1 doresc sa adauge si alte curse in calendar. Cele mai mari sanse le au marele premii din Bahrain si Abu Dhabi. De asemenea, si cursele din Malaezia si Vietnam au sanse sa fie adaugate in calendar.
    Mai mult, oficialii de la Silverstone au dezvaluit ca s-au oferit sa organizeze in acest sezon nu mai putin de 12 curse. "Le-am spus ca ii sprijinim cum putem. La un moment dat s-a discutat ca toate echipele sa vina aici si sa facem 12 curse la Silverstone. Initial s-a crezut ca ar fi destul de plictisitor, dar apoi parerea generala a fost ca ar fi ceva de ajutor", a afirmat CEO-ul de la Silverstone, Stuart Pringle, in presa britanica.
    Pana in acest moment, din actualul sezon s-au disputat trei curse de Formula 1. In Marele Premiu al Austriei castigator a fost Valtteri Bottas de la Mercedes, in timp ce Marele Premii ale Siriei si Ungariei au fost castigate de Lewis Hamilton. Mercedes a castigat toate cele trei curse la constructori.
    Cum arata clasamentele la zi?
    In clasamentul pilotilor, Lewis Hamilton conduce cu 63 de puncte, urmat de Valtteri Bottas (58 de puncte), Max Verstappen (33 de puncte), Lando Norris (26 de puncte) si Alexander Albon (22 de puncte). La polul opus se afla Kimi Raikkonen, Nicholas Latifi, Romain Grosjean si George Russell, care nu au acumulat niciun punct in acest sezon.
    In schimb, in clasamentul constructorilor nu are rivala si a acumulat deja 121 de puncte. Mercedes este urmata de Red Bull Racing - Honda (55 de puncte), McLaren-Renault (41 de puncte), Racing Point-BWT Mercedes (40 de puncte) si Ferrari (27 de puncte).
    In aceste conditii, singurul semn de intrebare este daca Lewis Hamilton va reusi sa castige al saptelea titlu mondial din cariera, dupa cele din 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 si 2019.

    Vizualizari: 4027
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »