rss

Mustang. Obsidian. 1.000 CP

  1. 30/04/2008
  2. Tags: Ford Mustang, Mustang sg-one, Obsidian, Tuning profesionist
    Vezi toate fotografiile (8)
    Nu e nevoie decat de aceste trei specificatii pentru a obliga audienta sa accepte faptul ca monstrul din imagini este, de departe, cel mai extrem Ford Mustang creat vreodata, o masina in compania careia chiar si un “Eleanor” pare dedicata babutelor ce se intrunesc duminica pentru o partida de bridge.

    Creatie a celor de la Obisidian, el a primit numele SG-One, dar nici macar acest apelativ, sinonim intr-un fel cu teleportarea, nu este indeajuns de convingator pentru a descrie infernul creat de un V8 biturbo de 6,4 litri pus sa miste doar 1.360 kg.

    Masina nu are mai nimic in comun cu modelul de odinioara, avand la baza un sasiu tubular special proiectat de tunerul american si o caroserie mai lunga cu aproape 18 cm. Franele, suspensiile si directia sunt toate realizate la comanda, iar munca de stabilizare a vehiculului atat pe verticala (prin coborarea centrului de greutate), cat si pe orizontala (prin impingerea motorului inspre interiorul compartimentului) il vor face pe SG-One aproape de neclintit pe viraje.

    Toata aceasta munca a fost insa o consecinta normala a deciziei de a instala un urias motor V8 de 6,4 litri cilindree, pe care – de parca nu era suficient – l-au dotat cu doua compresoare mecanice. Performantele sale, anuntate de o imensa priza de aer ce a eliminat o buna parte din suprafata capotei, iti anihileaza puterea de intelegere mai repede decat ii ia colonelului O’Neal sa ajunga pe planeta lui Ra: peste 800 CP si 1.017 Nm cu benzina obisnuita, dar capabil de peste 1.000 CP in caz ca se foloseste un combustibil ceva mai exotic (spre exemplu, etanolul).

    In atari conditii, consumarea “sutei” in patru secunde poate parea o realizare destul de modesta si chiar asa si este, insa nu trebuie sa uitam ca, in ciuda modificarilor aduse, vorbim de o masina veche de vreo patru decenii. Care, din pacate, nu va fi clonata, cei de la Obisidian ajungand la concluzia ca o asemenea realizare trebuie sa aiba statut de unicat.

    Nu suntem de acord cu ei, dar iata si o veste buna: Mustang SG-One este de vanzare, ceea ce inseamna ca adevarata batalie contracronomentru abia acum incepe...
    Vizualizari: 1600