rss

Navistar il da in judecata pe Ford

  1. 03/05/2007
  2. Tags: Ford, Navistar
    Vezi toate fotografiile (1)
    Procesul dintre furnizorul Ford de motoare diesel de mare capacitate si numarul trei mondial tinde sa capete accente dramatice pentru fabricantul din Detroit, Navistar dandu-l in contrajudecata pentru 2 miliarde de dolari.

    Iata istoria acestei vrajbe...

    Navistar si Ford au fost prieteni din 1979 pana la inceputul lui 2007, primii fiind furnizorii exclusivi de motoare diesel pentru camionete full-size din seria Super Duty.

    In ianuarie insa, urgia s-a dezlantuit intre cele doua parti dupa ce Ford si-a dat in judecata partenerul pe motiv ca acesta stabileste un pret prea mare pe produsele sale si ca are pretentii exagerate privind garantia acestora.

    O luna mai tarziu, Navistar oprea livrarea proaspat-lansatelor agregate de 6,4 litri, spunand ca a trebuit sa ia aceasta masura pentru ca Ford nu le mai platea.

    Aproape imediat, constructorul din Detroit a obtinut o hotarare judecatoreasca prin care i-a obigat pe cei de la Navistar sa trimita motoarele (pe care, evident, sustinea ca le-a platit), dar lucrurile s-au inrautatit si mai mult in momentul cand „No.3” a fost nevoit sa recheme 8.000 de camionete diesel din cauza motoarelor care luau foc.

    Mingea a intrat pe terenul lui Navistar, care s-a hotarat sa o trimita inapoi ca din racheta lui Ivanisevic: au intentat un contraproces de 2 miliarde de dolari pentru daune financiare (si, probabil, morale), la care au anexat si acuzatia ca Ford planuieste sa dezvolte propriul motor diesel pana in 2012.

    Momentan, nu se stie cine va castiga, dar este clar cine pierde in aceste momente. Iar acesta este Ford, un constructor si asa chinuit de probleme financiare, care depinde in aceste momente de noul val de modele recent lansat in SUA si Europa (din care fac parte, inevitabil, si modele din seriile F-Super Duty)...
    Vizualizari: 1205